Investeren in vastgoed? Met de lening voor zelfstandigen: immo4pro!

Groeien is uitbreiden Bedrijf in groei Professioneel krediet – 06 maart 2017

U hebt hard gewerkt. U boekt succes: uw onderneming staat als een huis. Proficiat! En nu? Wilt u groeien? Dat kan, met immo4pro: dé lening voor zelfstandigen en vrije beroepers, als u wilt investeren in vastgoed.

Een lening aanvragen om te investeren in vastgoed?

immo4pro
Als u wilt investeren in vastgoed voor uw bedrijf, zaak of praktijk, dan is immo4pro een slimme zet.

Wat mag wel en wat niet? Investeringen doen met betrekking tot vastgoed? Wat houdt dat precies in?

Concreet betekent dat: wanneer u geld nodig hebt in functie van uw beroep voor een verbouwing, voor de aankoop van een grond/gebouw of bij de nieuwe inrichting van uw zaak. Of, als u een lening wilt overnemen; een lening die eerder al voor onroerend goed diende, in functie van uw beroep.

Tip van de boekhouder

U kunt uw onroerend goed deels particulier, deels professioneel lenen. Interessant naar aftrekbaarheid van kosten. Want een deel van de intresten heeft betrekking tot het beroepsgedeelte en kunt u inbrengen als beroepskost. Een voordeel om uw winst (dus ook uw belastingheffing) te verminderen.

Immo4pro praktisch

  • U leent vanaf 2500 euro en betaalt minstens op 1 jaar af, maximum op 20 jaar.
  • U kiest voor een variabele of vaste rentevoet. Kiest u voor een variabele rentevoet, dan zijn er verschillende formules: elk jaar aan te passen. Of de eerste 5 of 10 jaar vast en nadien aan te passen om de 5 jaar. Kiest u voor een lening met vaste rentevoet, dan is dat op 10, 15 of 20 jaar.
  • U betaalt uw lening voor zelfstandigen per maand af, per kwartaal, per jaar of per 5 jaar. Met een vaste opdracht van uw handelsrekening. Hebt u een vennootschap? Dan staat u als zaakvoerder borg.

Minder belastingen betalen

Als zelfstandige of vrije beroeper weet u: hoe meer winst u maakt, hoe meer belastingen u betaalt. Als u kosten moet doen voor uw zaak, moet u minder belastingen betalen.

Als u van plan bent om een bedrijfspand te kopen, kunt u deze kosten inbrengen:

  • het gebouw als onroerend goed
  • alle kosten voor onderhoud en herstellingen
  • de onroerende voorheffing
  • de intrest van uw lening
  • let op: grond kunt u niet afschrijven, wel de aanschafkost ervan.

Lening aanvragen? Of graag meer weten?

Hebt u andere professionele investeringen te doen? AXA Bank heeft voor elke uitdaging een oplossing of krediet.

Uw AXA Bankagent is ook zelfstandig, luistert naar uw plannen en begrijpt uw situatie des te meer. Omdat ieder project uniek is, krijgt u een voorstel op maat van uw persoonlijke situatie.

Maak een afspraak met een AXA Bankagent in uw buurt.

Ook lezen: Welke documenten neemt u mee voor een kredietaanvraag? 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Verhoogde investeringsaftrek van 25% tot december 2022

Om het economisch klimaat aan te moedigen, heeft de overheid de investeringsaftrek op vaste activa die door kleine ondernemingen worden aangekocht tot 31 december 2022 verhoogd tot 25%. Daardoor wordt investeren in deze activa in 2022 fiscaal interessant voor wie daar ruimte voor heeft. Meer details over de investeringsaftrek en wat de verhoging voor u als ondernemer kan betekenen, ontdekt u in deze blog.

Lees verder

Aftrekbaarheid bedrijfswagens : CO2-uitstoot bepaalt belastingvoordeel

Naast het budget dat u kunt of wilt besteden aan een nieuwe bedrijfswagen voor uw onderneming, is de fiscale aftrekbaarheid een element waar u zeker rekening mee moet houden bij de aankoop van een bedrijfsvoertuig. De CO2-uitstoot is hiervoor het allesbepalende criterium. In deze blog leest u hoe u het aftrekpercentage van uw wagenpark bepaalt.

Lees verder

Nieuwe bedrijfswagen kopen? Zo bepaalt u het budget!

Is uw bedrijfswagen toe aan vervanging? Hebt u een grotere of een tweede bestelwagen nodig om uw zaak te laten draaien? Of wilt u uw werknemers een salariswagen aanbieden? Voor de aanschaf van een nieuw bedrijfsvoertuig bepaalt u best uw budget op voorhand. Maar hoe pakt u dat aan? Ontdek in deze blog hoeveel u kunt besteden aan een nieuwe bedrijfswagen.

Lees verder

Hoe de waarde van een bedrijf bepalen bij overname?

Het gaat u als ondernemer voor de wind en u wilt zich bij een ander bedrijf inkopen of het volledig overnemen. Een vraag die dan in het overnameproces vanzelf naar boven komt: hoe bepaalt u de waarde van die zaak? Er is echter geen eenduidig antwoord. Er bestaan immers verschillende methodes om de overnamewaarde van een bedrijf te bepalen, elk met een andere uitkomst. En onder andere aannames kan één en dezelfde methode zelfs verschillende resultaten opleveren. In deze blog vindt u meer uitleg over de twee meest voorkomende waarderingsmethodes.

Lees verder

De overnameprijs van een onderneming bepalen: de DCF-methode voor u uitgelegd (met voorbeelden)

Bent u van plan om aandelen in een nv of bv te kopen of te verkopen? Dan is het belangrijk om een duidelijk zicht te krijgen op de waarde van het bedrijf. Uiteraard kunt u die waardebepaling toevertrouwen aan een specialist ter zake, maar u kunt het ook zelf al eens proberen. De DCF-methode (voluit discounted cashflow-methode) wordt beschouwd als de meest interessante waarderingsmethode om de waarde van een onderneming te bepalen omwille van de allround benadering. Hoe dat in zijn werk gaat? We leggen het voor u uit in 5 stappen.

Lees verder