Hoe werkt betalen met uw kredietkaart?

Betalen Betaalkaarten Reizen – 06 oktober 2022

Een kredietkaart is een handig middel om te betalen in de winkel, op restaurant, op reis … of om online een aankoop te doen, concert- of theatertickets te bestellen, of een hotel en een vlucht te boeken. Afhankelijk van het soort transactie, verloopt de betaling volgens een andere procedure. Hoe gaat betalen met uw kredietkaart juist in zijn werk?

Met de pincode (geheime code)

Nog geen kredietkaart? Vraag ze online aan of ga langs bij uw AXA Bankagent.

Als u binnen Europa in een winkel, in een restaurant of een hotel met een kredietkaart betaalt, valideert u de transactie met uw pincode. Dat komt omdat alle kaarten die in Europa worden uitgegeven, zijn uitgerust met een chip en alle betaalterminals de gegevens op deze chip kunnen lezen. Dit is de meest veilige manier van betalen.

Als u de pincode van uw kredietkaart vergeten bent, kunt u het beste contact opnemen met uw bank voor een nieuwe pin. Die wordt u gratis toegestuurd. 

Door uw kredietkaartgegevens op te geven

Als u een aankoop of een vlucht-, hotel- of ticketreservering wil betalen op een betrouwbare internetsite, wordt u doorgeleid naar een veilige pagina op de website van de handelaar.

U moet dan uw kredietkaartnummer opgeven, plus de naam en vervaldatum die op de voorkant van de kredietkaart staan aangegeven. Meestal wordt er ook gevraagd naar de CVC-code (card verificatie code), als bewijs voor de verkoper dat u uw kaart werkelijk in handen hebt. Bij Visa en Mastercard staat deze code op de achterkant van uw kredietkaart. Het is het laatste aangegeven getal van 3 cijfers.

Steeds meer moet u de transactie ook nog bevestigen. Bij sommige banken gebeurt dat met een uniek paswoord of een sms-code die naar uw telefoon wordt gestuurd. Bij AXA Bank valideert u de transactie met uw kaartlezer, die een unieke code genereert. Dankzij deze extra beveiliging bent u er absoluut zeker van dat de betaling vlekkeloos verloopt. Neem dus op reis altijd uw kaartlezer mee.

Hoe zit het met de afrekening van uw uitgaven?

De uitgaven met uw kredietkaart worden één keer per maand afgerekend. Bij de meeste banken, waaronder ook AXA Bank, worden die uitgaven dan in één keer gedebiteerd van de zichtrekening die aan de kredietkaart gekoppeld is.

Ontdek de kredietkaarten die AXA Bank aanbiedt: klassiek of met extra voordelen.

Meer informatie?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een complete reisverzekering zonder extra kosten

U plant een ontspannende reis om helemaal tot rust te komen. Na wat vergelijken hebt u de ideale reisbestemming gevonden, en een vliegtuigticket ernaartoe. Maar bij het boeken slaat de schrik u om het hart: stel dat ik ziek word en niet meer kan vertrekken? Of dat ik mijn reis om een andere reden wil annuleren? Toch maar doen die annulatieverzekering? Maar dat gaat natuurlijk wat kosten… of niet?

 

Lees verder

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun debetkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Lees verder

Elektronisch betalen is nu overal mogelijk!

Geen cash op zak? Geen nood: sinds juli jl. moeten alle Belgische handelszaken elektronische betaling aanvaarden. En niet enkel via een klassieke betaalterminal. U kiest zelf hoe u het liefst betaalt. Meer info in dit artikel.

Lees verder

Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder

Uw AXA Bankagent helpt u graag