Belg betaalt vooral in het buitenland met kredietkaart

Betalen Betaalkaarten – 27 augustus 2015

Waarvoor gebruiken Belgen hun kredietkaart? De cijfers voor AXA Bank in 2015 tonen alvast aan dat meer dan 1 op 2 betalingen in het buitenland gebeurt. De Visa Classic wordt het vaakst gebruikt voor vrijetijdsaankopen, de Visa premiumplus meer op restaurant of hotel.

 
Bekijk het aanbod Visa-kaarten van AXA Bank

Uit de resultaten blijkt dat de Belgen niet wachten op de zomer om op reis te vertrekken, maar dat ze het hele jaar door reizen. Ze gebruiken hun kredietkaarten voor betalingen in de Verenigde Staten en Canada (2,7%), maar ook in België (46%) en in Europa (47%). De Visa premiumpluskaart wordt gebruikt voor gemiddeld hogere bedragen (118 euro) dan de Visa Classic kaart (92 euro).

De top 5 van de uitgaven

Visa Classic                                                         Visa premiumplus

  1. Vrije tijd (16%)                                                 1. Restaurants/Hotels (18%)
  2. Voeding (14%)                                                 2.Vrije tijd (14%)
  3. Shopping (13%)                                               3. Shopping (14%)
  4. Restaurants/Hotels (13%)                                 4. Voeding (13%)
  5. Brandstof (6%)                                                5. Reizen (8%)

Betaalgemak, ook buiten de vakantie

De klanten van AXA Bank vinden hun Visa-kaart dus vooral een handig betaalmiddel op vakantie en in het buitenland. Dat hoeft ook niet te verbazen: een Visa-kaart is een snel en veilig betaalmiddel, dat overal ter wereld wordt aanvaard. Ook in het buitenland betaalt u geen transactiekosten voor betalingen, bijvoorbeeld in winkels of op restaurant. Geld afhalen aan bankautomaten is wel betalend.

Maar ook in België komt een Visa-kaart zeker van pas. Hier vindt u voor de vuist weg enkele van de vele mogelijkheden:

  • online shoppen
  • een nieuwe boekentas, tablet of computer kopen voor de kinderen
  • een vlucht of een hotelkamer reserveren
  • concert- of theatertickets bestellen
  • een last minute boeken

Uitgaven met een Visa-kaart gaan niet direct van uw rekening, u moet ze pas na een bepaalde periode (één keer per maand) betalen. Voor aankopen met een Visa premiumpluskaart geniet u bovendien een uitgebreide aankoopverzekering, inclusief een verlenging van de fabrieksgarantie met 2 jaar en een reisverzekering.

Hoe een Visa-kaart aanvragen?

Als u voldoende inkomsten op uw zichtrekening stort, kunt u bij een st@rt2bank of comfort2bank zichtrekening een Visa-kaart krijgen. Bestel uw Visa Classic of Visa premiumpluskaart online via homebanking of ga langs bij uw AXA Bankagent.

Nog een tip

Met de mobile banking app op uw smartphone of tablet kunt u altijd uw uitgavenlimiet en de historiek van uw Visa-kaart raadplegen. En natuurlijk ook de stand van uw zichtrekening checken en wanneer u dat wil verrichtingen uitvoeren, waar u ook bent, zelfs in het buitenland.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun bankkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Hoe werkt betalen met uw kredietkaart?

Een kredietkaart is een handig middel om te betalen in de winkel, op restaurant, op reis … of om online een aankoop te doen, concert- of theatertickets te bestellen, of een hotel en een vlucht te boeken. Afhankelijk van het soort transactie, verloopt de betaling volgens een andere procedure. Hoe gaat betalen met uw kredietkaart juist in zijn werk?

Een complete reisverzekering zonder extra kosten

U plant een ontspannende reis om helemaal tot rust te komen. Na wat vergelijken hebt u de ideale reisbestemming gevonden, en een vliegtuigticket ernaartoe. Maar bij het boeken slaat de schrik u om het hart: stel dat ik ziek word en niet meer kan vertrekken? Of dat ik mijn reis om een andere reden wil annuleren? Toch maar doen die annulatieverzekering? Maar dat gaat natuurlijk wat kosten… of niet?

 

Stress als u moet betalen? U toch niet!

U doet uw wekelijkse boodschappen in de supermarkt en er is een buitengewoon aanbod in de multimedia-afdeling, uw telecomoperator heeft bepaalde modellen van smartphones in promotie, u bent op vakantie en u hebt de buitenkans om een prachtige excursie te doen, maar - en ja, er is bijna altijd een 'maar' - dat was niet voorzien, plots weet u niet of u zich dat wel kunt veroorloven ... Jammer toch als u mooie, soms unieke kansen moet laten liggen gewoon omdat u er niet op voorbereid was? Wel, dankzij deze 3 tips overkomt u dat nooit meer!

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan