Neem in 2020 de juiste beslissing voor uw geld

Vermogen Beleggen Budget – 05 februari 2020

Zal 2020 voor uw financiën uw jaar worden? We hopen het. Neem in ieder geval de juiste beslissingen voor uw geld dit jaar … maar ook voor later. Het doel: dat uw financiën weer evenwicht en appetijt vinden in een klimaat van aanhoudend lage rentevoeten.

Hou de ingrediënten van uw financiën in 2020 onder controle ... en ook voor later!

Om het met een culinaire metafoor te zeggen: een vermogen is een beetje als een taart die in verschillende stukken gesneden is. Met welk stuk gaat u proberen een rendement te behalen om uw langetermijnplannen te financieren, voor u of uw gezin, of om een bijkomend kapitaal op te bouwen voor uw pensioen?

Hou uw budget in de gaten, net zoals u dat doet met uw taart in de oven!

U hebt de juiste reflex gehad om op zoek te gaan naar de beste soldenkoopjes. Ga door op uw elan en hou uw budget als een goede huisvader (of huismoeder) onder controle. De inkomsten en uitgaven beheren vraagt immers om een planning. De eerste maanden van het jaar zijn ongetwijfeld de interessantste om de kosten voor 2020 op korte en middellange termijn op een rijtje te zetten. Er bestaan apps die u tal van tips geven om uw geld efficiënt te beheren.

Wie weet, misschien kunt u wel een bedrag vrijmaken dat u niet onmiddellijk nodig hebt, om te beleggen. Want het is wel nodig om een financiële reserve aan te houden voor onverwachte uitgaven: een grote herstelling, belastingen die moet worden bijbetaald...

AXA Bank raadt u een financiële reserve van minstens 10.000 euro aan. Deze reserve zal voor sommige klanten hoger moeten zijn, naargelang van hun financiële situatie.

Vermijd dat uw kleine spaartaartje nog kleiner wordt

Volgens de Duitse portaalsite "Tagesgeldvergleich.net" heeft elke Belg een euro per dag van op spaarrekening verloren! De inflatie ligt immers een pak hoger dan de bleke rentevoeten.

Een oplossing zou kunnen zijn om te kiezen voor een beleggingsplan. Door te kiezen voor een flexibel toekomstplan, kan zelfs een kleine maandelijkse storting vanaf 25 euro op lange termijn het verschil maken in het waarmaken van uw dromen.

Bovendien kunt u wanneer dan ook en gratis het gestorte bedrag (of de frequentie ervan) wijzigen of uw beleggingsplan beëindigen.

Tot slot belegt u in fondsen die een ruime spreiding garanderen. Deze fondsen worden beheerd door de deskundige beheerders van AXA Investment Managers en Architas.

Open online een beleggingsplan.

Laat de fiscus uw taart niet oppeuzelen!

Bekijk alle fiscale mogelijkheden voor uw beleggingen. Voor uw woonkrediet hebt u ongetwijfeld al de beste rentevoet gezocht. Blijf uw financiële situatie optimaliseren en profiteer ook hier van fiscale voordelen.

Dankzij pensioensparen geniet u altijd een fiscaal voordeel (*): 297 of 317,50 euro per jaar naargelang van het gekozen wettelijke maximum en geniet u een hoger potentieel rendement voor een aanvulling op uw pensioen..

Neem een goede beslissing in februari: start met pensioensparen online, via homebanking of mobile banking, met maandelijkse stortingen voor een beter potentieel rendement! Uw belastingaangifte 2021 zal er iets lichter door worden.

2020: gedaan met uw plannen uit te stellen !

Een wereldreis binnen 10 jaar? Investeren in uw huis om het ecologischer te maken? Bereid nu al het recept van uw persoonlijke plannen voor.

Praat erover met uw bankagent, expert in beleggingen. Hij zal u uitleggen hoe u uw plannen het beste financiert, inschatten of beleggen voor u de beste oplossing is en zal het indien nodig hebben over beleggingsfondsen, diversificatie in de tijd en in een evenwichtige portefeuille.

Hij zal rekening houden met uw persoonlijke en financiële situatie, uw doelstellingen en uw kennis en ervaring in beleggingen.

Als deze receptjes vragen bij u oproepen, neem dan contact op met hem. Hij zal aandachtig naar u luisteren en zeker nog andere uitstekende tips hebben om uw budget te beheren en uw financiën een duwtje in de rug te geven!

Vergeet niet dat beleggen risico's, kosten en taksen met zich meebrengt. Lees altijd aandachtig de documenten die AXA Bank u ter beschikking stelt.

Let op: dit artikel bevat geen beleggingsadvies in het kader van het financieel recht.

(*) De fiscale behandeling hangt af van de individuele situatie van elke persoon en is onderhevig aan eventuele wijzigingen in de toekomst.

Lees ook

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Sparen of beleggen? Eerst sparen, dan beleggen!

Wilt u starten met beleggen? Zorg er dan eerst voor dat u een veilige geldreserve voor noodgevallen achter de hand hebt. En misschien hebt u nog specifieke plannen waarvoor u ook graag wat geld aan de kant zou zetten. Hoe pakt u het aan om dat allemaal in goede banen te leiden? En welke spaar- en beleggingsformules zijn geschikt voor uw plannen op korte, middellange en lange termijn?

Lees verder

Bereid nu al uw nalatenschap voor... voor later (2)

Nieuw artikel over dit universeel en tegelijk heel persoonlijk thema: de overdracht van uw vermogen wanneer u er niet meer bent. Om ervoor te zorgen dat uw erfgenamen zo weinig mogelijk financiële problemen hebben, op het vlak van erfbelasting, erfplanning, schenkingsrechten...

Lees verder

Inspelen op de beurzen kan ook eenvoudig

De markten kunnen soms vrij stabiel lijken, en dan weer erg volatiel door nieuw economisch nieuws, dalende olieprijzen of andere gebeurtenissen. Dan stelt zich de vraag: wat nu? Wanneer u belegt in flexibele fondsen, hoeft u die vraag misschien niet te beantwoorden. Want deze fondsen trachten maximaal in te spelen op kansen die de markten bieden wanneer ze stijgen en het risico op verlies van kapitaal te beperken wanneer ze dalen.

Lees verder

Hoe omgaan met uw spaargeld tegen de achtergrond van de Covid-19-gezondheidscrisis?

Als gevolg van een uitzonderlijke en onvoorziene situatie zijn de financiële markten sinds eind februari aanzienlijk gedaald en zullen op korte termijn volatiel blijven. De gezondheidscrisis die we doormaken is ongekend en de uitkomst onzeker. Na het buitengewone jaar 2019 wordt de waarde van beleggingen thans ondermijnd. Hier volgen de beste manieren om deze tumultueuze periode het hoofd te bieden.

Lees verder

Coronacrisis : een overzicht en een blik vooruit

De laatste vier weken op de financiële markten kunnen we in twee grote blokken opdelen. Een eerste fase die ongezien turbulent was met zeer snelle en scherpe dalingen. En een tweede fase waar interventies van de centrale banken en de overheden voor een relatieve rust hebben gezorgd. De vraag die nu op ieders lippen brandt, is: "Wat brengt de toekomst?" Misschien is het te vroeg om daar al uitspraken over te doen. Maar er zijn wel wat pistes. We gaan er in deze blog dieper op in.

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent