Gerenommeerde fondsenhuizen versterken beleggingsaanbod

Vermogen Beleggen Pensioen – 13 juli 2022

AXA Bank biedt al jaren beleggingsoplossingen aan in samenwerking met AXA Investment Managers. We breiden nu ons aanbod uit met een gevarieerde en kwalitatieve selectie van fondsen van de fondsenhuizen Amundi en Econopolis. En da's goed nieuws voor u! U krijgt een ruimere keuze om uw beleggingsportefeuille te spreiden, op het vlak van beheer, maar ook als u de focus wilt leggen op specifieke sectoren of thema's.

gerenommeerde fondsenhuizenAXA Investment Managers, Amundi en Econopolis: een sterk trio van gerenommeerde fondsenhuizen.

Econopolis : een Belgische fondsbeheerder die een frisse kijk op de wereld combineert met een lokale aanpak

Econopolis werd dertien jaar geleden opgericht om private en institutionele beleggers te begeleiden bij het beheer van hun vermogen in het nieuwe financieel-economische tijdperk.

Econopolis heeft een atypische aanpak die steunt op basisprincipes zoals onafhankelijkheid, duurzaamheid en transparantie. Ze zet haar knowhow in om beleggingsportefeuilles zo intelligent en evenwichtig mogelijk te beheren.

De beleggingsfilosofie vertrekt van een duidelijke macro-economische visie op lange termijn, zoals onder meer geschetst in de boeken Econoshock (2008) en Gigantisme (2019) van oprichter-CEO Geert Noels.

Ze bestaat erin enerzijds de beleggingsportefeuille te beschermen tegen schokken en koopkrachtverlies, en anderzijds om het kapitaal op een duurzame manier te laten aangroeien.

In de voorbije jaren is het beleggingshuis uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Belgische financiële sector, met kantoren in België, Zwitserland, Singapore en Nederland. Vandaag bedragen de activa onder beheer ongeveer 3 miljard euro.

Amundi Asset Management: een globale speler met lokale roots

Amundi is de grootste Europese vermogensbeheerder in termen van beheerd vermogen en staat in de top 10 wereldwijd1.

Het bedrijf biedt zijn meer dan 100 miljoen particuliere, institutionele en zakelijke klanten in Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika een breed scala aan expertise en innovatieve spaar- en beleggingsoplossingen in actieve, passieve en reële en alternatieve activa.

Amundi heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en is sinds november 2015 beursgenoteerd en beschikt over unieke onderzoekscapaciteiten, de talenten van 5.300 medewerkers en marktexperts in 37 landen.

De groep beheert €2.064 miljard2, waarvan 847 miljard in duurzame beleggingen, en heeft zes belangrijke investeringsplatforms in Boston, Dublin, Londen, Milaan, Parijs en Tokio.

Bron IPE "Top 500 vermogensbeheerders" gepubliceerd in juni 2021 en gebaseerd op AUM per december 2020.

Cijfers Amundi inclusief Lyxor per 31 december 2021.

AXA Investment Managers: verantwoord beleggen in het belang van onze klanten en de wereld waarin we leven

AXA Investment Managers (AXA IM) werd in 1994 opgericht en maakt deel uit van de AXA Groep, marktleider op het gebied van verzekeringen en vermogensbeheer. AXA IM telt eind december 2021 wereldwijd 2460 medewerkers in 18 landen, zowel in Europa als in Azië en Amerika.

AXA IM beheerde eind december 2021 887 miljard euro aan vermogen en behoort daarmee tot de top van wereldwijde vermogensbeheerders volgens IPE magazine van juni 2021.

De AXA IM-fondsen die AXA Bank Belgium aanbiedt omvatten naast traditionele obligatie- en aandelenfondsen en gemende fondsen ook fondsen die meer alternatief beleggen, bijvoorbeeld in beursgenoteerde vastgoedbedrijven.

De bestaansreden van AXA IM is de vooruitgang van de mensheid te bevorderen door te beleggen in wat er echt toe doet. Dit betekent dat ze een verantwoorde vermogensbeheerder zijn en dat ze actief en op de lange termijn beleggen waarbij ze ernaar streven beleggingsresultaten te stimuleren en tegelijkertijd positieve en meetbare vooruitgang te boeken voor de wereldeconomie, de planeet en de gemeenschappen waarin wij leven.

Bij AXA IM wordt eind december 2021 563 miljard euro beheerd met integratie van criteria op het vlak van ecologische, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG of Environmental, Social, Governance), duurzaamheid of impact. Hiermee is AXA IM is een marktleider inzake groene, sociale en duurzame beleggingen.

Een breder en versterkt beleggingsaanbod. Dat is goed nieuws voor u!

De toevoeging van beleggingsoplossingen van Amundi en Econopolis zorgt voor een gevarieerder en uitgebreider fondsenaanbod bij AXA Bank.

Spreek daarover met uw AXA Bankagent.

Tijd om ook uw beleggingsportefeuille eens onder de loep te nemen?

Wat is de rol van fondsenbeheerders?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Maak een afspraak bij uw AXA Bankagent