Belg betaalt vooral in het buitenland met kredietkaart

Betalen Betaalkaarten – 31 augustus 2015

Waarvoor gebruiken Belgen hun kredietkaart? De cijfers voor AXA Bank in 2015 tonen alvast aan dat meer dan 1 op 2 betalingen in het buitenland gebeurt. De kredietkaart Visa Classic wordt het vaakst gebruikt voor vrijetijdsaankopen, de kredietkaart Visa Premiumplus meer op restaurant of hotel.

  
Bekijk het aanbod kredietkaarten Visa van AXA Bank

Uit de resultaten blijkt dat de Belgen niet wachten op de zomer om op reis te vertrekken, maar dat ze het hele jaar door reizen. Ze gebruiken hun kredietkaarten voor betalingen in de Verenigde Staten en Canada (2,7%), maar ook in België (46%) en in Europa (47%). De kredietkaart Visa Premiumplus wordt gebruikt voor gemiddeld hogere bedragen (118 euro) dan de kredietkaart Visa Classic (92 euro).

De top 5 van de uitgaven

Visa Classic                                                   Visa Premiumplus 

  1. Vrije tijd (16%)                                                 1. Restaurants/Hotels (18%)
  2. Voeding (14%)                                                 2.Vrije tijd (14%)
  3. Shopping (13%)                                               3. Shopping (14%)
  4. Restaurants/Hotels (13%)                             4. Voeding (13%)
  5. Brandstof (6%)                                                5. Reizen (8%)

Betaalgemak, ook buiten de vakantie

De klanten van AXA Bank vinden hun kredietkaart Visa dus vooral een handig betaalmiddel op vakantie en in het buitenland. Dat hoeft ook niet te verbazen: een kredietkaart Visa is een snel en veilig betaalmiddel, dat overal ter wereld wordt aanvaard. Ook in het buitenland betaalt u geen transactiekosten voor betalingen, bijvoorbeeld in winkels of op restaurant. Geld opnemen aan bankautomaten is wel betalend.

Maar ook in België komt een kredietkaart Visa zeker van pas. Hier vindt u voor de vuist weg enkele van de vele mogelijkheden:

  • online shoppen
  • een nieuwe boekentas, tablet of computer kopen voor de kinderen
  • een vlucht of een hotelkamer reserveren
  • concert- of theatertickets bestellen
  • een last minute boeken

Uitgaven met een kredietkaart Visa gaan niet direct van uw rekening, u moet ze pas na een bepaalde periode (één keer per maand) betalen. Voor aankopen met een kredietkaart Visa Premiumplus geniet u bovendien een uitgebreide aankoopverzekering, inclusief een verlenging van de fabrieksgarantie met 2 jaar en een reisverzekering. Alle voordelen van de kredietkaart Visa Premiumplus vindt u in deze brochurePDF terug.

Hoe een kredietkaart Visa aanvragen?

Als u voldoende inkomsten op uw zichtrekening stort, kunt u bij uw comfort2bank zichtrekening een kredietkaart Visa krijgen. Bestel uw kredietkaart Visa Classic of Premiumplus online via mobile banking of homebanking. U kunt ook hiervoor bij uw AXA Bankagent langsgaan.

Nog een tip

Met de mobile banking app op uw smartphone of tablet kunt u altijd uw uitgavenlimiet en de historiek van uw kredietkaart Visa raadplegen. En natuurlijk ook de stand van uw zichtrekening checken en wanneer u dat wil verrichtingen uitvoeren, waar u ook bent, zelfs in het buitenland.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een complete reisverzekering zonder extra kosten

U plant een ontspannende reis om helemaal tot rust te komen. Na wat vergelijken hebt u de ideale reisbestemming gevonden, en een vliegtuigticket ernaartoe. Maar bij het boeken slaat de schrik u om het hart: stel dat ik ziek word en niet meer kan vertrekken? Of dat ik mijn reis om een andere reden wil annuleren? Toch maar doen die annulatieverzekering? Maar dat gaat natuurlijk wat kosten… of niet?

 

Lees verder

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun debetkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Lees verder

Elektronisch betalen is nu overal mogelijk!

Geen cash op zak? Geen nood: sinds juli jl. moeten alle Belgische handelszaken elektronische betaling aanvaarden. En niet enkel via een klassieke betaalterminal. U kiest zelf hoe u het liefst betaalt. Meer info in dit artikel.

Lees verder

Hoe werkt betalen met uw kredietkaart?

Een kredietkaart is een handig middel om te betalen in de winkel, op restaurant, op reis … of om online een aankoop te doen, concert- of theatertickets te bestellen, of een hotel en een vlucht te boeken. Afhankelijk van het soort transactie, verloopt de betaling volgens een andere procedure. Hoe gaat betalen met uw kredietkaart juist in zijn werk?

Lees verder

Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Lees verder