Beleggen, (n)iets voor u?

Vermogen Beleggen – 17 augustus 2022

Spreekt het vooruitzicht op een potentieel hoger rendement u wel aan? Maar raakt u niet wegwijs in de wereld van spaar- en beleggingsproducten? Uw bankagent is de geknipte bondgenoot!

Ondanks de aanhoudend lage spaarrentes en de steeds maar stijgende inflatie blijven Belgen kampioen in het sparen. Voor wie op zoek is naar een potentieel rendement en bereid is daarvoor bepaalde risico's te nemen, is het tijd om uit te kijken naar mogelijke alternatieven. En dan komt u automatisch uit bij beleggingen.

Onbekend maakt onbemind

Is beleggen iets voor u?
Wat uw situatie ook is, uw bankagent helpt u graag om een geschikte beleggingsportefeuille samen te stellen. Vandaag, morgen en overmorgen.

Spaarrekeningen blijven belangrijk als reserve om uitgaven op korte termijn en onvoorziene kosten te financieren. Bent u op zoek naar een potentieel hoger rendement voor uw spaargeld? Als u een bepaald gedeelte van uw spaargeld voor een langere periode kunt vastzetten, dan is beleggen misschien wel iets voor u. Maar voor de doorsnee spaarder is beleggen nog altijd onbekend terrein. En onbekend maakt onbemind. Vaak hoor je tegenkantingen zoals:

  • beleggen houdt te veel risico’s in;
  • het is te ingewikkeld;
  • het kost tijd om dat allemaal op te volgen;
  • of je moet al over flink wat kapitaal beschikken om eraan te beginnen.

Maar is dat ook zo?

Een strategie op uw maat

Met het juiste advies van uw bankagent hoeft u van beleggen niet wakker te liggen. Hij/zij helpt u om een strategie uit te stippelen die precies is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen, uw kennis en ervaring en uw risico-appetijt.

Hij/zij luistert naar u, legt u alles duidelijk uit en bekijkt samen met u welke oplossing voor u het meest geschikt is.

Houdt u het graag eenvoudig? Dat kan, want wij hebben een aanbod van fondsen waarmee u gespreid belegt in aandelen én obligaties. U kunt al instappen vanaf 25 euro per fonds per jaar via een beleggingsplan. Hier vindt u ook een handige simulatietool waarmee u zelf rendementen, looptijden en risico’s kunt berekenen.

Hebt u onvoldoende tijd en interesse om uw portefeuille van verschillende beleggingsfondsen samen met uw bankagent actief op te volgen? Dan kunt u voor kant-en-klare gemengde fondsen kiezen waarin zowel aandelen als obligaties vertegenwoordigd zijn. Op die manier koppelt u het potentieel hoger rendement aan het gemak en de gemoedsrust van een goed gespreide beleggingsportefeuille die actief wordt beheerd.

Een concreet plan voor uw beleggingen in 5 stappen

Samen met u werkt uw bankagent een helder en gepersonaliseerd portefeuilleadvies uit zodat u precies weet waarin u best belegt en waarom. Uw bankagent informeert u ook over de risico’s en kosten die verbonden zijn aan een belegging in fondsen. Dat gaat in vijf opeenvolgende stappen:

  • Stap 1. U vertelt uw verhaal, uw bankagent luistert.
  • Stap 2. Uw bankagent peilt naar uw doelstellingen en verwachtingen, uw houding tegenover risico, uw financiële situatie en uw kennis en ervaring over beleggingsproducten. 
  • Stap 3. Uw bankagent stelt een schematisch en grafisch overzicht op van uw portefeuille.
  • Stap 4. Uw portefeuille wordt vergeleken met de modelportefeuille die past bij uw beleggersprofiel.
  • Stap 5. Uw bankagent stelt u beleggingen voor om uw portefeuille in de gewenste richting te oriënteren. Dit advies is gratis en uiteraard altijd vrijblijvend.

Het beleggingsadvies dat hieruit voortkomt, is volledig afgestemd op uw voorkeuren. En welke ook uw situatie is, uw bankagent helpt u graag om een geknipte beleggingsportefeuille uit te stippelen. Vandaag, morgen en overmorgen.

Bent u benieuwd wat zijn professionele blik voor u kan betekenen? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak en oordeel zelf.

De inhoud van dit artikel is op zich nog geen beleggingsadvies in de zin van het financiële recht.

 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Neem contact op met uw AXA Bankagent
Maak een afspraak bij uw AXA Bankagent