Uw buitenrenovaties tiptop!

Wonen Renoveren – 16 juni 2015

Mooi weer en we denken onmiddellijk aan aperitief, barbecue en ontspanning buiten. Het geeft ook zin om een nieuw terras aan te leggen of zelf een mooi tuintafeltje in elkaar te knutselen! Zodra de lente in het land is, zijn er genoeg kleine en grote plannen om uw omgeving te verfraaien en/of de waarde van uw woning te verhogen. Laat u inspireren door onze top 5 van buitenrenovaties en ontdek hoe u slim aan de slag kunt.

 Nr. 1 van de buitenrenovatiewerken: de tuin herinrichten

Om een tuin vol welig tierend onkruid om te toveren tot een mooi grasperk met bomen, is een strak herinrichtingsplan nodig. Hebt u een vlak, hellend of hobbelig terrein? Wilt u een vijvertje of een groot zwembad aanleggen? Overweeg om een tuinarchitect in te schakelen.

Nr. 2: Een nieuw terras aanleggen of opnieuw bekleden

Een designterras aanleggen in hout of composiethout, duurt slechts enkele dagen als u een erkend vakman inschakelt. Ideaal om er snel van te genieten!

Nr. 3: De voorgevel van de woning schilderen of opknappen

Door de koude en de slechte weersomstandigheden van de winter lopen gevels nogal wat schade op. De lente is dan ook het ideale moment om uw gevel te checken en de nodige schilder- of opknapwerken te doen.

Nr. 4: Het dak herstellen, schoonmaken en behandelen

Gebroken dakpannen, woekering van mos door de vochtigheid, verstopte dakgoten door takjes … Breek er u het hoofd (of de nek!) niet over: laat dit soort werkjes altijd over aan een vakman.

Nr. 5: Het energierendement optimaliseren

Nu de winter achter de rug is, is het tijd om de balans van de energie-uitgaven op te maken. De zachte temperaturen in de lente zijn ideaal om te starten met renovatiewerken zoals buiten- en binnenisolatie en uw verwarmingssysteem te veranderen.

Wat ook uw plannen zijn, bepaal het budget dat u eraan wilt spenderen.

Vergeet niet dat uw bankagent er is om u te adviseren, rekening houdend met uw persoonlijke situatie. Indien nodig, kunt u samen het krediet vinden dat het beste bij u past, zoals de renovatielening, samen met de eventuele premies en subsidies.

Wat zou u ervan vinden om zelf een goedkope lage tuintafel in elkaar te timmeren met houten paletten?

  1. Tik 2 houten transportpaletten op de kop.
  2. Schuur ze lichtjes af.
  3. Behandel ze met lasuurbeits.
  4. Schroef ze vast op elkaar.

Laat het aperitief maar komen!

Let op, geld lenen kost ook geld!

 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Het nieuwe Vlaamse renovatiekrediet uitgelegd

Overweegt u om een woning of appartement aan te kopen in het Vlaams Gewest en bent u van plan om uw nieuwe eigendom grondig te renoveren of te slopen en opnieuw op te bouwen en op die manier energiezuiniger te maken? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een Vlaamse renovatielening. Zo kunt u tot wel 60.000 euro lenen en genieten van rentesubsidies voor uw geplande renovatie. Ontdek aan welke voorwaarden u moet voldoen, hoe het precies zit met de rentesubsidie van de Vlaamse overheid en hoe u de renovatielening aanvraagt via AXA Bank.

Lees verder

Asbestattest: verplicht in Vlaanderen bij verkoop van woningen van vóór 2001

Bent u van plan om een woning te kopen of uw huis te verkopen? Weet dan dat, als het gebouw dateert van vóór 2001, de eigenaar daarvoor in Vlaanderen bij de verkoop een asbestattest moet kunnen voorleggen. Hoe gaat u te werk om zo’n asbestattest te verkrijgen? En hoeveel kost het? En moet dat asbest dan verwijderd worden voor het pand wordt verkocht? Alle antwoorden in deze blog.

Lees verder

Hoeveel kost een architect?

Iedere architect bepaalt zelf zijn ereloon, een standaardtarief is er niet. Dat ereloon kan worden berekend volgens een percentage op de waarde van de uitgevoerde werken, het kan een forfaitair bedrag zijn of gebaseerd op een uurloon. Maar het kan ook een combinatie zijn van deze mogelijkheden.

Lees verder

Zonnepanelen: terug van (nooit) weggeweest

Alles wordt duurder! Een uitspraak die we de voorbije jaren vaak in de mond hebben genomen. De inflatie treft alle sectoren, dus ook de energiesector, waar we niet zonder kunnen voor onze verwarming en mobiliteit. Iedereen is daarom op zoek naar advies om zijn of haar huis klimaatvriendelijk en zo energiezuinig mogelijk te maken. Zonnepanelen zijn in dat kader, naast een aantal woontrends die in andere artikelen aan bod komen, helemaal terug van weggeweest. Rondleiding met een slimme Belg als gids.

Lees verder

Hoeveel btw betaalt u op renovatiewerken?

Hoeveel btw u verschuldigd bent op renovatie- of verbouwingswerken, hangt af van de ouderdom van uw woonst. Is uw woning nog geen 10 jaar oud? Dan betaalt u op de kostprijs van de werken 21% btw. Voor woningen van meer dan 10 jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% als uw woning en de renovatiewerken aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Lees verder