Leuker sparen? Geef uw spaarrekening een naam!

Vermogen Online bankieren Sparen – 28 oktober 2015

Bent u ook aan het sparen? Om wat financiële reserve te hebben, voor de kinderen of voor iets wat u graag wilt kopen? Hoeveel leuker is het dan wel niet als u uw spaardoel kunt visualiseren. Hoe? Door aan uw spaarrekening een zelfgekozen naam te geven!

 
U kunt niet alleen aan uw spaarrekeningen een zelfgekozen naam geven, maar ook aan uw zichtrekeningen … heel handig om u uw persoonlijke rekening en uw huishoudrekening in één oogopslag te kunnen herkennen.

Iedereen heeft wel een reden om te sparen

Er zijn wel 1000 redenen om te sparen. De een spaart voor een nieuwe auto, de andere voor een verre reis, een nieuwe keuken of een lederen salon … of om uw kinderen of kleinkinderen later iets te kunnen meegeven in het leven. En misschien spaart u of zou u wel willen sparen voor meerdere dingen tegelijk.

Welk uw spaardoel ook is, we weten allemaal dat het niet altijd even gemakkelijk is om geregeld wat geld opzij te zetten. Maar er bestaat een truc: het helpt als u zichzelf een beeld kunt vormen van datgene waarvoor u spaart. En dat kan, door aan uw spaarrekening bijvoorbeeld een naam te geven.

Kijk zelf: wat spreekt meer tot de verbeelding?

Start2bank spaarrekening 755-9876543-21     of         Spaarrekening Sofie

I-plus spaarrekening 755-9876543-21             of         Spaarrekening monovolume

Laat gerust uw creativiteit de vrije loop!

En bovendien helpt het u misschien om te weerstaan aan de verleiding om die spaarcenten voor iets anders te gebruiken.

Hoe?

Dat kan, heel eenvoudig, via homebanking. Lees er alles over in ‘Hoe geef ik aan mijn rekeningen een zelfgekozen naam?

Overigens kunt u niet alleen aan uw spaarrekeningen een naam geven, maar ook aan uw zichtrekeningen … heel handig om u uw persoonlijke rekening en uw huishoudrekening in één oogopslag te kunnen herkennen.

Wilt u op geregelde basis sparen?

Dan kan een spaaropdracht helpen. Er gaat dan bijvoorbeeld maandelijks een bedrag automatisch naar uw spaarrekening. Hoeveel en op welke tijdstippen? Dat bepaalt u volledig zelf, in homebanking of bij uw bankagent.

Lees ook:

Meer weten over onze spaarformules?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Sparen of beleggen? Eerst sparen, dan beleggen!

Wilt u starten met beleggen? Zorg er dan eerst voor dat u een veilige geldreserve voor noodgevallen achter de hand hebt. En misschien hebt u nog specifieke plannen waarvoor u ook graag wat geld aan de kant zou zetten. Hoe pakt u het aan om dat allemaal in goede banen te leiden? En welke spaar- en beleggingsformules zijn geschikt voor uw plannen op korte, middellange en lange termijn?

Lees verder

Goede voornemens voor uw geld: zo krijgt u uw spaarcenten in topconditie

Een nieuw jaar brengt goede voornemens met zich mee. Misschien denkt u dan al snel aan meer sporten, maar hebt u ook al eens nagedacht over hoe u uw spaargeld topfit krijgt? Over hoe u die droom wil waarmaken van een zorgeloos pensioen, een duwtje in de rug voor de (klein)kinderen, een verbouwing, of een appartement aan zee? Dankzij de hogere rentes levert sparen vanaf nu meer op, maar als u de hoge inflatie écht wilt verslaan, moet u denken aan beleggen. Mooi meegenomen: bij AXA Bank kan beleggen al voor kleine bedragen. Het is zo simpel dat u dit goede voornemen alvast wél makkelijk volhoudt.

Lees verder

Uw spaargeld splitsen brengt op

Staat al uw spaargeld op dezelfde rekening? Dan zou u dat best opsplitsen in een deel dat u nodig hebt als financiële reserve voor onverwachte of geplande uitgaven en de rest. Die bedragen plaatst u dan op verschillende spaarrekeningen. Hoe gaat u te werk?

Lees verder

Beleggen? Ontdek waarom u nu niet meer moet twijfelen

Misschien denkt u dat beleggen niks voor u is, maar enkel voor rijke mensen die graag ‘speculeren’ op de beurs? Dat het nu niet het moment is door de onstabiele situatie in de wereld en op de financiële markten? Of dat u nog te jong bent of te oud om ermee te beginnen? Wij overtuigen u graag van het tegendeel.

Lees verder

Inflatie knaagt aan uw spaargeld

Uw geld laten slapen op uw bankrekening en hopen om zo veel interesten te ontvangen, is dat wel zo verstandig? Vanzelfsprekend is het ene geval niet het andere, maar grote sommen laten staan op bank- of spaarrekeningen is nooit een goed idee. Ontdek waarom niet. 

Lees verder