Hebt u al goede voornemens voor uw geld in 2019?

Vermogen Beleggen Pensioen Sparen – 07 februari 2019

Stoppen met roken, wat kilo's verliezen, opnieuw beginnen te sporten… Welke zijn uw goede voornemens voor dit jaar? En hoe zit het met uw geld? En met uw budget? Onthoud drie tips om uw kapitaal te laten opbrengen en mooie projecten te realiseren later!

goede voornemens voor uw spaargeld 2019 
Elke leeftijd heeft zijn eigen behoeften, projecten en oplossingen om ze concreet gestalte te geven!

Spaar voorzichtig, spaar voor uw pensioen en beleg

Drie tips die blijk geven van gezond verstand, ongeacht uw leeftijd.

  • 1. Voorzichtigheid begint met sparen. Zorg voor een appeltje voor de dorst: een strategische 'spaarpot' van hoogstens 3 tot 6 maanden nettoloon volstaat in principe om het hoofd te bieden aan onvoorziene uitgaven. Een klassieke spaarrekening is daarvoor ideaal: toegankelijk, kosteloos en fiscaal vrijgesteld tot 980 euro interest per belastingplichtige in 2019. Als u geleend hebt om een woning te kopen, zult u uiteraard wat minder kunnen sparen.
  • 2. Pensioensparen: gemakkelijk en fiscaal aantrekkelijk. Noodzakelijk, maar niet voldoende. Begin er vroeg aan (voor 55 jaar); zo geniet u een effect op lange termijn en beschikt u later over een extra inkomen; bovendien geniet u elk jaar het fiscaal aftrekbare maximumbedrag genieten. Voor 2019: 30 % als u 980 euro stort, 25 % als u 1260 euro stort.
  • 3. Beleg het geld dat u lange tijd niet nodig zult hebben. Probeer een beter rendement te krijgen dan dat van uw spaarrekening en beleg uw geld in een evenwichtige beleggingsportefeuille. Baseer u hiervoor op uw persoonlijke beleggersprofiel (en laat u ook begeleiden door uw bankagent!) om de beleggingsmix te vinden die het best voor u geschikt is. Open bijvoorbeeld een beleggingsplan (vanaf 25 euro per maand), online (mobile banking, homebanking) of via uw bankagent.
Begin nog in januari 2019 met pensioensparen om de volgende 11 maanden nog een potentieel rendement te kunnen genieten.

Deze drie tips als goeie voornemen realiseren in 2019, geeft u extra financiële troeven in handen!

Voor elke leeftijd een eigen strategie om goed te beleggen

Onze behoeften en onze financiën veranderen door de jaren heen. Welke tips hebben wij voor de verschillende leeftijdscategorieën? Ontdek hier de goede voornemens van Julie (25 jaar), Peter (34 jaar), Ellen (45 jaar) , Jan (52 jaar) en Mieke (61 jaar).

En … actie!

Neem uw vermogen onder de loep. De beste manier om een mooi overzicht te krijgen, is een afspraak maken met een bankagent. U kunt met hem praten over uw projecten, behoeften, budget, het kapitaal waarover u beschikt of dat u later nodig zult hebben. Er worden ook simulaties gemaakt. Aan de hand van een paar vragen bepaalt uw bankagent uw risicoprofiel. Hoeveel risico bent u bereid te nemen om het potentiële rendement van uw beleggingen te vergroten? Over welke kennis en ervaring beschikt u op het vlak van beleggen? Wat is uw financiële situatie? Kortom, deze afspraak is een investering in uw toekomst !

Bereken zelf en lees meer…

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Neem contact op met uw AXA Bankagent