Belg betaalt vooral in het buitenland met kredietkaart

Betalen Betaalkaarten – 27 augustus 2015

Waarvoor gebruiken Belgen hun kredietkaart? De cijfers voor AXA Bank in 2015 tonen alvast aan dat meer dan 1 op 2 betalingen in het buitenland gebeurt. De Visa Classic wordt het vaakst gebruikt voor vrijetijdsaankopen, de Visa premiumplus meer op restaurant of hotel.

 
Bekijk het aanbod Visa-kaarten van AXA Bank

Uit de resultaten blijkt dat de Belgen niet wachten op de zomer om op reis te vertrekken, maar dat ze het hele jaar door reizen. Ze gebruiken hun kredietkaarten voor betalingen in de Verenigde Staten en Canada (2,7%), maar ook in België (46%) en in Europa (47%). De Visa premiumpluskaart wordt gebruikt voor gemiddeld hogere bedragen (118 euro) dan de Visa Classic kaart (92 euro).

De top 5 van de uitgaven

Visa Classic                                                         Visa premiumplus

  1. Vrije tijd (16%)                                                 1. Restaurants/Hotels (18%)
  2. Voeding (14%)                                                 2.Vrije tijd (14%)
  3. Shopping (13%)                                               3. Shopping (14%)
  4. Restaurants/Hotels (13%)                                 4. Voeding (13%)
  5. Brandstof (6%)                                                5. Reizen (8%)

Betaalgemak, ook buiten de vakantie

De klanten van AXA Bank vinden hun Visa-kaart dus vooral een handig betaalmiddel op vakantie en in het buitenland. Dat hoeft ook niet te verbazen: een Visa-kaart is een snel en veilig betaalmiddel, dat overal ter wereld wordt aanvaard. Ook in het buitenland betaalt u geen transactiekosten voor betalingen, bijvoorbeeld in winkels of op restaurant. Geld afhalen aan bankautomaten is wel betalend.

Maar ook in België komt een Visa-kaart zeker van pas. Hier vindt u voor de vuist weg enkele van de vele mogelijkheden:

  • online shoppen
  • een nieuwe boekentas, tablet of computer kopen voor de kinderen
  • een vlucht of een hotelkamer reserveren
  • concert- of theatertickets bestellen
  • een last minute boeken

Uitgaven met een Visa-kaart gaan niet direct van uw rekening, u moet ze pas na een bepaalde periode (één keer per maand) betalen. Voor aankopen met een Visa premiumpluskaart geniet u bovendien een uitgebreide aankoopverzekering, inclusief een verlenging van de fabrieksgarantie met 2 jaar en een reisverzekering.

Hoe een Visa-kaart aanvragen?

Als u voldoende inkomsten op uw zichtrekening stort, kunt u bij een st@rt2bank of comfort2bank zichtrekening een Visa-kaart krijgen. Bestel uw Visa Classic of Visa premiumpluskaart online via homebanking of ga langs bij uw AXA Bankagent.

Nog een tip

Met de mobile banking app op uw smartphone of tablet kunt u altijd uw uitgavenlimiet en de historiek van uw Visa-kaart raadplegen. En natuurlijk ook de stand van uw zichtrekening checken en wanneer u dat wil verrichtingen uitvoeren, waar u ook bent, zelfs in het buitenland.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Hoe betaalt de Belg het liefst?

De bankkaart is nog steeds het populairste betaalmiddel in België. Dat blijkt uit een onderzoek* dat Bancontact voerde bij 1000 landgenoten in september 2017. Mobiel betalen en contactloos betalen zijn bezig aan een opmars, al vertrouwt een meerderheid van de ondervraagden het nog niet helemaal. Voor 3 op de 10 Belgen is mobiel en contactloos betalen echter al even veilig als de ‘klassieke’ betaalmethoden.

Jongeren steeds vaker gebruikt als geldezel

Cybercriminelen benaderen steeds vaker jongeren om te fungeren als geldezel of ‘money mule’. Langs die weg kunnen ze gestolen geld doorsluizen naar andere, vaak buitenlandse rekeningen. Dat meldt Febelfin in een persbericht. De jongeren worden aangesproken in het uitgaansleven of via populaire social mediakanalen, zoals Instagram, WhatsApp of Snapchat, met de belofte om snel geld te verdienen. Vaak beseffen ze niet dat ze strafbare feiten plegen.

Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun bankkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Hoe werkt betalen met uw kredietkaart?

Een kredietkaart is een handig middel om te betalen in de winkel, op restaurant, op reis … of om online een aankoop te doen, concert- of theatertickets te bestellen, of een hotel en een vlucht te boeken. Afhankelijk van het soort transactie, verloopt de betaling volgens een andere procedure. Hoe gaat betalen met uw kredietkaart juist in zijn werk?