Nick, een GGP getuigt. Uw toekomstige collega?

Jongeren Gezin Budget – 21 februari 2019

Wat is er beter dan het rechtstreeks te horen van iemand die de stap zelf heeft gezet? Lees hier de oprechte getuigenis van Nick uit Antwerpen.

een GGP getuigt 
“Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze.” (Nick)

Ik ben Nick Adriaenssens, woon in Wilrijk en ben ondertussen 27 jaar. Ik heb een master Rechten en een master Economie, Recht en Bedrijfskunde behaald aan de KUL. In september 2016 ben ik gestart met het GGP-programma en heb ondertussen de volgende rotaties gedaan:

  • 1e jaar: Compliance & Interne Controle
  • 2e jaar: Product Manager Invest & Operations Invest
  • 3e jaar: Executive Assistant to the Chief Credit Officer.

Als afstuderend student is het niet gemakkelijk in te schatten wat nu exact de juiste eerste stap is in je professionele leven. Terwijl de juiste keuze natuurlijk cruciaal is. Ook ikzelf twijfelde volop tussen mijn jobaanbiedingen. Vandaag kan ik jullie enkel oprecht vertellen dat ik nog geen seconde spijt heb van de keuze voor AXA Bank. Ik zou het GGP-programma aan jullie aanraden om nog meer redenen, maar dit zijn volgens mij de drie belangrijkste:

Allereerst is de banksector een fantastische sector om in te werken als jonge ambitieuze afgestudeerde. De sector is zeer competitief en alles verandert heel snel. Als GGP’er kan en moet je hiertoe zeker je steentje bijdragen: zo heb ik o.a. aan een digitale kopen-of-huren-vergelijkingstool gebouwd: www.axabank.be/kopenofhuren (waarmee we overigens op het VTM avondnieuws zijn gekomen), heb ik de implementatie van een gloednieuwe wetgeving (effectentaks) gecoördineerd en volg ik vandaag projecten op waarin artificiële intelligentie in processen van de bank worden geïntroduceerd. Je leert de nieuwste technologieën, nieuwste wetgeving, nieuwste distributiemodellen kennen en ze concreet toe te passen in een zeer concurrentiële omgeving. Dat is niet enkel interessant, maar je bouwt ook kennis en skills op die je heel je carrière van pas zullen komen.

“De banksector is een fantastische sector om in te werken als jonge ambitieuze afgestudeerde. De sector is zeer competitief en alles verandert heel snel.”

Ten tweede kan je als GGP echt een impact hebben op AXA Bank. Als GGP krijgen we al heel snel bijzonder veel verantwoordelijkheid en worden we vaak ingeschakeld in echte transformatieopdrachten binnen projecten. De taille van AXA Bank (zo’n 850 medewerkers) is groot genoeg om projecten te spijzen met toereikende budgetten om echt het verschil te maken in de markt, maar ook klein genoeg om werkelijk iedereen binnen de bank te leren kennen, inclusief het topmanagement van het bedrijf dat bovendien zeer gemakkelijk aanspreekbaar is. Het beste voorbeeld is dat ik nu rechtsreeks mag werken voor een lid van onze Management Board en Raad van Bestuur: Chief Credit Officer Frank Goossens. Een bijzonder leerrijke ervaring en een kans die je volgens mij niet zomaar krijgt bij een ander bedrijf. Het bewijst ook maar hoeveel het topmanagement van AXA Bank gelooft in dit programma en in onze ontwikkeling investeert.

Tot slot is er de fantastische band met de jeugdige collega’s in het Global Graduate Program. Er wordt onderling heel wat afgelachen. Bovendien zitten we zowat overal verspreid in het bedrijf, dus kan je via je eigen GGP-netwerk vliegensvlug aan de nodige informatie geraken, een bijzonder efficiënte manier van werken. Verder gaan wij met de GGP’s frequent op restaurant, iets drinken, samen sporten en nog zoveel meer. Kortom, het is hier ook nog eens bijzonder aangenaam werken.

“Via je eigen GGP-netwerk kan je vliegensvlug aan de nodige informatie geraken, een bijzonder efficiënte manier van werken.”

Lees ook: Bank Global Graduate Program

Kortom, twijfel niet en vervoeg snel het heerlijke GGP-programma. Tot snel, collega ;)

Online solliciteren

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Op kot, maar hoe zit het met de financiering van de studies?

Studeren kost jaarlijks heel wat geld. De inschrijving, een computer, boeken, een kot ... U hebt er flink wat budget voor nodig en wie studerende kinderen heeft, zal het zeker aan zijn portefeuille voelen. Een opeenstapeling van kosten kan zo wel eens financiële tekorten veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en financieringsmogelijkheden voor studenten en hun ouders waardoor studeren fiscaal haalbaar blijft: een studiebeurs of studietoelage of een studielening.

Lees verder

Uw student binnenkort op Erasmus? Zo vertrekt zoon- of dochterlief zonder risico’s naar het buitenland

In het hoger onderwijs krijgt uw zoon of dochter heel wat unieke kennis en ervaring voor in de echte werkwereld. Daarnaast biedt de hogeschool of universiteit heel wat opportuniteiten, zoals de kans om te studeren in het buitenland. Heeft uw student plannen om komend schooljaar een studie of stage in het buitenland te volgen? Dan zit u ongetwijfeld met heel wat vragen waar u graag antwoord op hebt alvorens u zoon- of dochterlief op Erasmus laat vertrekken.

Lees verder

Verder studeren? Even uit je doppen kijken dan...

De middelbare school achter de rug en klaar om verder te studeren aan de hogeschool of universiteit? Dan moet je eerst een aantal belangrijke dingen onder de loep nemen, anders maak je misschien een foute keuze die je nog lang zal bijblijven.

Lees verder

Welke bank kiezen? Enkele tips!

Je bent jong en dynamisch en je gaat een bank kiezen voor het openen van een zicht- en spaarrekening of bijvoorbeeld voor een lening. Welke bank kies je het best? Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden bij het kiezen van een bank. We geven je een paar tips over hoe je dit moet aanpakken.

Lees verder

Voor het eerst een huis huren: 7 zaken om op letten

Ben je juist afgestudeerd of net aan het werk en wil je voor het eerst een huis of een appartement huren? Dat is vast een fantastisch gevoel! Natuurlijk is het ook wel een beetje spannend, want er kan best wel wat mislopen. Maar geen zorgen: als je deze 7 tips volgt, dan komt het zeker goed!

Lees verder

Neem contact op met een AXA Bankagent