Maak het uzelf gemakkelijk en laat u bijstaan als u belegt

Vermogen Beleggen – 17 augustus 2022

Er kruipt wel wat werk en tijd in zelf beleggen in individuele aandelen of obligaties: een goede portefeuille samenstellen, voldoende gediversifieerd, op het juiste moment handelen of net niet handelen, ... Het is niet evident. Laat u daarom bijstaan door uw AXA Bankagent.

maak het uzelf gemakkelijk
Een fonds kiezen hangt af van verschillende factoren. Een AXA Bankagent kan u haarfijn uitleggen welke fondsen AXA Bank aanbiedt en welke het best bij u passen.

Waarom beleggen in fondsen?

Een fonds is een gespreide belegging. Als u bijvoorbeeld belegt in een aandelenfonds, belegt u niet in één aandeel, maar in aandelen van verschillende bedrijven. Dat geld wordt vervolgens belegd volgens een vooraf bepaalde strategie, door een team van professionals. Afhankelijk van die strategie zal beleggen in een fonds meer of minder risico met zich meebrengen.

Beleggen in fondsen heeft verschillende voordelen. Met relatief kleine bedragen belegt u in een interessante mix van aandelen, obligaties of andere activaklassen. 

Het beheer van een beleggingsfonds is in handen van experts die voor u een selectie maken en alles van nabij opvolgen. Bij een actief beheerd fonds zal de beheerder aanpassingen doen wanneer de markten dalen en opportuniteiten grijpen in stijgende markten, steeds in lijn met het beleggingsdoel en -strategie van het fonds.

Door in een fonds te beleggen krijgt uw geld bovendien toegang tot een markt die vaak alleen voor professionals of ‘grote spelers’ bedoeld is en niet voor particuliere beleggers.

Een fonds is uiteraard ook gevoelig voor beursschommelingen. Het rendement en kapitaal zijn niet gegarandeerd en hangt af van de evolutie op de financiële markten. Meerdere beursdipjes zijn heel normaal. Maar als u belegt op lange termijn, dan worden deze marktschommelingen grotendeels uitgevlakt. Met kennis van zaken beleggen en niet panikeren wanneer de beurzen het minder doen.

Waarom beleggen in AXA-fondsen?

AXA Bank verdeelt fondsen die werden samengesteld door experts. 

Zelf beleggen

Zelfs een kleine maandelijkse storting vanaf 25 euro kan op termijn een verschil maken. Die storting kan automatisch, net als bij een spaarrekening. Bovendien kunt u wanneer dan ook en het gestorte bedrag (of de frequentie ervan) wijzigen of uw beleggingsplan beëindigen.

Beleggen met advies

Belegt u vanaf een paar duizend euro tot 100.000 euro of meer? U wordt sowieso professioneel begeleid door uw AXA Bankagent. Hij of zij legt u uit welke fondsen AXA Bank aanbiedt en samen met u bepaalt uw bankagent, in functie van uw situatie, welke beleggingsfondsen u best samenbrengt in een portefeuille die bij u past. Uw bankagent legt u ook uit welke risico’s en kosten er verbonden zijn aan een belegging in fondsen.

Beleggen met Delegio Privilege

Belegt u 100.000 euro of meer? Dan geniet u van alle voordelen van ons exclusieve Delegio Privilege-aanbod. Dit aanbod is enkel in België beschikbaar via AXA Bank en belegt in een reeks zorgvuldig geselecteerde aandelen en obligaties die door experts worden beheerd.
Deze portefeuillebeheerders zijn lid van de AXA Groep in de top 15 van de wereldranglijst van fondsbeheerders. Het team van 12 portefeuillebeheerders heeft gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in vermogensbeheer. Een van de doelstellingen van AXA Investment Managers is om ecologische, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG) te integreren in haar verantwoord beleggingsbeleid. Zij richten zich op toekomstgerichte sectoren: digitalisering, robotica, schone technologieën, vergrijzing van de bevolking, ...

Als Delegio Privilege-klant geniet u van exclusieve diensten. Zo helpen we u met uw successieplanning. We doen een scan om de successierechten te kennen. Een externe partner diept dit voor u nog verder uit en geeft advies om uw nalatenschap te optimaliseren. Dit allemaal tegen een voorkeurstarief.

De inhoud van dit artikel is op zich nog geen beleggingsadvies in de zin van het financiële recht.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Essentiële beleggersinformatie in een nieuw jasje: KIID wordt KID

Bent u van plan om in te stappen in een beleggingsfonds uit het aanbod van AXA Bank? Dan ontvangt u bij het beleggingsgesprek wettelijke documenten zoals het prospectus en een document met essentiële beleggersinformatie. Sinds begin dit jaar bevat dat document veel meer informatie en bestaat het uit drie pagina’s in plaats van twee. Met ook een andere naam: KID, wat staat voor Key Information Document of Essentieel informatiedocument. Waarom een nieuw document en waarin ligt het voordeel voor u, als belegger?

Lees verder

Goede voornemens voor uw geld: zo krijgt u uw spaarcenten in topconditie

Een nieuw jaar brengt goede voornemens met zich mee. Misschien denkt u dan al snel aan meer sporten, maar hebt u ook al eens nagedacht over hoe u uw spaargeld topfit krijgt? Over hoe u die droom wil waarmaken van een zorgeloos pensioen, een duwtje in de rug voor de (klein)kinderen, een verbouwing, of een appartement aan zee? Dankzij de hogere rentes levert sparen vanaf nu meer op, maar als u de hoge inflatie écht wilt verslaan, moet u denken aan beleggen. Mooi meegenomen: bij AXA Bank kan beleggen al voor kleine bedragen. Het is zo simpel dat u dit goede voornemen alvast wél makkelijk volhoudt.

Lees verder

2023: komen we in rustiger vaarwater na de storm?

In vergelijking met het turbulente voorbije jaar dient 2023 zich heel wat optimistischer aan. De oorlog woedt nog steeds. De inflatie heeft slechts een bescheiden knikje gemaakt, maar de verwachting is dat dit jaar een jaar wordt van nog steeds hoge, maar dalende inflatie en dat in 2024-2025 de terugkeer richting 2% wordt ingezet. Een optimistische voorspelling of een realistisch scenario? In ieder geval een opportuniteit voor wie bereid is beredeneerde risico’s te nemen.

Lees verder

2022: het jaar van de inflatie

2022 was in heel wat opzichten een schrikwekkend jaar. We waren nog niet helemaal bekomen van de wintercovidpiek toen een nieuwe schok zich aandiende: Rusland viel buurland Oekraïne binnen. Voor het eerst sinds het uiteenvallen van Joegoslavië in de jaren 90 werden we geconfronteerd met een conflict op het Europese continent, op slechts enkele uren van hier. Met ook vandaag nog een gruwelijk hoge menselijke tol, zelfs onder de burgerbevolking. Maar de oorlog in Oekraïne was ook een brandversneller voor een vuur dat al sinds het najaar 2021 om zich heen greep: inflatie.

Lees verder

Beleggen? Ontdek waarom u nu niet meer moet twijfelen

Misschien denkt u dat beleggen niks voor u is, maar enkel voor rijke mensen die graag ‘speculeren’ op de beurs? Dat het nu niet het moment is door de onstabiele situatie in de wereld en op de financiële markten? Of dat u nog te jong bent of te oud om ermee te beginnen? Wij overtuigen u graag van het tegendeel.

Lees verder

Neem contact op met uw beleggingsexpert