
Uw vermogen opbouwen
Helena (42 jaar): «Ik wil een deel van een ontvangen erfenis beleggen.»
U bent op zoek naar een eenvoudige en toch complete en exclusieve oplossing voor uw vermogen, vanaf 100.000 euro. Een professionele en ervaren fondsbeheerder spoort voortdurend alle opportuniteiten op.
Een strategie op maat
U belegt niet zoals uw buurman. Daarom hebt u de keuze tussen verschillende beleggingsstrategieën waarmee u op elk moment in lijn met uw risicoprofiel belegd bent. Die strategieën variëren van voorzichtig, vrij neutraal en gedurfd tot zeer risicobereid.
Een exclusieve selectie
De beheerder van uw fonds:
AXA Investment Managers :
Een van de doelstellingen van AXA Investment Managers is om ecologische, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG)PDF te integreren in haar verantwoord beleggingsbeleid.
De beheerder richt zich op toekomstgerichte sectoren:
Een website, exclusief voor uw fonds, informeert u over de beslissingen van de beheerder.
U ontvangt elke 3 maanden een gedetailleerd verslagPDF.
In onze digitale tools volgt u uw beleggingen makkelijk op.
Zorg met successieplanning voor een mooie financiële toekomst voor uw dierbaren:
Uw adviseur bij uitstek:
De inflatie in België bedroeg 2% op jaarbasis in april 2019. (bron: statbel.fgov.be)
Met andere woorden, 100.000 euro vandaag zal 55.207 euro waard zijn in 2049 als de inflatie 2% blijft.
De rentevoeten liggen de laatste jaren te laag om de inflatie te compenseren.
Beleggen biedt een potentieel hoger rendement, maar er zijn ook risico's, kosten en taksen aan verbonden. Beleg daarom alleen geld dat u niet direct nodig hebt. Lees meer over de risico's, kosten en taksen voordat u belegt.
Vergelijking van de opbrengst van 100.000 euro over 10 en 20 jaar bij een rendement van 0,11% en 4,03%. Deze grafiek houdt geen rekening met inflatie, kosten en taksen.
Beleg een deel van een ontvangen erfenis op lange termijn.
«Een kind kost een huis»: een cliché? De kosten variëren per leeftijdsgroep.
Ook studeren kost geld. Zo betaalt u voor een student die niet op kot zit en die geen beurs ontvangt, zo’n 3361 euro per jaar.
Door de huidige lage rente op spaarrekeningen moet u grote bedragen sparen óf heel lang sparen om een interessant vermogen op te bouwen tegen de tijd dat uw kinderen verder gaan studeren.
50 euro per maand beleggen, en dat vanaf de geboorte van uw (klein)kind 18 jaar lang, kan al een groot effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Dus, voor al wie u lief is: beleg wat u niet direct nodig hebt om te kunnen profiteren van een potentieel hoger rendement.
De grafiek toont het resultaat van 50 euro per maand sparen gedurende 18 jaar bij een rendement van 0,11% en 4,03%. Deze grafiek houdt geen rekening met inflatie, kosten of taksen.
Als u een mooi vermogen hebt opgebouwd, wilt u dat graag behouden. De wet bepaalt dat uw erfenis aan uw erfgenamen wordt toegekend. Dan stelt u zich wellicht de volgende vragen:
Vraag uw successiescan en successieplanning aan.
Laat niets aan het toeval over bij het voorbereiden van uw nalatenschap. Doe een beroep op experts.
Door de huidige lage rente op de spaarrekeningen moet u grote bedragen sparen óf heel lang sparen om een interessant vermogen op te bouwen, bijvoorbeeld om een huis aan te kopen.
U kunt aan een voordeliger tarief lenen als u minstens 10% van uw vastgoedproject financiert met eigen vermogen. Weet ook dat u de notaris- en dossierkosten met uw eigen spaargeld moet financieren.
U hoeft uw portefeuille niet te verkopen om een onroerend goed aan te kopen. Zo behoudt u het rendement op uw portefeuille.
Goed om te weten: gebruik uw fonds liever als eventueel onderpand voor een hypothecair krediet.
Klassiek sparen alleen is wellicht niet voldoende om de aankoop van een huis te financieren. Gebruik uw exclusief fonds onder bepaalde voorwaarden als onderpand.
Met een gemiddeld maandelijks pensioen van 1125 euro kunt u waarschijnlijk niet al uw kosten dekken.
Als u tijdens uw pensioen 2330 euro per maand uitgeeft, de gemiddelde maandelijkse uitgaven van een alleenstaande Belg tijdens zijn pensioen, hebt u dus 1205 euro extra nodig.
Niet iedereen komt gelijk aan de start als het over pensioen gaat en iedereen moet zich volgens zijn eigen middelen voorbereiden. Pensioensparen is al een zeer goede start, maar het is niet voldoende. Probeer dus zeker om de vier pensioenpijlers te gebruiken.
Waarom nog wachten met de opbouw van uw kapitaal? Hoe vroeger u begint, hoe meer u geniet van het effect van rendement op rendement.
Beleggen biedt een potentieel hoger rendement maar er zijn ook risico's, kosten en taksen aan verbonden. Beleg daarom alleen geld dat u niet direct nodig hebt. Lees meer over de risico's, kosten en taksen voordat u belegt.
Vergelijking van de opbrengst van 100.000 euro over 10 en 20 jaar bij een rendement van 0,11% en 4,03%. Deze grafiek houdt geen rekening met inflatie, kosten en taksen.
Pensioensparen is al een goed begin. Als u daarnaast ook nog belegt, kunt u ook later van het leven blijven genieten.
Het wettelijk pensioen van een werknemer in België bedraagt slechts 63,7% van het laatste nettoloon (bron: De Tijd).
U hebt misschien een inkomen uit een groepsverzekering of uit pensioensparen. Maar hoe lang doet u daarmee om uw pensioeninkomen aan te vullen?
Dat is waar, althans in de eerste periode van uw pensioen. Maar uw kosten, vooral de medische, stijgen jammer genoeg snel. Dus uiteindelijk hebt u minder inkomsten voor meer onkosten.
Hoe houdbaar is dit op de lange termijn?
En de inflatie zal dan ook nog eens aan uw vermogen vreten. Maar het is nog niet te laat!
De periode na uw pensionering, uw tweede leven, vraagt om extra inkomsten voor een langere periode.
Een goed beheer van het opgebouwde kapitaal is daarom van groot belang.
Overweeg om een deel van uw pensioenkapitaal te beleggen en zo een potentieel rendement te krijgen en langer te kunnen genieten.
Risico... en deskundig beheer
Beleggen biedt een hoger potentieel rendement dan sparen. Vooral op de lange termijn. Maar beleggen houdt ook kosten, belastingen en risico's in. In sommige gevallen loopt u het risico uw belegging geheel of gedeeltelijk te verliezen. Maar u staat er niet alleen voor.
Uw bankagent houdt rekening met:
Uw agent geeft uitleg en helpt u om te beleggen volgens deze gouden regels:
De fondsbeheerder kan afwijken van de langetermijnverdeling tussen aandelen en obligaties in de portefeuille. Maar altijd binnen de grenzen van het door het fonds vastgestelde beleggingsbeleid.
De kosten... en diensten