Het hoe van een aanvullend inkomen

Vermogen Pensioen Fiscaliteit – 02 juli 2015

Hoe u uw pensioenkapitaal ook hebt opgebouwd, op de dag van uw pensioen moet u beslissen wat u met dat kapitaal gaat doen: laat u het op een zicht- of spaarrekening staan, investeert u het eerder in een appartement of trekt u misschien naar de beurs? U hebt tal van mogelijkheden.

 
Wat u ook met uw pensioenkapitaal wilt doen, elke keuze heeft voor- en nadelen. Uw bankagent zoekt graag met u uit wat voor u het meest geschikt is.

De meest eenvoudige en zorgeloze manier om met uw pensioenkapitaal om te gaan, is om het op een zicht- of spaarrekening te zetten. Let er bij deze keuze wel op dat u niet te snel te veel ophaalt.

Wie een behoorlijk kapitaal achter de hand heeft of een minstens even grote koelbloedigheid, zal zelfs in het huidige economische landschap een termijnrekening, private banking of de beurs overwegen.

Vele Belgen kiezen vandaag nog steeds voor de baksteen. Onroerend goed biedt volgens velen nog altijd de zekerheid van een vast maandelijks inkomen, ook al hebben meerdere voorbeelden in het buitenland aangetoond dat ook deze markt volatiel kan zijn. Bovendien mag u niet onderschatten hoeveel tijd en inzet het onderhoud van een huurhuis of appartement kan vergen. Vooral op latere leeftijd kan dit als een last ervaren worden.

Elk van deze keuzes heeft dus duidelijke voor- en nadelen. Uw bankagent verschaft u graag meer informatie over wat voor u het meest geschikt is.

 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Beleggen? Ontdek waarom u nu niet meer moet twijfelen

Misschien denkt u dat beleggen niks voor u is, maar enkel voor rijke mensen die graag ‘speculeren’ op de beurs? Dat het nu niet het moment is door de onstabiele situatie in de wereld en op de financiële markten? Of dat u nog te jong bent of te oud om ermee te beginnen? Wij overtuigen u graag van het tegendeel.

Lees verder

Geen erfbelasting op 150% van de tegoeden op gemeenschappelijke rekeningen

Kinderen die de tegoeden op gemeenschappelijke rekeningen op naam van de langstlevende ouder laten staan, moeten in Vlaanderen voortaan geen erfbelasting meer betalen op deze tegoeden bij het overlijden van die langstlevende ouder. Of deze maatregel ook zal worden overgenomen door de belastingdienst van het Waals en Brussels hoofdstedelijk gewest, valt nog af te wachten.

Lees verder

Beleggingen: welke experts bij AXA Bank staan u bij?

Lage rentes op spaarrekeningen, hoge inflatie, uw plannen op middellange en lange termijn, uw pensioen dat u nu al begint te plannen. Er zijn heel wat redenen waarom u een oplossing zoekt om uw kapitaal potentieel te laten aangroeien. Hebt u daarvoor zelf de tijd of de ervaring niet? Beleg via fondsen en vertrouw uw kapitaal toe aan specialisten!

Lees verder

Gerenommeerde fondsenhuizen versterken beleggingsaanbod

AXA Bank biedt al jaren beleggingsoplossingen aan in samenwerking met AXA Investment Managers. We breiden nu ons aanbod uit met een gevarieerde en kwalitatieve selectie van fondsen van de fondsenhuizen Amundi en Econopolis. En da's goed nieuws voor u! U krijgt een ruimere keuze om uw beleggingsportefeuille te spreiden, op het vlak van beheer, maar ook als u de focus wilt leggen op specifieke sectoren of thema's.

Lees verder