Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 19 april 2021

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Betalen via de Payconiq by Bancontact-app

betaalapps
Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. 

De Payconiq by Bancontact app is intussen een groot succes met vorig jaar maar liefst 125 miljoen euro aan "mobiele" transacties - een stijging van 88% op jaarbasis - voor 4,9 miljoen gebruikers. De nieuwe app wordt ondersteund door 19 banken en kan gebruikt worden in 437.800 betaalpunten in België. Cijfers die duidelijk nog zullen stijgen.

Meer info over de Payconiq by Bancontact-app.

Payconiq by Bancontact biedt u een aantal voordelen: 

  • betalen via QR-code
  • steeds meer winkels in België voorzien in deze betaalmethode
  • je kunt een vriend terugbetalen na een uitstap of etentje
  • zowel voor iPhone als Android
  • meer en meer Belgische, Nederlandse (bv. bol.com), Franse en Engelse webshops bieden ook de QR-code als betaaloplossing aan.

Android Pay

Naast de Payconiq by Bancontact-app is Android Pay een andere nieuwe betaalmethode die vaak in de media aan bod komt.

Ook Android Pay gebruikt de NFC-technologie. Gebruikers kunnen de app downloaden in de Play Store en hun kredietkaart registreren via een vereenvoudigde authenticatieprocedure per sms. Voor bedragen tot 25 euro is er geen code nodig om de transactie te bevestigen. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen. Vandaag biedt AXA Bank deze mogelijkheid niet aan, maar we houden alle opties open.

Contactloos betalen met uw debetkaart?

Contactloos betalen is dus betalen zonder contact te maken met de betaalterminal. Dat kan met uw telefoon, maar ook met uw debetkaart, als er tenminste een NFC-chip op zit. Ook de terminal moet uiteraard uitgerust zijn met de NFC-technologie.

De NFC AXA debetkaarten laten ook betalingen in het buitenland toe dankzij de Maestro functie op de kaart.

Ontdek het gemak en de veiligheid van de contactloze AXA debetkaart. Nog geen klant? Open dan nu een zichtrekening. U krijgt uw contactloze kaart snel bij u thuis gestuurd!  

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun debetkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Lees verder

Vijf voordelen van mobile banking

Gebruikt u ook uw smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan bent u een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig. Met de AXA Bank mobile banking-app hebt u altijd uw bank op zak: u kunt altijd en overal betalen en u weet exact hoeveel er op uw rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder