Maak het uzelf gemakkelijk en laat u bijstaan als u belegt

Vermogen Beleggen – 17 augustus 2022

Er kruipt wel wat werk en tijd in zelf beleggen in individuele aandelen of obligaties: een goede portefeuille samenstellen, voldoende gediversifieerd, op het juiste moment handelen of net niet handelen, ... Het is niet evident. Laat u daarom bijstaan door uw AXA Bankagent.

maak het uzelf gemakkelijk
Een fonds kiezen hangt af van verschillende factoren. Een AXA Bankagent kan u haarfijn uitleggen welke fondsen AXA Bank aanbiedt en welke het best bij u passen.

Waarom beleggen in fondsen?

Een fonds is een gespreide belegging. Als u bijvoorbeeld belegt in een aandelenfonds, belegt u niet in één aandeel, maar in aandelen van verschillende bedrijven. Dat geld wordt vervolgens belegd volgens een vooraf bepaalde strategie, door een team van professionals. Afhankelijk van die strategie zal beleggen in een fonds meer of minder risico met zich meebrengen.

Beleggen in fondsen heeft verschillende voordelen. Met relatief kleine bedragen belegt u in een interessante mix van aandelen, obligaties of andere activaklassen. 

Het beheer van een beleggingsfonds is in handen van experts die voor u een selectie maken en alles van nabij opvolgen. Bij een actief beheerd fonds zal de beheerder aanpassingen doen wanneer de markten dalen en opportuniteiten grijpen in stijgende markten, steeds in lijn met het beleggingsdoel en -strategie van het fonds.

Door in een fonds te beleggen krijgt uw geld bovendien toegang tot een markt die vaak alleen voor professionals of ‘grote spelers’ bedoeld is en niet voor particuliere beleggers.

Een fonds is uiteraard ook gevoelig voor beursschommelingen. Het rendement en kapitaal zijn niet gegarandeerd en hangt af van de evolutie op de financiële markten. Meerdere beursdipjes zijn heel normaal. Maar als u belegt op lange termijn, dan worden deze marktschommelingen grotendeels uitgevlakt. Met kennis van zaken beleggen en niet panikeren wanneer de beurzen het minder doen.

Waarom beleggen in AXA-fondsen?

AXA Bank verdeelt fondsen die werden samengesteld door experts. 

Zelf beleggen

Zelfs een kleine maandelijkse storting vanaf 25 euro kan op termijn een verschil maken. Die storting kan automatisch, net als bij een spaarrekening. Bovendien kunt u wanneer dan ook en het gestorte bedrag (of de frequentie ervan) wijzigen of uw beleggingsplan beëindigen.

Beleggen met advies

Belegt u vanaf een paar duizend euro tot 100.000 euro of meer? U wordt sowieso professioneel begeleid door uw AXA Bankagent. Hij of zij legt u uit welke fondsen AXA Bank aanbiedt en samen met u bepaalt uw bankagent, in functie van uw situatie, welke beleggingsfondsen u best samenbrengt in een portefeuille die bij u past. Uw bankagent legt u ook uit welke risico’s en kosten er verbonden zijn aan een belegging in fondsen.

Beleggen met Delegio Privilege

Belegt u 100.000 euro of meer? Dan geniet u van alle voordelen van ons exclusieve Delegio Privilege-aanbod. Dit aanbod is enkel in België beschikbaar via AXA Bank en belegt in een reeks zorgvuldig geselecteerde aandelen en obligaties die door experts worden beheerd.
Deze portefeuillebeheerders zijn lid van de AXA Groep in de top 15 van de wereldranglijst van fondsbeheerders. Het team van 12 portefeuillebeheerders heeft gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in vermogensbeheer. Een van de doelstellingen van AXA Investment Managers is om ecologische, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG) te integreren in haar verantwoord beleggingsbeleid. Zij richten zich op toekomstgerichte sectoren: digitalisering, robotica, schone technologieën, vergrijzing van de bevolking, ...

Als Delegio Privilege-klant geniet u van exclusieve diensten. Zo helpen we u met uw successieplanning. We doen een scan om de successierechten te kennen. Een externe partner diept dit voor u nog verder uit en geeft advies om uw nalatenschap te optimaliseren. Dit allemaal tegen een voorkeurstarief.

De inhoud van dit artikel is op zich nog geen beleggingsadvies in de zin van het financiële recht.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Pensioensparen: 1.020 of 1.310 euro?

U kunt ervoor kiezen om jaarlijks maximaal 1.020 of 1.310 euro voor uw pensioen te sparen, met een verschillende fiscale aftrek. Wat moet u doen als u voor het hogere maximumbedrag opteert? En wat is voordeliger: jaarlijks 1.020 of 1.310 euro pensioensparen?

Lees verder

Macro-economie: op naar een harde of zachte landing?

Na het uiterst turbulente 2022 werd 2023 aangekondigd als een terugkeer naar de normaliteit op de markten. Die belofte kwam tot dusver ook grotendeels uit. Aandelen kenden een uitstekende eerste jaarhelft, en ook de zwaar getroffen obligaties konden een stuk van de opgelopen verliezen recupereren.

Lees verder

Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat hierover een brochure waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Lees verder

Macro-economische vooruitzichten voor de zomer: afkalvende inflatie en zwakke economische groei

De inflatie heeft nu in de grote economieën een duidelijke daling ingezet. Hoewel niet alle zorgen van de baan zijn, hebben beleggers het inflatieprobleem als ‘opgelost’ geklasseerd. Dat is wellicht te voortvarend op langere termijn, maar voor de komende maanden is die inschatting terecht. De energieprijzen dalen al sinds het begin van 2023, en zullen binnenkort gevolgd worden door de tweede belangrijkste oorzaak van inflatie tijdens het voorbije jaar: voedingsprijzen.

Lees verder

Beleggen: een kwestie van kennis of van geluk?

Ik zou wel willen, maar … ik heb daar geen tijd voor. Of Het interesseert me eigenlijk niet echt, het is te ingewikkeld, en dan begin ik er beter niet aan, toch? Het zijn een paar van de vaak gehoorde argumenten om niet te beleggen. Herkenbaar, niet? Achter al die redenen gaat een stilzwijgende, onuitgesproken veronderstelling schuil: succesvol beleggen is een kwestie van kunde, expertise, kennis. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Neem contact op met uw beleggingsexpert