Mobile banking: 2 op 3 gebruikers logt dagelijks in

Betalen Online bankieren – 30 oktober 2015

De mobile banking app werd al meer dan 200.000 keer gedownload. De teller staat nu op meer dan 6 keer zoveel downloads als in het lanceringsjaar 2013. En steeds meer 55-plussers vinden de weg naar mobile banking. Dat blijkt uit de derde mobile banking barometer die AXA Bank zopas lanceerde.

Over alle leeftijden heen

Het lijkt erop dat meer en meer klanten uit de leeftijdscategorie 55+ op de kar springen van mobile banking. Zij zijn duidelijk bezig aan een inhaalbeweging. Terwijl het aantal mobile klanten binnen de meeste leeftijdsgroepen is verdubbeld in vergelijking met 2014, is het aantal mobile klanten die 55+ zijn verdriedubbeld. De kloof met de ‘digital natives’ wordt daardoor vlotjes dichtgereden.

Aantal overschrijvingen via smartphone of tablet verdubbeld

Terwijl het aantal overschrijvingen via smartphone of tablet op één jaar tijd verdubbeld is, neemt het aantal overschrijvingen via pc lichtjes af (-2%). Nu gebeurt meer dan 35,25 procent van de elektronische overschrijvingen al via de mobile banking app (in plaats van via pc-homebanking). In 2014 was dat nog maar 16,99 procent.

De gemiddelde tijd per sessie bedraagt 2 min. 30 sec. voor mobile banking via smartphone en 3 min. 10 sec. voor mobile banking via tablet.

  • Het aantal elektronische overschrijvingen via mobile banking is op één jaar tijd verdubbeld.
  • 2 op 3 van de gebruikers van de AXA mobile banking app logt dagelijks in.
  • De leeftijdsgroep van de 55+ers maakt een ongeziene inhaalbeweging.

Meer weten over mobile banking?

Infografiek Mobile Banking

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder

Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn intussen al 2 jaar samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt vandaag de dag het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder

PSD2 voor u als consument

We doen steeds meer elektronische betalingen en het is cruciaal dat er in deze transacties niets verkeerd loopt. Payment Services Directive - PSD2, want zo heet de ‘Europese Richtlijn voor online betalingen’ officieel in het Engels, zorgt er niet alleen voor dat deze betalingen correct verlopen, maar ook dat u als gebruiker goed beschermd wordt.

Lees verder