Is bouwen interessanter voor u dan verbouwen?

Wonen Bouwen Renoveren – 16 juni 2015

Het kopen van een huis of bouwgrond is voor veel gezinnen een uitdagende keuze. Is het voor u interessanter om te bouwen of om een huis te verbouwen? De beslissing hangt voor een deel af van de premies en subsidies waar u recht op hebt. 

De overheid steunt u

De verschillende overheden in België ondersteunen gezinnen bij bouwen en verbouwen aan de hand van subsidies, premies en fiscale voordelen. Het is belangrijk dat u zich goed informeert hierover. Het kan een redelijk verschil betekenen in de totale kost voor uw toekomstplannen.

Waar kunt u terecht?

Op de website van de Vlaamse overheid vindt u al heel wat informatie.

Ga ook even langs bij uw AXA Bankagent. Samen kunt u bekijken welke lening past bij uw situatie en waar u meer informatie kunt krijgen over mogelijke subsidies en fiscale voordelen.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Hoeveel kost een architect?

Iedere architect bepaalt zelf zijn ereloon, een standaardtarief is er niet. Dat ereloon kan worden berekend volgens een percentage op de waarde van de uitgevoerde werken, het kan een forfaitair bedrag zijn of gebaseerd op een uurloon. Maar het kan ook een combinatie zijn van deze mogelijkheden. En hoeveel betaal je dan echt?

Wat is de opdracht van de architect?

De opdracht van de architect bestaat erin mee te werken aan alles wat te maken heeft met de ruimtelijke indeling en meer in het bijzonder aan het bouwen zelf. Natuurlijk ontwerpt en tekent hij plannen, maar een architect doet niet alleen dat.

Wat is de rol van de architect?

De belangrijkste eigenschap van een architect: zijn luisterend oor. Omdat iedereen zijn leven leeft en een andere smaak heeft. Uw verlangens, uw voorkeuren, uw levenswijze, eventueel de ontwikkeling van uw gezin, op basis daarvan helpt de architect u om uw plannen vorm te geven: de kamerschikking, de indeling van het huis, de ruimtelijke ordening, het uitzicht van de gevel … Voeg daaraan zijn advies en zijn technische vaardigheden toe en de eerste steen van uw vastgoedproject is gelegd!

Bouwen: welke bescherming bij problemen met uw aannemer?

De wet Breyne biedt bouwers van een woning en kopers van een te bouwen woning een uitgebreide bescherming tegen o.a. wanpraktijken van aannemers. Hij voorziet ook in voorwaarden waaraan een aannemingscontract moet voldoen. Contracten die niet beantwoorden aan de voorwaarden kunt u ongeldig laten verklaren.