Leuker sparen? Geef uw spaarrekening een naam!

Vermogen Online bankieren Sparen – 28 oktober 2015

Bent u ook aan het sparen? Om wat financiële reserve te hebben, voor de kinderen of voor iets wat u graag wilt kopen? Hoeveel leuker is het dan wel niet als u uw spaardoel kunt visualiseren. Hoe? Door aan uw spaarrekening een zelfgekozen naam te geven!

 
U kunt niet alleen aan uw spaarrekeningen een zelfgekozen naam geven, maar ook aan uw zichtrekeningen … heel handig om u uw persoonlijke rekening en uw huishoudrekening in één oogopslag te kunnen herkennen.

Iedereen heeft wel een reden om te sparen

Er zijn wel 1000 redenen om te sparen. De een spaart voor een nieuwe auto, de andere voor een verre reis, een nieuwe keuken of een lederen salon … of om uw kinderen of kleinkinderen later iets te kunnen meegeven in het leven. En misschien spaart u of zou u wel willen sparen voor meerdere dingen tegelijk.

Welk uw spaardoel ook is, we weten allemaal dat het niet altijd even gemakkelijk is om geregeld wat geld opzij te zetten. Maar er bestaat een truc: het helpt als u zichzelf een beeld kunt vormen van datgene waarvoor u spaart. En dat kan, door aan uw spaarrekening bijvoorbeeld een naam te geven.

Kijk zelf: wat spreekt meer tot de verbeelding?

Start2bank spaarrekening 755-9876543-21     of         Spaarrekening Sofie

I-plus spaarrekening 755-9876543-21             of         Spaarrekening monovolume

Laat gerust uw creativiteit de vrije loop!

En bovendien helpt het u misschien om te weerstaan aan de verleiding om die spaarcenten voor iets anders te gebruiken.

Hoe?

Dat kan, heel eenvoudig, via homebanking. Lees er alles over in ‘Hoe geef ik aan mijn rekeningen een zelfgekozen naam?

Overigens kunt u niet alleen aan uw spaarrekeningen een naam geven, maar ook aan uw zichtrekeningen … heel handig om u uw persoonlijke rekening en uw huishoudrekening in één oogopslag te kunnen herkennen.

Wilt u op geregelde basis sparen?

Dan kan een spaaropdracht helpen. Er gaat dan bijvoorbeeld maandelijks een bedrag automatisch naar uw spaarrekening. Hoeveel en op welke tijdstippen? Dat bepaalt u volledig zelf, in homebanking of bij uw bankagent.

Lees ook:

Meer weten over onze spaarformules?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Sparen of beleggen vs. sparen en beleggen

Een veel voorkomende vraag over sparen en beleggen: moet ik nu tegelijkertijd sparen én beleggen of is het niet beter om te beleggen in plaats van te sparen? Net zoals de meeste Belgen bent u ook een ervaren spaarder. Door de historisch lage rente levert uw spaarboekje niet veel op. We zetten voor u de mogelijkheden op een rijtje.

Sparen of beleggen? Eerst sparen, dan beleggen!

Wilt u starten met beleggen? Zorg er dan eerst voor dat u een veilige geldreserve voor noodgevallen achter de hand hebt. En misschien hebt u nog specifieke plannen waarvoor u ook graag wat geld aan de kant zou zetten. Hoe pakt u het aan om dat allemaal in goede banen te leiden? En welke spaar- en beleggingsformules zijn geschikt voor uw plannen op korte, middellange en lange termijn?

Buitenlandse rekening? De fiscus kijkt mee!

Bezit u bankrekeningen in het buitenland, maar geeft u uw belastingen aan in België? Of omgekeerd: hebt u een rekening bij een Belgische bank, maar bent u hier niet belastingplichtig? Dan hebt u er alle belang bij om de inkomsten van die rekeningen vanaf nu zeker te vermelden op uw belastingaangifte, want uw bank zal er voortaan jaarlijks gedetailleerde informatie over doorgeven aan de fiscus van het land waarvan u fiscaal gezien inwoner bent. Dat is het gevolg van de Common Reporting Standard (CRS), een initiatief van de OESO en de Europese Unie dat nu ten uitvoer wordt gebracht. 

Beleggingen met vast rendement: op dit trio kunt u rekenen

Wilt u beleggen met een vast rendement én kapitaalgarantie op de vervaldag? Dan komt u al snel uit bij obligaties in de ene of andere vorm: termijnrekeningen, staatsbons en bedrijfsobligaties. Wat hebben deze vastrentende beleggingen nog te bieden? De voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen.

Wat is een obligatie?

Door een obligatie te kopen, leent u als spaarder geld aan een overheid, een internationale organisatie of een bedrijf. Op de vervaldag betaalt de uitgever van de obligatie het geleende kapitaal terug. In de tussentijd krijgt u regelmatig een rente. Het risico is beperkt en schuilt vooral in de vraag of de uitgever zijn verplichtingen kan nakomen.