Klaar om te investeren in vastgoed? De checklist.

Succesvol ondernemen Bedrijf in groei – 13 februari 2017

U startte uw eigen zaak al een tijdje geleden. U bent goed bezig. En u vraagt zich af of u klaar bent voor de volgende stap. Antwoordt  u op 1 van de volgende 5 vragen met een ‘ja’? Dan is het moment voor immo4pro aangebroken, een professioneel krediet of lening speciaal voor zelfstandigen en vrije beroepen.

1. Barst uw zaak uit zijn voegen?

investeren in vastgoed
Misschien is uw vraag naar extra ruimte van tijdelijke aard?

Het is tijd voor een lening of professioneel krediet als … u een grotere stockruimte nodig hebt om aan de vraag van uw klanten te voldoen. Want een goed georganiseerde stockruimte, is de basis voor efficiënt werken. Hoe sneller uw product gevonden, hoe sneller uw levering bij uw klant, hoe gelukkiger uw klant. En gelukkige klanten, komen graag terug en zorgen op hun beurt voor gratis reclame voor uw eigen zaak.

2. U wilt uw klantenbestand uitbreiden?

Het is tijd voor een professioneel krediet of lening als … u een nieuw filiaal wenst te openen. Want wat hier lukt, lukt misschien ook in een andere stad of provincie. Waar wacht u nog op?

3. Uw interieur is dringend aan vernieuwing toe?

Het is tijd voor een lening of professioneel krediet als u … de concurrentie voor wilt blijven. Want klanten zijn kostbaar. Zonder klanten geen omzet. Zij zijn uw bron van inkomsten. En verdienen het beste: een warm welkom. Een goede service. Maar ook een fris ingericht kantoor, een rustgevende praktijkruimte of een uitnodigende winkel. Van tijd tot tijd mag dat al eens vernieuwd worden. Want ook de ruimte waar u uw klanten ontvangt, hoort bij het imago van uw eigen zaak. En er komen ook steeds weer nieuwe concurrenten bij die maar al te graag uw cliënteel willen.

4. Uw team blijft groeien?

Het is tijd voor een professioneel krediet als … u meer en meer werknemers aangenomen hebt en uw team fysiek moet kunnen samenwerken. Ook dan moet u plaats creëren in uw eigen zaak. Onderschat een aangename werkomgeving niet. Het draagt bij tot een positieve werksfeer. En gelukkige werknemers leveren beter werk.

5. U wilt meer ruimte, maar naar een andere locatie?

Het is tijd voor een professioneel krediet als … een uitbreiding van uw eigen zaak ter plaatste niet meer mogelijk is. Door gebrek aan oppervlakte, door de milieuregelgeving of door de ruimtelijke ordening. Laat u niet ontmoedigen en kijk uit naar ruimtes waar een nieuwe locatie een meerwaarde betekent. Misschien is uw vraag naar extra ruimte van tijdelijke aard? Dan kan huren een oplossing zijn. Huren of kopen? Hier weegt u de voordelen tegen de nadelen af.  

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen?

Uw AXA Bankagent luistert graag naar uw plannen. Enerzijds voor een realistische kijk op uw zaak. Anderzijds om u de nodige doorgroeikansen aan te reiken. Omdat ieder project uniek is, krijgt u een voorstel op maat van uw persoonlijke situatie.

Maak een vrijblijvende afspraak met een AXA Bankagent in uw buurt.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Leverancierskrediet of leverancierskorting: welke optie is het interessantst?

Vaak krijgt u van uw leverancier twee betalingsopties: of u betaalt direct binnen de factuurdatum of u doet een beroep op betalingsuitstel. In het eerste geval krijgt u vaak korting (leverancierskorting), in het laatste wordt u een interestkost aangerekend (leverancierskrediet). Wat is nu het beste en zijn er nog andere opties? Lees verder en verken uw opties.

Lees verder

CARO van Codabox: stuur kredietkaartafschriften automatisch door naar uw accountant

Hoe bezorgt u de afschriften van de kredietkaart van uw zaak aan uw accountant? Stuurt u ze nog altijd gewoon door? Dan hoeft u daar vanaf nu geen tijd meer in te steken, want met CARO van Codabox kunt u uw professionele kredietkaartafschriften vanaf nu automatisch laten doorsturen. Als uw accountant al met CodaBox werkt, kan CARO trouwens in één-twee-drie worden geactiveerd.

Lees verder

Wat bepaalt de kredietwaardigheid van uw organisatie?

U wilt uw onderneming laten draaien, u wilt als ondernemer groeien, maar hebt hiervoor niet genoeg middelen? Of u hebt zelf wel voldoende kapitaal, maar wilt dat liever niet allemaal in 1 project investeren? Dan is een lening de oplossing. Maar om een lening af te sluiten, moet eerst de kredietwaardigheid van uw bedrijf worden beoordeeld. En die hangt af van een aantal factoren. Hieronder ontdekt u de belangrijkste.

Lees verder

Kredietwaarborgen voor zelfstandigen en ondernemingen: dit moet u weten

Wanneer u een ondernemingskrediet wilt aangaan voor een bepaald project, vraagt de bank mogelijk kredietwaarborgen. En die kunnen er zijn in alle vormen, maten en kleuren. Wat dan juist de verschillen zijn tussen de ene of andere kredietwaarborg, is niet altijd eenvoudig te onderscheiden. Een overzicht van de meest voorkomende waarborgen voor professionelen.

Lees verder

Voldoet u aan de UBO-verplichting?

Bij vennootschappen en vzw’s, stichtingen of trusts is niet altijd even makkelijk te bepalen wie het uiteindelijk voor het zeggen heeft. Daarom heeft de overheid de UBO-verplichting - UBO staat voor ‘Ultimate Beneficial Owner’ of ‘uiteindelijk begunstigde’ - in het leven geroepen. Die moet duidelijkheid scheppen over de uiteindelijke begunstigden, die vervolgens geregistreerd moeten worden in het UBO-register. Er is dus niet alleen een meldings-, maar ook een registratieplicht. Wie zich niet aan de verplichting houdt, krijgt een fikse boete.

Lees verder