Neem in 2020 de juiste beslissing voor uw geld

Vermogen Beleggen Budget – 05 februari 2020

Zal 2020 voor uw financiën uw jaar worden? We hopen het. Neem in ieder geval de juiste beslissingen voor uw geld dit jaar … maar ook voor later. Het doel: dat uw financiën weer evenwicht en appetijt vinden in een klimaat van aanhoudend lage rentevoeten.

Hou de ingrediënten van uw financiën in 2020 onder controle ... en ook voor later!

Om het met een culinaire metafoor te zeggen: een vermogen is een beetje als een taart die in verschillende stukken gesneden is. Met welk stuk gaat u proberen een rendement te behalen om uw langetermijnplannen te financieren, voor u of uw gezin, of om een bijkomend kapitaal op te bouwen voor uw pensioen?

Hou uw budget in de gaten, net zoals u dat doet met uw taart in de oven!

U hebt de juiste reflex gehad om op zoek te gaan naar de beste soldenkoopjes. Ga door op uw elan en hou uw budget als een goede huisvader (of huismoeder) onder controle. De inkomsten en uitgaven beheren vraagt immers om een planning. De eerste maanden van het jaar zijn ongetwijfeld de interessantste om de kosten voor 2020 op korte en middellange termijn op een rijtje te zetten. Er bestaan apps die u tal van tips geven om uw geld efficiënt te beheren.

Wie weet, misschien kunt u wel een bedrag vrijmaken dat u niet onmiddellijk nodig hebt, om te beleggen. Want het is wel nodig om een financiële reserve aan te houden voor onverwachte uitgaven: een grote herstelling, belastingen die moet worden bijbetaald...

AXA Bank raadt u een financiële reserve van minstens 10.000 euro aan. Deze reserve zal voor sommige klanten hoger moeten zijn, naargelang van hun financiële situatie.

Vermijd dat uw kleine spaartaartje nog kleiner wordt

Volgens de Duitse portaalsite "Tagesgeldvergleich.net" heeft elke Belg een euro per dag van op spaarrekening verloren! De inflatie ligt immers een pak hoger dan de bleke rentevoeten.

Een oplossing zou kunnen zijn om te kiezen voor een beleggingsplan. Door te kiezen voor een flexibel toekomstplan, kan zelfs een kleine maandelijkse storting vanaf 25 euro op lange termijn het verschil maken in het waarmaken van uw dromen.

Bovendien kunt u wanneer dan ook en gratis het gestorte bedrag (of de frequentie ervan) wijzigen of uw beleggingsplan beëindigen.

Tot slot belegt u in fondsen die een ruime spreiding garanderen. Deze fondsen worden beheerd door de deskundige beheerders van AXA Investment Managers en Architas.

Open online een beleggingsplan.

Laat de fiscus uw taart niet oppeuzelen!

Bekijk alle fiscale mogelijkheden voor uw beleggingen. Voor uw woonkrediet hebt u ongetwijfeld al de beste rentevoet gezocht. Blijf uw financiële situatie optimaliseren en profiteer ook hier van fiscale voordelen.

Dankzij pensioensparen geniet u altijd een fiscaal voordeel (*): 297 of 317,50 euro per jaar naargelang van het gekozen wettelijke maximum en geniet u een hoger potentieel rendement voor een aanvulling op uw pensioen..

Neem een goede beslissing in februari: start met pensioensparen online, via homebanking of mobile banking, met maandelijkse stortingen voor een beter potentieel rendement! Uw belastingaangifte 2021 zal er iets lichter door worden.

2020: gedaan met uw plannen uit te stellen !

Een wereldreis binnen 10 jaar? Investeren in uw huis om het ecologischer te maken? Bereid nu al het recept van uw persoonlijke plannen voor.

Praat erover met uw bankagent, expert in beleggingen. Hij zal u uitleggen hoe u uw plannen het beste financiert, inschatten of beleggen voor u de beste oplossing is en zal het indien nodig hebben over beleggingsfondsen, diversificatie in de tijd en in een evenwichtige portefeuille.

Hij zal rekening houden met uw persoonlijke en financiële situatie, uw doelstellingen en uw kennis en ervaring in beleggingen.

Als deze receptjes vragen bij u oproepen, neem dan contact op met hem. Hij zal aandachtig naar u luisteren en zeker nog andere uitstekende tips hebben om uw budget te beheren en uw financiën een duwtje in de rug te geven!

Vergeet niet dat beleggen risico's, kosten en taksen met zich meebrengt. Lees altijd aandachtig de documenten die AXA Bank u ter beschikking stelt.

Let op: dit artikel bevat geen beleggingsadvies in het kader van het financieel recht.

(*) De fiscale behandeling hangt af van de individuele situatie van elke persoon en is onderhevig aan eventuele wijzigingen in de toekomst.

Lees ook

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Contacteer uw AXA Bankagent