8 absoluut te vermijden adviezen voor uw fondsenportefeuille!

Vermogen Beleggen – 09 februari 2016

Een portefeuille die samengesteld is uit gezonde fondsen is van essentieel belang. Daarom zijn we er zeker van dat u als verantwoorde belegger geen enkele, maar dan ook echt geen enkele van deze acht (zeer) slechte beleggingsadviezen zal willen volgen.
  1. Uw beleggersprofiel is verouderd? Verlies dan zeker geen tijd met het controleren of dat verouderde profiel nog altijd in overeenstemming is met uw huidige behoeften en uw financiële middelen van het moment.
  2. Twijfel nooit: volg enkel uw intuïtie zonder ooit de samenstelling van uw portefeuille opnieuw in vraag te stellen.
  3. Wees avontuurlijk: imiteer geen beleggers die rustig en zeker van hun zaak hun vastgestelde koers aanhouden, de kick van onbekende fondsen is veel te verleidelijk!
  4. Volg uw intuïtie, wees reactief: verkoop zonder aarzelen wanneer de koers daalt, bewaar koste wat kost een fonds dat aan snelheid verliest, zeker wanneer specialisten u verzekeren dat vergelijkbare fondsen betere vooruitzichten bieden.
  5. Luister niet naar beleggers die hun beleggingen spreiden omdat een portefeuille die belegd is in verschillende activaklassen elk jaar stabielere rendementen kan opleveren.
  6. Uw beleggingsportefeuille is in de goede handen van een beheerder? Waarom dan regelmatig de stand van zaken opmaken van de situatie van uw portefeuille? U hebt wel andere dingen te doen, niet?
  7. De sector waarin u zwaar hebt belegd, heeft te kampen met grote moeilijkheden? Geen, probleem, het is ongetwijfeld een voorbijtrekkende storm. Stel uzelf vooral niet opnieuw in vraag en ga verder op uw elan.
  8. Vertrouw op de korte termijn en in de ‘one shot‘. Geloof de mensen niet die zeggen dat wie de 10 beste beursdagen van de 10 laatste jaren mist, zijn volledige winst in rook kan zien opgaan. Of dat op lange termijn de slechtste beursjaren gecompenseerd worden door meer lucratieve periodes.

Alle gekheid op een stokje: al wat u moet onthouden, is dat beleggen in de eerste plaats betekent dat u dat doet aan uw eigen ritme en met de steun van uw AXA Bankagent. Lees ook ‘Beleggen: Juist of Fout?’.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Na een uitstekend beleggingsjaar 2017, wat brengt 2018? Deel 1

Wat zijn onze verwachtingen voor 2018 op macro-economisch vlak en welke impact zouden ze kunnen hebben op de financiële markten? In drie opeenvolgende blogs – verplichte kost voor wie beleggen interesseert – zetten we het voor u uiteen. Beginnen doen we met de algemene economische omgeving, in het tweede deel focussen we op de Verenigde Staten en Europa. In de derde en laatste blog belichten we de financiële markten en vatten we alles nog even samen.

Na een uitstekend beleggingsjaar 2017, wat brengt 2018? Deel 3

Wat zijn onze verwachtingen voor 2018 op macro-economisch vlak en welke impact zouden ze kunnen hebben op de financiële markten? In drie opeenvolgende blogs – verplichte kost voor wie beleggen interesseert – zetten we het voor u uiteen. We begonnen met de algemene economische omgeving, vorige week lag de focus op de Verenigde Staten en Europa. In deze derde en laatste blog belichten we de financiële markten en vatten we alles nog even samen.

Wat is MiFID II?

Sinds 3 januari is de beleggersrichtlijn MiFID II van kracht. Deze richtlijn legt de spelregels vast die financiële instellingen moeten volgen als ze beleggingsproducten aanbieden of als ze daarover advies geven. Wat is MiFID II en waarvoor staat het?

Hoe is het nu eigenlijk met het zomerakkoord?

Het parlement keurde onlangs de taks op de effectenrekeningen goed. Deze taks was één van de maatregelen uit het zomerakkoord 2017, een akkoord over de begroting voor dit en volgend jaar waarin ook een aantal belangrijke fiscale hervormingen zitten. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de andere maatregelen die in dat zomerakkoord werden aangekondigd? Een stand van zaken.

Na een uitstekend beleggingsjaar 2017, wat brengt 2018? Deel 2

Wat zijn onze verwachtingen voor 2018 op macro-economisch vlak en welke impact zouden ze kunnen hebben op de financiële markten? In drie opeenvolgende blogs – verplichte kost voor wie beleggen interesseert – zetten we het voor u uiteen. We begonnen met de algemene economische omgeving, volgende week belichten we de financiële markten en vatten we alles nog even samen. Maar nu focussen we op de Verenigde Staten en Europa.

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan