De top drie der sollicitatietips

Jongeren Gezin – 08 juni 2017

Je bent klaar met studeren en nu wacht het echte werk: solliciteren. Sollicitatietips vind je genoeg online, maar wat is nu écht belangrijk? We zetten de drie belangrijkste sollicitatietips op een rijtje! 

Sollicitatietip een: be yourself

sollicitatietips
Naast jezelf zijn, is het ook heel belangrijk dat je ontspannen bent bij een sollicitatiegesprek.

Misschien is het wel een van de weinige principes in het leven die altijd en overal gelden: wat je ook zegt of doet, wees eerlijk met jezelf en de anderen en blijf jezelf. Toon je zoals je echt bent en doe je niet anders voor om een betere indruk te maken. Een leugen, al dan niet om bestwil, hou je toch nooit vol, zeker niet als je ergens gaat werken en je baas en collega’s je altijd maar beter leren kennen. Het doel – een job te pakken krijgen en je concurrenten aftroeven – heiligt dus zeker niet de middelen. Want vroeg of laat valt iedereen door de mand. Speel je iemand anders, dan doe je jezelf en vooral de werkgever bij wie je solliciteert te kort.

Klinkt je dit allemaal wat prekerig in de oren? Kan zijn, maar het is wel de naakte waarheid en dus het leven zoals het is. Of je dat nu leuk vindt of niet.

Sollicitatietip twee: keep it cool

OK, wat tips & tricks opsteken kan nooit kwaad. Hieronder vind je enkele interessante sollicitatietips:

Op de sites hierboven kan je best veel leren, maar laat je vooral niet doldraaien. Zo lees je verschillende sollicitatietips: Schrijf geen te lange motivatiebrief! Praat duidelijk maar niet te luid! Friemel niet aan je kledij of aan je haar! Zorg dat je een frisse adem hebt! Kom niet futloos over! Kleed je verzorgd maar niet te trendy en vergeet het etiket niet van je nieuwe jasje te halen! Zet die vervelende ringtone op stil! Vraag niet wat de werkuren zijn! Enzovoort, enzoverder…

Een goeie raad: selecteer uit al die lijstjes met sollicitatietips wat je nuttig vindt en vergeet de rest. Want naast jezelf zijn, is het ook heel belangrijk dat je ontspannen bent bij een sollicitatiegesprek. En te veel do’s- en don’ts maken van de koelste kikker een zenuwpees.

Sollicitatietip drie: zet door

De laatste en dus ook de belangrijkste sollicitatietip: als je echt wat in je mars hebt, vind je vroeg of laat de juiste job. Maar je moet wel even doorzetten. Laat het hoofd niet hangen als je niet meteen een superjob met een fabelachtig loon en een dure auto in de schoot geworpen krijgt. Gewoon rustig blijven en doorgaan tot het je lukt.

Veel succes!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan