Investeren in vastgoed? Met de lening voor zelfstandigen: immo4pro!

Groeien is uitbreiden Bedrijf in groei Professioneel krediet – 06 maart 2017

U hebt hard gewerkt. U boekt succes: uw onderneming staat als een huis. Proficiat! En nu? Wilt u groeien? Dat kan, met immo4pro: dé lening voor zelfstandigen en vrije beroepers, als u wilt investeren in vastgoed.

Een lening aanvragen om te investeren in vastgoed?

immo4pro
Als u wilt investeren in vastgoed voor uw bedrijf, zaak of praktijk, dan is immo4pro een slimme zet.

Wat mag wel en wat niet? Investeringen doen met betrekking tot vastgoed? Wat houdt dat precies in?

Concreet betekent dat: wanneer u geld nodig hebt in functie van uw beroep voor een verbouwing, voor de aankoop van een grond/gebouw of bij de nieuwe inrichting van uw zaak. Of, als u een lening wilt overnemen; een lening die eerder al voor onroerend goed diende, in functie van uw beroep.

Tip van de boekhouder

U kunt uw onroerend goed deels particulier, deels professioneel lenen. Interessant naar aftrekbaarheid van kosten. Want een deel van de intresten heeft betrekking tot het beroepsgedeelte en kunt u inbrengen als beroepskost. Een voordeel om uw winst (dus ook uw belastingheffing) te verminderen.

Immo4pro praktisch

  • U leent vanaf 2500 euro en betaalt minstens op 1 jaar af, maximum op 20 jaar.
  • U kiest voor een variabele of vaste rentevoet. Kiest u voor een variabele rentevoet, dan zijn er verschillende formules: elk jaar aan te passen. Of de eerste 5 of 10 jaar vast en nadien aan te passen om de 5 jaar. Kiest u voor een lening met vaste rentevoet, dan is dat op 10, 15 of 20 jaar.
  • U betaalt uw lening voor zelfstandigen per maand af, per kwartaal, per jaar of per 5 jaar. Met een vaste opdracht van uw handelsrekening. Hebt u een vennootschap? Dan staat u als zaakvoerder borg.

Minder belastingen betalen

Als zelfstandige of vrije beroeper weet u: hoe meer winst u maakt, hoe meer belastingen u betaalt. Als u kosten moet doen voor uw zaak, moet u minder belastingen betalen.

Als u van plan bent om een bedrijfspand te kopen, kunt u deze kosten inbrengen:

  • het gebouw als onroerend goed
  • alle kosten voor onderhoud en herstellingen
  • de onroerende voorheffing
  • de intrest van uw lening
  • let op: grond kunt u niet afschrijven, wel de aanschafkost ervan.

Lening aanvragen? Of graag meer weten?

Hebt u andere professionele investeringen te doen? AXA Bank heeft voor elke uitdaging een oplossing of krediet.

Uw AXA Bankagent is ook zelfstandig, luistert naar uw plannen en begrijpt uw situatie des te meer. Omdat ieder project uniek is, krijgt u een voorstel op maat van uw persoonlijke situatie.

Maak een afspraak met een AXA Bankagent in uw buurt.

Ook lezen: Welke documenten neemt u mee voor een kredietaanvraag? 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Van eenmanszaak naar vennootschap: wanneer maakt u best de switch?

Als beginnende zelfstandige richtte u waarschijnlijk een eenmanszaak op. De beste keuze op dat moment: snel, eenvoudig en weinig administratie. Maar al snel begon uw onderneming te groeien, en dus ook uw winst. Wegen de voordelen van een eenmanszaak voor u dan nog op tegen de nadelen? En wanneer maakt u van uw eenmanszaak best een vennootschap? AXA Bank zocht het voor u uit!

Lees verder

Hoe omgaan met stijgende energieprijzen als ondernemer?

De huidige energiecrisis is niet alleen voelbaar bij gezinnen, maar zeker ook bij bedrijven. De energieprijzen zijn de voorbije maanden door het dak gegaan en als ondernemer hebt u niet altijd de mogelijkheid om deze prijsstijgingen integraal aan uw klanten door te rekenen. Dit betekent dus een aanslag op uw winstmarges. Via energiebesparende investeringen of investeringen om zelf energie op te wekken kunt u de impact op uw onderneming minimaliseren en soms zelf positief ombuigen.

Lees verder

Nieuwe bedrijfswagen: lenen, leasen of renten?

U staat op het punt om in een nieuwe bedrijfswagen te investeren. U hebt het budget bepaald en de fiscale aftrekbaarheid berekend, maar dan blijft er nog één cruciale vraag: hoe betaalt u die nieuwe firmawagen of bestelwagen? Gebruikt u liquide middelen die al beschikbaar zijn in de onderneming, leent u of is het toch beter om dat nieuwe bedrijfsvoertuig te leasen of te renten? En wat is het verschil tussen die drie opties? U ontdekt het in deze blog.

Lees verder

Aftrekbaarheid bedrijfswagens : CO2-uitstoot bepaalt belastingvoordeel

Naast het budget dat u kunt of wilt besteden aan een nieuwe bedrijfswagen voor uw onderneming, is de fiscale aftrekbaarheid een element waar u zeker rekening mee moet houden bij de aankoop van een bedrijfsvoertuig. De CO2-uitstoot is hiervoor het allesbepalende criterium. In deze blog leest u hoe u het aftrekpercentage van uw wagenpark bepaalt.

Lees verder

Nieuwe bedrijfswagen kopen? Zo bepaalt u het budget!

Is uw bedrijfswagen toe aan vervanging? Hebt u een grotere of een tweede bestelwagen nodig om uw zaak te laten draaien? Of wilt u uw werknemers een salariswagen aanbieden? Voor de aanschaf van een nieuw bedrijfsvoertuig bepaalt u best uw budget op voorhand. Maar hoe pakt u dat aan? Ontdek in deze blog hoeveel u kunt besteden aan een nieuwe bedrijfswagen.

Lees verder