Uw bedrijfsvoertuig: een rijdend visitekaartje

Succesvol ondernemen Bedrijfsvoertuig Professioneel krediet – 30 december 2019

Voor een kleine zelfstandige of kmo is reclame vaak een zware kost. Hebt u een bedrijfsvoertuig, dan is autoreclame een goedkope manier om uw zaak te promoten. Afhankelijk van hoe vaak u erin rondrijdt, kunt u een grote hoeveelheid potentiële klanten bereiken. Essentieel is natuurlijk dat uw reclame opgemerkt wordt én een positieve indruk maakt.

Waarom autoreclame?

90% van de bestuurders merkt autobelettering op.

Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat 90% van de bestuurders autobelettering opmerkt. En daarvan heeft 75% een oordeel klaar over het bedrijf op basis van de belettering. Dat zijn heel wat potentiële klanten! En autoreclame heeft nog heel wat andere voordelen:

  • Het is een eenmalige investering die vervolgens jarenlang opbrengt. 
  • U bereikt potentiële klanten in de regio waar u actief bent. 
  • Uw bedrijfsvoertuig krijgt een professionele uitstraling
  • Voor zelfstandigen is de kostprijs van autoreclame fiscaal aftrekbaar.

Waar moet u op letten?

Gemiddeld heeft de klant maar anderhalve seconde om uw autoreclame te bekijken. In één oogopslag moet een bestuurder de boodschap kunnen verwerken. En omdat de mens een visueel wezen is, lukt dat het best met een tekening, een foto, een logo …

Maakt u naast autoreclame ook van andere soorten bedrijfspromotie gebruik? Dan kiest u beter voor een consistente stijl, zoals twee kleuren die telkens terugkomen. Zo verhoogt uw herkenbaarheid en wordt uw boodschap beter onthouden.

Do’s and don’ts:

  • Maak meteen duidelijk wat uw bedrijf doet, met een kernachtige tekst of een illustratief logo. Denk maar aan een brood voor een bakker, een schaar voor een kapper ...
  • Uw bedrijfsvoertuig mag geen gelijkenis vertonen met een ambulance, een politiewagen … 
  • Zorg voor een goede leesbaarheid.
  • De reclame mag nooit het zicht belemmeren van de bestuurder.
  • Vermeld enkel de belangrijkste informatie (naam, activiteit/specialiteit, locatie, telefoonnummer, website …). Uw faxnummer, uw postcode, daar zit niemand op te wachten.
  • Zorg dat het ontwerp aansluit bij uw huisstijl en bij de wagen zelf.
  • De reclame mag uw verlichting niet blokkeren, ook niet uw remlicht.
  • Vermijd de ruimtes achter de wielkast, die plekken worden vaak als eerste vuil
  • Let op uw rijgedrag als u met autoreclame op uw voertuig rondrijdt. Zo voorkomt u dat uw bedrijf geassocieerd wordt met slecht rijgedrag. 

Een bedrijfsvoertuig kiezen

Bij het kiezen van een bedrijfswagen is het belangrijk om rekening te houden met de functie die hij moet vervullen. Dient de wagen vooral om klanten te bezoeken? Of om bestellingen te leveren en dus heel wat te vervoeren? Trotseert u voornamelijk stadsverkeer of doet u regelmatig lange afstanden, zelfs naar het buitenland? 

Rijdt u lange afstanden aan een stuk, dan bent u beter af met een diesel. Doet u minder dan 20.000 km per jaar, dan is benzine zeker de beste oplossing voor u. Brengt u veel tijd door in drukke stadscentra tijdens de spitsuren? Overweeg dan een hybride of een elektrische wagen. Dat is niet alleen fiscaal voordelig, maar geeft u en uw bedrijf ook een groen imago

Financiering van uw bedrijfsvoertuig

In veel sectoren is een bedrijfswagen onmisbaar. Tegelijk is het een hele uitgave. Denk dus goed na over de financiering van uw bedrijfsvoertuig. Omdat spaargeld weinig opbrengt, is de neiging groot om uw aankoop zo te betalen en er niet voor te lenen. Toch is het misschien beter om een lening aan te gaan voor uw bedrijfswagen. Tegenwoordig kunt u heel voordelige autoleningen vinden en de intresten op zo’n autolening zijn 100% fiscaal aftrekbaar

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Leverancierskrediet of leverancierskorting: welke optie is het interessantst?

Vaak krijgt u van uw leverancier twee betalingsopties: of u betaalt direct binnen de factuurdatum of u doet een beroep op betalingsuitstel. In het eerste geval krijgt u vaak korting (leverancierskorting), in het laatste wordt u een interestkost aangerekend (leverancierskrediet). Wat is nu het beste en zijn er nog andere opties? Lees verder en verken uw opties.

Lees verder

Waarom een kredietkaart voor ondernemers gebruiken?

Twijfelt u of u een professionele kredietkaart wil aanschaffen? Voor een beperkte jaarlijkse fee kan u met de meest simpele kredietkaart zoals de Visa4pro uw bedrijfsfinanciën beter managen, uw privé-vermogen beschermen en kan u gerust op reis vertrekken. De kaart wordt maandelijks afgerekend op uw professionele zichtrekening: geen rompslomp om op tijd terug te betalen.

Lees verder

Hoge energieprijzen voor ondernemingen: hoe gaat u ermee om?

De huidige energiecrisis is niet alleen voelbaar bij gezinnen, maar zeker ook bij bedrijven. De energieprijzen zijn de voorbije maanden door het dak gegaan en als ondernemer hebt u niet altijd de mogelijkheid om deze prijsstijgingen integraal aan uw klanten door te rekenen. Dit betekent dus een aanslag op uw winstmarges. Via energiebesparende investeringen of investeringen om zelf energie op te wekken kunt u de impact op uw onderneming minimaliseren en soms zelf positief ombuigen.

Lees verder

Energiecrisis: steunmaatregel voor professionele klanten

De energiecrisis hakt er niet alleen sterk in bij gezinnen, maar ook bij ondernemers. Waar gezinnen per overheidsmaatregel betalingsuitstel kunnen vragen op hun woonkrediet, is er niets wettelijk voorzien voor ondernemers. AXA Bank kiest ervoor onze huidige klant-ondernemers over de winter te tillen via een uitzonderlijk energie-kaskrediet.

Lees verder

Mogen de belastingen zomaar inzage vragen in mijn privérekeningen?

Als ondernemer krijgt u wel vaker te maken met fiscale controles. Dan mag de fiscus in principe enkel uw beroepsrekeningen inkijken, en dus niet uw privérekeningen. Maar … een vergissing is snel gebeurd. Eén verrichting die beroepshalve op een privérekening wordt gedaan, volstaat om al die rekeningen als beroepsrekeningen te beschouwen. Waardoor de fiscus het recht heeft die te controleren.

Lees verder