Lenen voor een tweedehands wordt een pak interessanter!

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen – 10 oktober 2015

De kwaliteit van ons wagenpark gaat er constant op vooruit. Lees: er worden alsmaar betere auto’s gemaakt. Dat maakt tweedehanders ook steeds aantrekkelijker. Vandaar dat ze meer dan ooit het leeuwendeel uitmaken van het wagenpark op onze Belgische wegen.

 
Leen 110% en u hebt waarschijnlijk genoeg voor wat extra opties!
Even wat cijfermateriaal…

In 2014 werden in ons land ruim 830.000 voertuigen ingeschreven. In 2011 lag dat aantal nog rond de 960.000 voertuigen. Een daling dus die echter niet geldt voor het aantal tweehandswagens. Dat aandeel steeg van 67% in 2011 tot 71% in 2014. Het aantal inschrijvingen van nieuwe wagens viel terug naar 29%, terwijl het in 2011 nog 33% bedroeg. De leeftijd van ons wagenpark stijgt dus: van gemiddeld 6 jaar in 1993 tot gemiddeld 8 jaar in 2014.  

110% van de waarde van uw tweedehands lenen kan nu ook

Omdat tweedehanders zo in trek zijn, kunt u bij AXA Bank ook 110% financieren van de waarde van een tweedehands die minimum 2 en maximum 5 jaar oud is en dat aan een voordelige rentevoet. Vroeger mocht de auto daarvoor maar ten hoogste 2 jaar oud zijn.

Zo kunt u ook meteen de eerste jaarpremie van de Omnium24+ mee financieren, een op maat gemaakte omniumverzekering voor auto’s van maximum 5 jaar oud. Een tweedehands verdient toch dezelfde bescherming als een nieuwe auto? Want niet het aantal jaren op de teller maar het gevoel van veiligheid bepaalt hoe goed u hem wilt beschermen. En misschien houdt u nog wel iets over voor een leuke gadget in de auto…

Let op, geld lenen kost ook geld!

De autolening is een lening op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving op het consumentenkrediet.



Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Neem hem zeker mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

Kost een kind echt een huis?

Dat kinderen een financiële druk leggen op de schouders van de ouders, is echt wel een waarheid als een koe. Ook als het gaat om studiekosten. Vandaar waarschijnlijk het cliché ‘een kind kost een huis’. Maar wat zijn dan de juiste cijfers? We bekijken het per leeftijdscategorie.

Lees verder

Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Lees verder

Home sweet mobilhome!

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Lees verder