Nieuwe auto kopen? Laat u niet verleiden door (salon)condities met deze tips

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget – 21 januari 2021

Het kopen van een nieuwe auto is een geweldige ervaring. Helaas durft het enthousiasme wel eens de bovenhand nemen tijdens bezoeken aan autodealers of evenementen zoals het autosalon. Zeker wanneer er kortingen en saloncondities in het spel zijn. Hierdoor worden offertes vaak iets te impulsief opgevraagd. Lees hier hoe u beide voeten op de grond houdt.

laat u niet verleiden door (salon)condities met deze tips
Informeer u goed alvorens een auto te kopen. En simuleer vooraf uw afbetaling als u wilt lenen voor uw wagen.

Goed op voorhand informeren over auto’s

Wanneer u een bezoek brengt aan een autodealer of het autosalon, is het belangrijk om op voorhand genoeg opzoekwerk uit te voeren. Zo krijgt u een duidelijk beeld van welke auto u zoekt en wat u belangrijke eigenschappen vindt.

Op de meeste websites van automerken vindt u veel informatie en beeldmateriaal van de verschillende modellen. Neem dus zeker de tijd om deze sites te verkennen en verschillende auto’s met elkaar te vergelijken.

Bereid u ook goed voor op hoeveel u kan spenderen aan uw nieuwe wagen. Doe op voorhand een aantal simulaties bij uw bank zodat u weet hoeveel u aan een wagen kunt spenderen en wat u hiervoor maandelijks zal moeten aflossen.

Wanneer u een goed beeld hebt van welke auto u wilt, zal u wellicht minder geneigd zijn u te laten verleiden door verkoopspraatjes of kortingen.

Niet laten leiden door (salon)condities

De beste manier om impulsaankopen te vermijden: laat u niet verleiden door kortingen. Denk twee keer na voor u een offerte opvraagt. Is dit écht de auto van uw dromen? Wilt u nu de knoop doorhakken of toch nog enkele modellen vergelijken?

Op het moment dat u op het autosalon of bij de dealer rondloopt, lijkt het misschien wel hét moment bij uitstek om de knoop door te hakken. Dat is niet altijd het geval.

Hou in het geval van saloncondities ook zeker in het achterhoofd dat deze kortingen gedurende de hele maand januari geldig zijn, soms zelfs iets langer. U hoeft uw beslissing dus niet te overhaasten.

Offertes van verschillende dealers vergelijken

Wanneer u de nieuwe auto van uw dromen hebt uitgekozen, komen de roadtrips stilaan in het zicht. In deze fase is het belangrijk om een reeks prijsoffertes op te vragen bij verschillende dealers en deze te gaan vergelijken.

Kies dus niet zomaar de eerste de beste autodealer, maar voer onderzoek uit naar de meest voordelige deal.

Veel succes met de zoektocht naar uw nieuwe auto!

Let op, geld lenen kost ook geld.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Lees verder

Home sweet mobilhome!

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Lees verder

Een sauna kopen, waarom niet?

Het thema 'wellness' krijgt jaar na jaar meer aandacht. Jezelf verwennen, tijd nemen voor jezelf, … het is zo fijn, zeker in coronatijden. Wat is er aangenamer dan de weldadige warmte van een sauna? Beter nog, een sauna in uw huis of tuin? Een kort overzicht van de voordelen van een sauna.

Lees verder

Een elektrische wagen, te wagen?

Mobiliteit, dat is waar alles tegenwoordig om draait en dat zal nog lang zo blijven. Wie zachte of duurzame mobiliteit zegt, denkt meteen aan elektrische auto’s (full of hybride). Die zouden minder vervuilend zijn dan diesel- of benzinewagens. Na een aantal jaar hebben de elektrische auto’s – en zeker bedrijfswagens – stilaan hun doelpubliek gevonden. Een overzicht.

Lees verder

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

Bereken uw lening