Lenen voor een tweedehands wordt een pak interessanter!

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen – 10 oktober 2015

De kwaliteit van ons wagenpark gaat er constant op vooruit. Lees: er worden alsmaar betere auto’s gemaakt. Dat maakt tweedehanders ook steeds aantrekkelijker. Vandaar dat ze meer dan ooit het leeuwendeel uitmaken van het wagenpark op onze Belgische wegen.

 
Leen 110% en u hebt waarschijnlijk genoeg voor wat extra opties!
Even wat cijfermateriaal…

In 2014 werden in ons land ruim 830.000 voertuigen ingeschreven. In 2011 lag dat aantal nog rond de 960.000 voertuigen. Een daling dus die echter niet geldt voor het aantal tweehandswagens. Dat aandeel steeg van 67% in 2011 tot 71% in 2014. Het aantal inschrijvingen van nieuwe wagens viel terug naar 29%, terwijl het in 2011 nog 33% bedroeg. De leeftijd van ons wagenpark stijgt dus: van gemiddeld 6 jaar in 1993 tot gemiddeld 8 jaar in 2014.  

110% van de waarde van uw tweedehands lenen kan nu ook

Omdat tweedehanders zo in trek zijn, kunt u bij AXA Bank ook 110% financieren van de waarde van een tweedehands die minimum 2 en maximum 5 jaar oud is en dat aan een voordelige rentevoet. Vroeger mocht de auto daarvoor maar ten hoogste 2 jaar oud zijn.

Zo kunt u ook meteen de eerste jaarpremie van de Omnium24+ mee financieren, een op maat gemaakte omniumverzekering voor auto’s van maximum 5 jaar oud. Een tweedehands verdient toch dezelfde bescherming als een nieuwe auto? Want niet het aantal jaren op de teller maar het gevoel van veiligheid bepaalt hoe goed u hem wilt beschermen. En misschien houdt u nog wel iets over voor een leuke gadget in de auto…

Let op, geld lenen kost ook geld!

De autolening is een lening op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving op het consumentenkrediet.Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Rijbewijs halen, geen fluitje van een cent

Binnenkort verandert er vanalles aan het rijexamen en de opleiding. Zo worden de examens wat duurder, zijn er meer mogelijke manoeuvres tijdens de praktische proef en – nu komt het – leg je vanaf maart 2018 beide examens twee keer af binnen een jaar tijd. Het volgende overzicht verschaft duidelijkheid.

Moet je luisteren naar lijstjes als je een nieuwe auto koopt?

Gaat u binnenkort de deur uit of het web op om een nieuwe vier- of tweewieler uit te kiezen? Dan botst u zeker al snel op allerlei lijstjes zoals ‘de 10 meest betrouwbare merken’ en ‘de 5 meest verkochte modellen’. Maar hoe betrouwbaar zijn die lijstjes zelf?

Rijden op waterstof of aardgas?

Waarom niet? Want ook op aardgas of waterstof rijdt u vlotjes de Lage Emissiezones in. Is dat iets voor u? En is er een fiscaal voordeel? En hoe beïnvloedt deze nieuwe generatie brandstof uw rijgedrag?  

Nieuwe auto kopen? Zo kies je de juiste!

Een nieuwe auto uitzoeken en uiteindelijk kopen is eigenlijk een feest. Iedereen beslist op basis van eigen criteria, maar wat volgt kan toch handig zijn als je aan het afwegen bent wat het precies gaat worden…