De energiecrisis hakt er niet alleen sterk in bij gezinnen, maar ook bij ondernemers. Waar gezinnen per overheidsmaatregel betalingsuitstel kunnen vragen op hun woonkrediet, is er niets wettelijk voorzien voor ondernemers. AXA Bank kiest ervoor onze huidige klant-ondernemers over de winter te tillen via een uitzonderlijk energie-kaskrediet.
We zijn solidair met bestaande klant-ondernemers die lijden onder de energiecrisis
Bespreek samen met uw AXA Bankagent hoe uw onderneming de winter doorkomt.
Om u als ondernemer door de koude wintermaanden te helpen gedurende de energiecrisis, biedt AXA Bank vanaf oktober een uitzonderlijk kaskrediet aan van 6 maal de stijging in uw voorschotfactuur in vergelijking met vorig jaar. Zo zit u deze winter alleszins niet in de kou en kan u uw productiviteit aanhouden.
Het energie-kaskrediet is een tijdelijke kredietlijn van €12.500 tot €50.0000 en kan opgenomen worden gedurende een periode van 6 maanden. Het energie-kaskrediet heeft geen vooraf vastgelegde terugbetalingstermijn, geen dossierkosten en heeft bovendien een zeer gunstige rentevoet (Euribor 6maand + 1%). Na de wintermaanden bekijken we in het kader van de energiecrisis en uw persoonlijke situatie hoe de schuld wordt afgelost.
Klik hier voor meer info over een standaard kaskrediet. Let op, dit energie-kaskrediet heeft andere voorwaarden en modaliteiten dan het standaard kaskrediet. Vraag uw AXA Bankagent voor de specifieke info.
Het energie-kaskrediet is beschikbaar voor bestaande klant-ondernemers met een actieve Account4Pro zichtrekening die voor de energiecrisis financieel gezond waren en een verschil in voorschotfactuur kunnen aantonen. U kan dit verschil aantonen a.d.h.v. een actuele voorschotfactuur en de corresponderende voorschotfactuur van het jaar voordien met betrekking tot gas, elektriciteit en/of stookolie. Het energie-kaskrediet kan aangevraagd worden tussen 3/10/2022 en 31/12/2022 en opgenomen gedurende 6 maanden. U betaalt uiteraard enkel rente op het opgenomen bedrag.
Bekijk samen met uw bankagent alle opties om de winter te overbruggen.
Deze content is niet beschikbaar omwille van uw huidige cookie instellingen. U kan deze hier aanpassen.
Stel: u krijgt een ongeval waardoor u aan uw bed gekluisterd wordt of – erger nog –tijdelijk of permanent in een coma belandt. Of u wordt zo ernstig ziek dat u zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen over wat er met u en met uw financiën moet gebeuren. Misschien denkt u ‘dat overkomt mij toch niet’ of ‘dat kan ik later nog wel in orde brengen’. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als het plots verkeerd loopt en er is niets geregeld? Met een zorgplanning bepaalt u wie in die gevallen uw zaken mag behartigen.
Digitale facturen bieden veel voordelen. Ze zijn al helemaal ingeburgerd, hoewel nog niet bij alle ondernemers. De overheid stelt nu voor om e-invoicing of digitale facturatie verplicht te maken, tenzij de klant expliciet papier vraagt.
Vaak krijgt u van uw leverancier twee betalingsopties: of u betaalt direct binnen de factuurdatum of u doet een beroep op betalingsuitstel. In het eerste geval krijgt u vaak korting (leverancierskorting), in het laatste wordt u een interestkost aangerekend (leverancierskrediet). Wat is nu het beste en zijn er nog andere opties? Lees verder en verken uw opties.
Bekruipt u soms het gevoel dat u als zelfstandige meer loon naar werken zou kunnen krijgen, maar durft u geen afstand doen van uw vast inkomen als werknemer? Of ziet u een gat in de markt, maar twijfelt u of u er uw job wel voor wilt opgeven? Denk er dan eens over na om te beginnen met ondernemen als zelfstandige in bijberoep. U behoudt dan de stabiliteit van uw huidige job, maar geeft uw dromen een kans … al is het dan na de uren. Hoe zet u uw eerste stappen als zelfstandige in bijberoep? Met deze info geraakt u al een eind op weg.
U wilt als zelfstandige starten? Proficiat! We geven u graag volgend advies: open voor uw zaak of bedrijf een aparte zakelijke zichtrekening. Los van uw privérekening. Maar speciaal voor uw professioneel betalingsverkeer.