7 onmisbare tips bij het job zoeken

Jongeren Gezin Budget – 09 juni 2017

Je hebt je diploma’s op zak en nu is het tijd voor de volgende stap: een eerste job. Maar waar moet je beginnen? Een job zoeken kost veel tijd en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Daarom hebben we de 7 beste manieren om vacatures te vinden voor je op een rijtje gezet.

Jobsites

job zoeken
Vaak delen bedrijven hun jobaanbiedingen ook op hun social-mediakanalen, hou die dus zeker in de gaten.

Er zijn heel wat jobsites die je kunnen helpen als je een job zoekt. Aan jobaanbiedingen is er gelukkig geen gebrek. Sommige sites beperken zich tot een bepaalde sector, andere tot een bepaalde regio. Alleen al op de site van de VDAB vind je een massa vacatures en verschillende sectorsites.

Bedrijfswebsites

Er zijn bedrijven die hun jobaanbiedingen enkel op hun eigen website plaatsen. Heb je een bepaald bedrijf in het vizier? Kijk dan tijdens het zoeken naar een job regelmatig op hun site voor vacatures, wie weet hebben ze wel dé droomjob voor jou.

De overheid en de sociale economie

Een op vijf werkenden in ons land werkt voor een openbare dienst. De overheid is dus een belangrijke werkgever. Overheidsfuncties hebben verschillende niveaus: je diploma bepaalt de functies die voor jou haalbaar zijn. Wil je een job zoeken waar je nuttig kan zijn voor onze samenleving? Kijk dan eens naar de jobaanbiedingen bij een bedrijf uit de sociale economie.

Sociale netwerksites

Je netwerk gebruiken is essentieel bij het job zoeken. Netwerksites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn zijn natuurlijk snel en doeltreffend om info te delen met een brede groep mensen zoals vrienden, familie, collega’s en zelfs ex-collega’s. Vaak delen bedrijven hun jobaanbiedingen ook op hun social-mediakanalen, hou die dus zeker in de gaten.

Jobbeurzen

Als je een job zoekt, is een jobbeurs the place to be. Op een jobbeurs kan je je cv achterlaten bij bedrijven die je interesseren, meer info over die bedrijven en hun vacatures verzamelen en soms zelfs een sollicitatiegesprek voeren. Meer info over het waar en wanneer van jobbeurzen vind je in de agenda van de VDAB, samen met een aantal praktische tips om een goede indruk te maken.

Uitzendkantoren

Uitzendkantoren selecteren en rekruteren voor allerlei werkgevers. Ze zoeken geschikte kandidaten voor heel wat jobaanbiedingen, nemen testen af, organiseren selectiegesprekken en zorgen ten slotte ook voor een contract bij aanwerving. Teken je zo’n contract, dan is het uitzendkantoor dus je werkgever. Uitzendkantoren werken vooral met tijdelijke contracten, maar dikwijls leiden die naar een vaste job.

Selectiekantoren

Werkgevers kunnen ook aan selectiekantoren vragen om kandidaten voor hen te selecteren voor bepaalde vacatures. Deze kantoren voeren sollicitatiegesprekken en nemen testen of assessments af. Vindt het selectiekantoor jou een sterke kandidaat voor de vacature, dan stuurt het je door naar de werkgever. Een contract teken je dus bij de werkgever zelf.

Bron: https://www.vdab.be/

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Op kot, maar hoe zit het met de financiering van de studies?

Studeren kost jaarlijks heel wat geld. De inschrijving, een computer, boeken, een kot ... U hebt er flink wat budget voor nodig en wie studerende kinderen heeft, zal het zeker aan zijn portefeuille voelen. Een opeenstapeling van kosten kan zo wel eens financiële tekorten veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en financieringsmogelijkheden voor studenten en hun ouders waardoor studeren fiscaal haalbaar blijft: een studiebeurs of studietoelage of een studielening.

Lees verder

Uw student binnenkort op Erasmus? Zo vertrekt zoon- of dochterlief zonder risico’s naar het buitenland

In het hoger onderwijs krijgt uw zoon of dochter heel wat unieke kennis en ervaring voor in de echte werkwereld. Daarnaast biedt de hogeschool of universiteit heel wat opportuniteiten, zoals de kans om te studeren in het buitenland. Heeft uw student plannen om komend schooljaar een studie of stage in het buitenland te volgen? Dan zit u ongetwijfeld met heel wat vragen waar u graag antwoord op hebt alvorens u zoon- of dochterlief op Erasmus laat vertrekken.

Lees verder

Verder studeren? Even uit je doppen kijken dan...

De middelbare school achter de rug en klaar om verder te studeren aan de hogeschool of universiteit? Dan moet je eerst een aantal belangrijke dingen onder de loep nemen, anders maak je misschien een foute keuze die je nog lang zal bijblijven.

Lees verder

Welke bank kiezen? Enkele tips!

Je bent jong en dynamisch en je gaat een bank kiezen voor het openen van een zicht- en spaarrekening of bijvoorbeeld voor een lening. Welke bank kies je het best? Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden bij het kiezen van een bank. We geven je een paar tips over hoe je dit moet aanpakken.

Lees verder