Nieuwe auto kopen? Laat u niet verleiden door (salon)condities met deze tips

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget – 21 januari 2021

Het kopen van een nieuwe auto is een geweldige ervaring. Helaas durft het enthousiasme wel eens de bovenhand nemen tijdens bezoeken aan autodealers of evenementen zoals het autosalon. Zeker wanneer er kortingen en saloncondities in het spel zijn. Hierdoor worden offertes vaak iets te impulsief opgevraagd. Lees hier hoe u beide voeten op de grond houdt.

laat u niet verleiden door (salon)condities met deze tips
Informeer u goed alvorens een auto te kopen. En simuleer vooraf uw afbetaling als u wilt lenen voor uw wagen.

Goed op voorhand informeren over auto’s

Wanneer u een bezoek brengt aan een autodealer of het autosalon, is het belangrijk om op voorhand genoeg opzoekwerk uit te voeren. Zo krijgt u een duidelijk beeld van welke auto u zoekt en wat u belangrijke eigenschappen vindt.

Op de meeste websites van automerken vindt u veel informatie en beeldmateriaal van de verschillende modellen. Neem dus zeker de tijd om deze sites te verkennen en verschillende auto’s met elkaar te vergelijken.

Bereid u ook goed voor op hoeveel u kan spenderen aan uw nieuwe wagen. Doe op voorhand een aantal simulaties bij uw bank zodat u weet hoeveel u aan een wagen kunt spenderen en wat u hiervoor maandelijks zal moeten aflossen.

Wanneer u een goed beeld hebt van welke auto u wilt, zal u wellicht minder geneigd zijn u te laten verleiden door verkoopspraatjes of kortingen.

Niet laten leiden door (salon)condities

De beste manier om impulsaankopen te vermijden: laat u niet verleiden door kortingen. Denk twee keer na voor u een offerte opvraagt. Is dit écht de auto van uw dromen? Wilt u nu de knoop doorhakken of toch nog enkele modellen vergelijken?

Op het moment dat u op het autosalon of bij de dealer rondloopt, lijkt het misschien wel hét moment bij uitstek om de knoop door te hakken. Dat is niet altijd het geval.

Hou in het geval van saloncondities ook zeker in het achterhoofd dat deze kortingen gedurende de hele maand januari geldig zijn, soms zelfs iets langer. U hoeft uw beslissing dus niet te overhaasten.

Offertes van verschillende dealers vergelijken

Wanneer u de nieuwe auto van uw dromen hebt uitgekozen, komen de roadtrips stilaan in het zicht. In deze fase is het belangrijk om een reeks prijsoffertes op te vragen bij verschillende dealers en deze te gaan vergelijken.

Kies dus niet zomaar de eerste de beste autodealer, maar voer onderzoek uit naar de meest voordelige deal.

Veel succes met de zoektocht naar uw nieuwe auto!

Let op, geld lenen kost ook geld.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Neem hem zeker mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

De kost van kinderen opvoeden: hoe bereidt u zich financieel voor?

Kleine kinderen worden snel groot. Ze verdienen de best mogelijke toekomst en daarvoor worden vaak kosten noch moeite gespaard. Een kind opvoeden vergt dan ook een serieuze financiële inspanning, die al zeker duurt tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. Ook later, wanneer ze op eigen benen staan, is een steuntje in de rug nuttig. Waar moet u rekening mee houden en hoe kunt u zich daarop voorbereiden?

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Bereken uw lening