Een buitenkeuken aanleggen: 7 slimme tips

Dagelijks leven Budget Lenen – 04 augustus 2020

Het coronavirus heeft een grote impact op de manier waarop we leven en social distancing zal naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd de norm blijven. Wilt u ook in het najaar op een gezellige, maar verantwoorde manier samenkomen met vrienden en familie uit uw bubbel? Dan kan een buitenkeuken een perfecte oplossing zijn. Buitenshuis is de afstand van anderhalve meter immers makkelijker te hanteren dan binnenshuis. Hieronder vindt u 7 tips voor het aanleggen van een sfeervolle en praktische buitenkeuken op maat van uw noden en wensen.

1. Van alle gemakken voorzien

buitenkeuken aanleggen tips 
In uw buitenkeuken wilt u waarschijnlijk gezellig buiten te zijn met vrienden en familie. Besteed dus zeker aandacht aan een sfeervolle zitruimte. Zet een mooie, grote tafel neer of kies voor luxe lounge zetels waarin u kunt genieten van een drankje en hapje.

Ook in een buitenkeuken wilt u prettig kunnen koken, zorg dus dat er voldoende werkblad is, installeer een spoelbak en plaats eventueel een afzuigsysteem. Een koelkast zorgt ervoor dat u niet steeds naar binnen hoeft te lopen om drankjes te halen.

Tip: plaats de koelkast op zo’n manier dat uw gasten zelf hun drankjes kunnen pakken, dat maakt u het leven makkelijker en creëert een ontspannen sfeer.

2. Buitenkeuken mét overkapping

Voorzie indien mogelijk een overkapping voor uw buitenkeuken. Op deze manier kunt u ook gezellig buiten koken en eten wanneer het regent en is uw keuken beschermd tegen weersinvloeden.

3. Creëer een gezellige zitruimte

Het voornaamste doel van uw buitenkeuken is waarschijnlijk om gezellig buiten te kunnen genieten met uw vrienden en familie. Besteed dus zeker aandacht aan een sfeervolle zitruimte. Zet een mooie, grote tafel neer of kies voor luxe lounge zetels waarin u kunt genieten van een drankje en hapje.

4. Verrassende extra’s voor een buitenkeuken op maat

Met de juiste extra’s zorgt u ervoor dat uw buitenkeuken helemaal op maat van uw noden en wensen is. Eet u graag pizza’s? Kies dan voor een gezellige pizzaoven. Bent u een grote BBQ-fan? Dan mag een goede barbecue natuurlijk niet ontbreken in uw buitenkeuken. Of grilt u graag? Dan kan een teppanyakiplaat een leuke toevoeging zijn.

Daarnaast kan het voor het najaar leuk zijn om een open haard of vuurkorf toe te voegen aan uw buitenkeuken. En vergeet niet om warme dekentjes neer te leggen zodat uw gasten in alle comfort kunnen genieten van de ervaring.

5. Voorzie voldoende opbergruimte

Vergeet ook niet om in uw buitenkeuken verschillende lades en kastjes te installeren. Op deze manier kunt u al uw keukengerei gemakkelijk opbergen en hoeft u niets steeds heen en weer naar de keuken binnen te gaan om spullen te pakken of op te ruimen.

6. Zorg dat uw buitenkeuken weersbestendig is

Een overkapping helpt om uw buitenkeuken te beschermen tegen weersinvloeden, maar natuurlijk is het hoe dan ook belangrijk dat u voor uw buitenkeuken gebruik maakt van materialen die tegen weer en wind kunnen. Kies bijvoorbeeld voor staal, hout, beton of cement.

7. Vergeet de verlichting niet

Zeker wanneer u uw buitenkeuken ook in de herfst en winter wilt gebruiken, is het belangrijk om goede verlichting te voorzien. Maar ook op een late zomeravond zult u blij zijn met een paar spotjes of leuke lichtslingers in uw keuken.

Houd bij het uitdenken van uw buitenkeuken dus al rekening met waar u lichtpunten wilt hebben. Op deze manier kunt u ook wanneer het donker wordt nog zien wat u doet.

Maak uw droomkeuken werkelijkheid

Bovenstaande tips helpen u op weg bij het aanleggen van een buitenkeuken op maat. Kunt u nog wel een extra steuntje in de rug gebruiken? Dan kunt u overwegen om een kredietlijn of persoonlijke lening aan te vragen. Met behulp van deze minilening kunt u uw droomkeuken realiseren zonder aan uw spaargeld te moeten komen.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een elektrische wagen, te wagen?

Mobiliteit, dat is waar alles tegenwoordig om draait en dat zal nog lang zo blijven. Wie zachte of duurzame mobiliteit zegt, denkt meteen aan elektrische auto’s (full of hybride). Die zouden minder vervuilend zijn dan diesel- of benzinewagens. Na een aantal jaar hebben de elektrische auto’s – en zeker bedrijfswagens – stilaan hun doelpubliek gevonden. Een overzicht.

Lees verder

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder