Maak het uzelf gemakkelijk en laat u bijstaan als u belegt

Vermogen Beleggen – 17 augustus 2022

Er kruipt wel wat werk en tijd in zelf beleggen in individuele aandelen of obligaties: een goede portefeuille samenstellen, voldoende gediversifieerd, op het juiste moment handelen of net niet handelen, ... Het is niet evident. Laat u daarom bijstaan door uw AXA Bankagent.

maak het uzelf gemakkelijk
Een fonds kiezen hangt af van verschillende factoren. Een AXA Bankagent kan u haarfijn uitleggen welke fondsen AXA Bank aanbiedt en welke het best bij u passen.

Waarom beleggen in fondsen?

Een fonds is een gespreide belegging. Als u bijvoorbeeld belegt in een aandelenfonds, belegt u niet in één aandeel, maar in aandelen van verschillende bedrijven. Dat geld wordt vervolgens belegd volgens een vooraf bepaalde strategie, door een team van professionals. Afhankelijk van die strategie zal beleggen in een fonds meer of minder risico met zich meebrengen.

Beleggen in fondsen heeft verschillende voordelen. Met relatief kleine bedragen belegt u in een interessante mix van aandelen, obligaties of andere activaklassen. 

Het beheer van een beleggingsfonds is in handen van experts die voor u een selectie maken en alles van nabij opvolgen. Bij een actief beheerd fonds zal de beheerder aanpassingen doen wanneer de markten dalen en opportuniteiten grijpen in stijgende markten, steeds in lijn met het beleggingsdoel en -strategie van het fonds.

Door in een fonds te beleggen krijgt uw geld bovendien toegang tot een markt die vaak alleen voor professionals of ‘grote spelers’ bedoeld is en niet voor particuliere beleggers.

Een fonds is uiteraard ook gevoelig voor beursschommelingen. Het rendement en kapitaal zijn niet gegarandeerd en hangt af van de evolutie op de financiële markten. Meerdere beursdipjes zijn heel normaal. Maar als u belegt op lange termijn, dan worden deze marktschommelingen grotendeels uitgevlakt. Met kennis van zaken beleggen en niet panikeren wanneer de beurzen het minder doen.

Waarom beleggen in AXA-fondsen?

AXA Bank verdeelt fondsen die werden samengesteld door experts. 

Zelf beleggen

Zelfs een kleine maandelijkse storting vanaf 25 euro kan op termijn een verschil maken. Die storting kan automatisch, net als bij een spaarrekening. Bovendien kunt u wanneer dan ook en het gestorte bedrag (of de frequentie ervan) wijzigen of uw beleggingsplan beëindigen.

Beleggen met advies

Belegt u vanaf een paar duizend euro tot 100.000 euro of meer? U wordt sowieso professioneel begeleid door uw AXA Bankagent. Hij of zij legt u uit welke fondsen AXA Bank aanbiedt en samen met u bepaalt uw bankagent, in functie van uw situatie, welke beleggingsfondsen u best samenbrengt in een portefeuille die bij u past. Uw bankagent legt u ook uit welke risico’s en kosten er verbonden zijn aan een belegging in fondsen.

Beleggen met Delegio Privilege

Belegt u 100.000 euro of meer? Dan geniet u van alle voordelen van ons exclusieve Delegio Privilege-aanbod. Dit aanbod is enkel in België beschikbaar via AXA Bank en belegt in een reeks zorgvuldig geselecteerde aandelen en obligaties die door experts worden beheerd.
Deze portefeuillebeheerders zijn lid van de AXA Groep in de top 15 van de wereldranglijst van fondsbeheerders. Het team van 12 portefeuillebeheerders heeft gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in vermogensbeheer. Een van de doelstellingen van AXA Investment Managers is om ecologische, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG) te integreren in haar verantwoord beleggingsbeleid. Zij richten zich op toekomstgerichte sectoren: digitalisering, robotica, schone technologieën, vergrijzing van de bevolking, ...

Als Delegio Privilege-klant geniet u van exclusieve diensten. Zo helpen we u met uw successieplanning. We doen een scan om de successierechten te kennen. Een externe partner diept dit voor u nog verder uit en geeft advies om uw nalatenschap te optimaliseren. Dit allemaal tegen een voorkeurstarief.

De inhoud van dit artikel is op zich nog geen beleggingsadvies in de zin van het financiële recht.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Volgt na de inflatie een recessie? 9 vragen en antwoorden.

Tijdens de pandemie leek de stemming op de financiële markten opperbest. Nu covid stilaan naar de achtergrond verdwenen is, is de sfeer helemaal omgeslagen en slaat het pessimisme overal toe. Door de oplopende rente, de inflatie en de oorlogsdreiging hebben zowel het consumenten- als het beleggersvertrouwen zware klappen gekregen. Wat is er dan juist aan de hand? En is er licht aan het einde van de tunnel? Of loert er een recessie om de hoek? Een stand van (beurs)zaken.

Lees verder

Geen erfbelasting op 150% van de tegoeden op gemeenschappelijke rekeningen

Kinderen die de tegoeden op gemeenschappelijke rekeningen op naam van de langstlevende ouder laten staan, moeten in Vlaanderen voortaan geen erfbelasting meer betalen op deze tegoeden bij het overlijden van die langstlevende ouder. Of deze maatregel ook zal worden overgenomen door de belastingdienst van het Waals en Brussels hoofdstedelijk gewest, valt nog af te wachten.

Lees verder

Augustus 2022: recessies staan voor de deur

Centrale bankiers voerden hun retoriek van monetaire verkrapping op naarmate de energiecrisis in Europa een zorgwekkender wending nam. Terwijl de recessie in de VS zou kunnen ontstaan na een periode van oververhitting, zal de dreigende recessie in Europa waarschijnlijk uitsluitend te wijten zijn aan de gevolgen van de energieprijzen en de mogelijke rantsoenering tijdens de winter.

Lees verder

Beleggen, (n)iets voor u?

Spreekt het vooruitzicht op een potentieel hoger rendement u wel aan? Maar raakt u niet wegwijs in de wereld van spaar- en beleggingsproducten? Uw bankagent is de geknipte bondgenoot!

Lees verder

Advies vragen voor uw geld: vier voordelen

De intresten op uw spaarrekening ... Niets om over naar huis te schrijven, toch? Waar kunt u naartoe om genoeg rendement proberen te behalen, zodat u over een paar jaar of bij uw pensioen de plannen kunt financieren die u zo aan het hart liggen? Hoe meer u uitstelt, hoe minder u ervan zult kunnen profiteren. Vraag nu al advies aan beleggingsspecialisten.

Lees verder

Neem contact op met uw beleggingsexpert