Investeren in vastgoed? Met de lening voor zelfstandigen: immo4pro!

Groeien is uitbreiden Bedrijf in groei Professioneel krediet – 06 maart 2017

U hebt hard gewerkt. U boekt succes: uw onderneming staat als een huis. Proficiat! En nu? Wilt u groeien? Dat kan, met immo4pro: dé lening voor zelfstandigen en vrije beroepers, als u wilt investeren in vastgoed.

immo4pro
Als u wilt investeren in vastgoed voor uw bedrijf, zaak of praktijk, dan is immo4pro een slimme zet.

Een lening aanvragen om te investeren in vastgoed?

Wat mag wel en wat niet? Investeringen doen met betrekking tot vastgoed? Wat houdt dat precies in?

Concreet betekent dat: wanneer u geld nodig hebt in functie van uw beroep voor een verbouwing, voor de aankoop van een grond/gebouw of bij de nieuwe inrichting van uw zaak. Of, als u een lening wilt overnemen; een lening die eerder al voor onroerend goed diende, in functie van uw beroep.

Tip van de boekhouder

U kunt uw onroerend goed deels particulier, deels professioneel lenen. Interessant naar aftrekbaarheid van kosten. Want een deel van de intresten heeft betrekking tot het beroepsgedeelte en kunt u inbrengen als beroepskost. Een voordeel om uw winst (dus ook uw belastingheffing) te verminderen.

Immo4pro praktisch

  • U leent vanaf 2500 euro en betaalt minstens op 1 jaar af, maximum op 20 jaar.
  • U kiest voor een variabele of vaste rentevoet. Kiest u voor een variabele rentevoet, dan zijn er verschillende formules: elk jaar aan te passen. Of de eerste 5 of 10 jaar vast en nadien aan te passen om de 5 jaar. Kiest u voor een lening met vaste rentevoet, dan is dat op 10, 15 of 20 jaar.
  • U betaalt uw lening voor zelfstandigen per maand af, per kwartaal, per jaar of per 5 jaar. Met een vaste opdracht van uw handelsrekening. Hebt u een vennootschap? Dan staat u als zaakvoerder borg.

Minder belastingen betalen

Als zelfstandige of vrije beroeper weet u: hoe meer winst u maakt, hoe meer belastingen u betaalt. Als u kosten moet doen voor uw zaak, moet u minder belastingen betalen.

Als u van plan bent om een bedrijfspand te kopen, kunt u deze kosten inbrengen:

  • het gebouw als onroerend goed
  • alle kosten voor onderhoud en herstellingen
  • de onroerende voorheffing
  • de intrest van uw lening
  • let op: grond kunt u niet afschrijven, wel de aanschafkost ervan.

Lening aanvragen? Of graag meer weten?

Hebt u andere professionele investeringen te doen? AXA Bank heeft voor elke uitdaging een oplossing of krediet.

Uw AXA Bankagent is ook zelfstandig, luistert naar uw plannen en begrijpt uw situatie des te meer. Omdat ieder project uniek is, krijgt u een voorstel op maat van uw persoonlijke situatie.

Maak een afspraak met een AXA Bankagent in uw buurt.

Ook lezen: Welke documenten neemt u mee voor een kredietaanvraag? 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Voor elk plan een professioneel krediet

U wilt dat de zaken blijven draaien. En als zelfstandige weet u als geen ander dat het belangrijk is om genoeg financiële ruimte te hebben. Een lening voor zelfstandigen of professioneel krediet geeft u die nodige ruimte. Om te investeren. En om te groeien.

Lees verder

Barst uw onderneming uit haar voegen?

Hebt u te weinig ruimte voor stockage of is uw praktijkruimte is nogal krap? Tijd om uit te breiden! U kunt uw bestaande gebouw renoveren, of op zoek gaan naar een andere werkplek. Maar hebt u al nagedacht over de financiering van uw nieuwe bedrijfsruimte?

Lees verder

Slim lenen en uw onderneming laten groeien

Als zelfstandige in hart en nieren hebt u hard gewerkt om uw onderneming op te bouwen en succesvol te ontwikkelen. Maar wat als uw bedrijf stilaan uit zijn voegen barst? U hebt stockageproblemen of de werkruimte is te krap geworden. Er is misschien meer personeel in dienst? Kortom, u hebt nood aan een uitbreiding. Een uitbreiding op de actuele vestigingsplaats is niet altijd mogelijk: plaatsgebrek, regels op het vlak van ruimtelijke ordening of milieu of andere redenen kunnen dat verhinderen. Een nieuwe locatie kan dan een uitkomst bieden.

Lees verder