Maak het uzelf gemakkelijk en laat u bijstaan als u belegt

Vermogen Beleggen – 04 januari 2021

Er kruipt wel wat werk en tijd in zelf beleggen in individuele aandelen of obligaties: een goede portefeuille samenstellen, voldoende gediversifieerd, op het juiste moment handelen of net niet handelen, ... Het is niet evident. Laat u daarom bijstaan door uw AXA Bankagent.

maak het uzelf gemakkelijk
Een fonds kiezen hangt af van verschillende factoren. Een AXA Bankagent kan u haarfijn uitleggen welke fondsen AXA Bank aanbiedt en welke het best bij u passen.

Waarom beleggen in fondsen?

Een fonds is een gespreide belegging. Als u bijvoorbeeld belegt in een aandelenfonds, belegt u niet in één aandeel, maar in aandelen van verschillende bedrijven. Dat geld wordt vervolgens belegd volgens een vooraf bepaalde strategie, door een team van professionals. Afhankelijk van die strategie zal beleggen in een fonds meer of minder risico met zich meebrengen.

Beleggen in fondsen heeft verschillende voordelen. Met relatief kleine bedragen belegt u in een interessante mix van aandelen, obligaties of andere activaklassen. Het beheer van een beleggingsfonds is in handen van experts die voor u een selectie maken en alles van nabij opvolgen. Door in een fonds te beleggen krijgt uw geld bovendien toegang tot een markt die vaak alleen voor professionals of ‘grote spelers’ bedoeld is en niet voor particuliere beleggers.

Een fonds is uiteraard ook gevoelig voor beursschommelingen. Het rendement en kapitaal zijn niet gegarandeerd en hangt af van de evolutie op de financiële markten. Meerdere beursdipjes zijn heel normaal. Maar als u belegt op lange termijn, dan worden deze marktschommelingen grotendeels uitgevlakt en profiteert u maximaal. Beleggen en niet teveel omkijken is ons advies.

Waarom beleggen in AXA-fondsen?

Omdat het begin van het jaar het ideale ogenblik is om iets nieuws te doen 😉.

Maar vooral omdat AXA Bank samenwerkt met experts voor het samenstellen en het beheer van fondsen.

Belegt u 100.000 euro of meer? Dan geniet u van alle voordelen van ons exclusieve Delegio Privilege-aanbod. Dit aanbod is enkel in België beschikbaar via AXA Bank en belegt in een reeks zorgvuldig geselecteerde aandelen en obligaties die door experts worden beheerd.

Deze exclusieve portefeuillebeheerders, de AXA Investment Managers, zijn lid van de AXA Groep in de top 15 van de wereldranglijst van fondsbeheerders. Het team van 12 portefeuillebeheerders heeft gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in vermogensbeheer. Een van de doelstellingen van AXA Investment Managers is om ecologische, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG) te integreren in haar verantwoord beleggingsbeleid. Zij richten zich op toekomstgerichte sectoren: digitalisering, robotica, schone technologieën, vergrijzing van de bevolking, ...

Als Delegio Privilege-klant geniet u van exclusieve diensten. Zo helpen we u met uw successieplanning. We doen een scan om de successierechten te kennen. Een externe partner diept dit voor u nog verder uit en geeft advies om uw nalatenschap te optimaliseren. Dit allemaal tegen een voorkeurstarief.

Maar ook als u minder dan 100.000 euro belegt, wordt u professioneel begeleid door uw AXA Bankagent. Hij of zij legt u haarfijn uit welke fondsen AXA Bank aanbiedt en samen met u bepaalt uw bankagent, in functie van uw situatie, welke beleggingsfondsen u best samenbrengt in een portefeuille die bij u past.

En, wat wordt uw goede voornemen?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

En de winnaar is …

Voor het derde jaar op rij een bekroning voor AXA B Fund Equity Belgium, een compartiment van de bevek AXA Belgium Fund, een zelfbeheerde bevek naar Belgisch recht, op de Kristallen Fondsen 2020. Jérôme Antonini, hoofdbeheerder van dit succesvolle compartiment van de bevek AXA Belgium Fund, krijgt het woord.

Lees verder

Uw gedrag zal de belangrijkste factor zijn geweest in de resultaten van uw portefeuille in 2020!

De COVID-19 pandemie is de eerste echte test sinds de laatste inkrimping van de economie die door de financiële crisis van 2008 in gang is gezet. Elke belegger die in de jaren 2008-2010 een portefeuille aanhield, zal zich de ongerustheid en de inadequate reacties van veel beleggers in die tijd herinneren. Het jaar 2020 is niet zo heel anders en de panikerende belegger kan zich vandaag wel voor het hoofd slaan.

Lees verder

En de winnaar is …

Voor het derde jaar op rij een bekroning voor AXA B Fund Equity Belgium, een compartiment van de bevek AXA Belgium Fund, een zelfbeheerde bevek naar Belgisch recht, op de Kristallen Fondsen 2020. Jérôme Antonini, hoofdbeheerder van dit succesvolle compartiment van de bevek AXA Belgium Fund, krijgt het woord.

Lees verder

Neem contact op met uw beleggingsexpert