Mis geen belangrijke berichten van uw bank dankzij de pushmeldingen

Dagelijks leven Online bankieren Actueel – 21 april 2022

Wist u dat u via de mobile banking app van AXA Bank pushmeldingen kunt ontvangen? Dat zijn korte berichten die we naar u kunnen sturen of ‘pushen’ via een melding op uw scherm of in de app voor belangrijke of dringende mededelingen. U kunt die optie makkelijk activeren in de app zelf.

Waarvoor dienen pushmeldingen?

pushmeldingen
Pushmeldingen kunt u makkelijk zelf activeren in de mobile banking app.

Pushmeldingen zijn dus belangrijke of dringende berichten van de bank.

Enkele voorbeelden:

  • We willen u inlichten dat er verdachte transacties op uw rekeningen zijn uitgevoerd. Zo kunt u die meteen controleren en bevestigen of aan ons rapporteren;
  • een aankondiging van een app-update waardoor u op een bepaald moment even niet in de app zult kunnen;
  • bij transacties met uw kredietkaart buiten de eurozone laten we u meteen weten welke valutawisselkoers van kracht is zodat u op de hoogte bent van de kosten die dat met zich meebrengt.

Snelle manier van communiceren

Pushmeldingen zijn voor dit soort zaken een zeer efficiënt kanaal want via deze weg kunnen we u namelijk het snelste contacteren in geval van dringende of belangrijke informatie. En wees gerust, we houden ons tot de essentie. U ontvangt via die weg dus geen commerciële boodschappen.

Activeer nu de pushmeldingen in uw app

Overtuigd? Kijk even na of die optie geactiveerd is. U kunt ze zelf gemakkelijk inschakelen in de app via ‘Meer’, 'Berichten' en dan ‘Pushmeldingen’. Pushmeldingen zijn misschien uitgeschakeld op uw toestel zelf. Dan kunt u ook zo via onze app rechtstreeks doorklikken naar uw instellingen en ze daar inschakelen.

Hoe een pushmelding lezen? 

U kunt van ons een pushmelding krijgen op gelijk welk moment, ook wanneer u niet in de AXA mobile banking app ingelogd bent. 

Op dat moment kunt u het bericht op de volgende manier lezen:
- met een Android-toestel: de notificatie bovenaan het scherm kunt u volledig lezen door ze naar beneden te swipen.
- voor iOs kunt u het volledige bericht lezen in het notificatiecenter van uw iPhone.

In beide gevallen zult u naar de app doorgestuurd worden wanneer u op de notificatie drukt. Op dat moment verdwijnt dus de inhoud van de notificatie.

De mobile banking app van AXA Bank nog niet geïnstalleerd?

Doe het hier.

Alles over online bankieren leest u hier, van aanvraag tot wat u zelf allemaal kunt.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Onze klanten kennen ons de Award 2021 toe van de meest innovatieve bank

AXA Bank is een van de laureaten van de Bank Awards 2021! 57.000 klanten hebben deelgenomen aan de jaarlijkse consumentenbevraging van spaargids.be. In die bevraging werd gepeild naar de tevredenheid van de Belgische consumenten over hun bank. AXA Bank mag dit jaar naar huis met de Bank Award 2021 voor meest innovatieve bank. Maar over welke innovatie gaat het? En over welke dienstverlening aan u, onze klant? U die op elk ogenblik kunt rekenen op uw bankagent, wat ook te zien is aan de resultaten van de bevraging, want AXA Bank behaalt de tweede plaats in de categorie 'Beste kantoornetwerk'.

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

Wordt afstandsonderwijs de norm? Ontdek de coronamaatregelen voor het schooljaar 2020-21

Het zou wel eens kunnen dat het schooljaar 2020-21 anders zal starten dan voorgaande schooljaren. Zolang er geen vaccin is voor het coronavirus zullen scholen actie moeten ondernemen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Inmiddels heeft het onderwijsveld bekendgemaakt welke maatregelen er in Vlaanderen getroffen zullen worden voor het komende schooljaar. Het uitgangspunt voor het plan is om kwalitatief onderwijs te garanderen en dat zoveel mogelijk in de klas, gegeven door een leerkracht. Lees meer over de impact van de maatregelen op het kleuter-, lager-, secundair en hoger onderwijs.

Lees verder

Thuis op vakantie: tips voor een geslaagde staycation

Door de coronapandemie dreigen heel wat vakantieplannen dit jaar in het water te vallen. Gelukkig is er de staycation: een vakantie in eigen huis die toch een beetje voor dat zomerse vakantiegevoel zorgt. Wat u allemaal kan doen tijdens zo’n thuisvakantie? Wij geven u graag tips.

Lees verder