Nieuwe auto kopen? Laat u niet verleiden door (salon)condities met deze tips

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget – 21 januari 2021

Het kopen van een nieuwe auto is een geweldige ervaring. Helaas durft het enthousiasme wel eens de bovenhand nemen tijdens bezoeken aan autodealers of evenementen zoals het autosalon. Zeker wanneer er kortingen en saloncondities in het spel zijn. Hierdoor worden offertes vaak iets te impulsief opgevraagd. Lees hier hoe u beide voeten op de grond houdt.

 laat u niet verleiden door (salon)condities met deze tips
Informeer u goed alvorens een auto te kopen. En simuleer vooraf uw afbetaling als u wilt lenen voor uw wagen.

Goed op voorhand informeren over auto’s

Wanneer u een bezoek brengt aan een autodealer of het autosalon, is het belangrijk om op voorhand genoeg opzoekwerk uit te voeren. Zo krijgt u een duidelijk beeld van welke auto u zoekt en wat u belangrijke eigenschappen vindt.

Op de meeste websites van automerken vindt u veel informatie en beeldmateriaal van de verschillende modellen. Neem dus zeker de tijd om deze sites te verkennen en verschillende auto’s met elkaar te vergelijken.

Bereid u ook goed voor op hoeveel u kan spenderen aan uw nieuwe wagen. Doe op voorhand een aantal simulaties bij uw bank zodat u weet hoeveel u aan een wagen kunt spenderen en wat u hiervoor maandelijks zal moeten aflossen.

Wanneer u een goed beeld hebt van welke auto u wilt, zal u wellicht minder geneigd zijn u te laten verleiden door verkoopspraatjes of kortingen.

Niet laten leiden door (salon)condities

De beste manier om impulsaankopen te vermijden: laat u niet verleiden door kortingen. Denk twee keer na voor u een offerte opvraagt. Is dit écht de auto van uw dromen? Wilt u nu de knoop doorhakken of toch nog enkele modellen vergelijken?

Op het moment dat u op het autosalon of bij de dealer rondloopt, lijkt het misschien wel hét moment bij uitstek om de knoop door te hakken. Dat is niet altijd het geval.

Hou in het geval van saloncondities ook zeker in het achterhoofd dat deze kortingen gedurende de hele maand januari geldig zijn, soms zelfs iets langer. U hoeft uw beslissing dus niet te overhaasten.

Offertes van verschillende dealers vergelijken

Wanneer u de nieuwe auto van uw dromen hebt uitgekozen, komen de roadtrips stilaan in het zicht. In deze fase is het belangrijk om een reeks prijsoffertes op te vragen bij verschillende dealers en deze te gaan vergelijken.

Kies dus niet zomaar de eerste de beste autodealer, maar voer onderzoek uit naar de meest voordelige deal.

Veel succes met de zoektocht naar uw nieuwe auto!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een buitenkeuken aanleggen: 7 slimme tips

Het coronavirus heeft een grote impact op de manier waarop we leven en social distancing zal naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd de norm blijven. Wilt u ook in het najaar op een gezellige, maar verantwoorde manier samenkomen met vrienden en familie uit uw bubbel? Dan kan een buitenkeuken een perfecte oplossing zijn. Buitenshuis is de afstand van anderhalve meter immers makkelijker te hanteren dan binnenshuis. Hieronder vindt u 7 tips voor het aanleggen van een sfeervolle en praktische buitenkeuken op maat van uw noden en wensen.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Kost een kind echt een huis?

Dat kinderen een financiële druk leggen op de schouders van de ouders, is echt wel een waarheid als een koe. Ook als het gaat om studiekosten. Vandaar waarschijnlijk het cliché ‘een kind kost een huis’. Maar wat zijn dan de juiste cijfers? We bekijken het per leeftijdscategorie.

Lees verder

Bereken uw lening