Hoe houdt u het nieuwe schooljaar binnen budget?

Dagelijks leven Budget Gezin – 22 augustus 2019

Na een weldoende zomervakantie gaan uw kinderen binnenkort weer terug naar school. Dit zijn een paar tips om het nieuwe schooljaar goed te beginnen en tegelijk geld uit te sparen.

1. Kijk of u dingen kunt recupereren

nieuw schooljaar binnen budget 
Om maanden met hogere uitgaven door te komen, kunt u een kredietlijn aanvragen of een persoonlijke lening afsluiten.

Check de spullen van uw oogappel voor u naar de winkel trekt. Kan de boekentas nog worden gebruikt? Wat zit er nog in de pennenzak? Er zijn bijna zeker pennen en potloden die nog bruikbaar zien. Die hoeft u dus al niet opnieuw te kopen.

Zijn er maar een paar pagina's van een schoolschrift gebruikt? Scheur ze dan voorzichtig uit en steek ze in een plastic zakje. Ze kunnen nog dienen als kladpagina. De rest kan gewoon voor iets anders worden gebruikt.

2. Stel een budget op

Door uw aankopen voor het nieuwe schooljaar vooraf te bepalen en de kosten te berekenen, kunt u niet alleen uw uitgaven plannen, maar zult u het ook bij uw lijstje houden.

3. Begin er vroeg genoeg aan

Koop schoolbenodigdheden tijdens de solden of wanneer ze in promotie staan. Ga eens langs bij een fabriekswinkel of een discount of zoek op het internet (tweedehandssites, ledenverkoopsites, internetwinkels en weggeefsites).

Als u schoolspullen gaat kopen, of het nu in de supermarkt is of op het internet, ga dan alleen. Dan kunt u zeker niet zwichten voor de grillen van uw kleine kapoentjes.

4. Koop in grote hoeveelheden

Tijdens het schooljaar zult u zeker opnieuw pennen of mappen moeten kopen. Koop dus ineens in grote hoeveelheden. Dat is vaak voordeliger.

5. Laat u niet verleiden door de mode.

Een pen zonder merk schrijft of kleurt even goed als een designpen van een luxemerk. En het is vooral goedkoper!

6. Koop alleen wat nuttig is

Hebt u die megagrote doos kleurpotloden echt nodig? U zult zien dat slechts een paar potloden veel worden gebruikt en dat de rest gewoon in de doos blijft zitten. En dus volstaat een kleinere doos met de meest gebruikte kleuren. En die gaan meestal een jaar of zelfs langer mee.

7. Ga voor tweedehands

Ga op het internet op zoek naar ‘tweedehands schoolboeken’ of bezoek tweedehandssites en kijk of er bij de boeken niets staat wat u moet hebben. Sommige boekhandels bieden ook tweedehandsboeken aan.

Toch meer budget nodig dan u had gedacht?

Om maanden met hogere uitgaven door te komen, kunt u ook een kredietlijn aanvragen of een persoonlijke lening afsluiten. Dat is een lening voor kleine bedragen, zodat u niet aan uw spaargeld hoeft te komen en al dan niet voorziene hoge kosten kunt blijven betalen.

Bovendien is het is altijd een goed idee om een apart spaarpotje aan te leggen voor de schoolkosten van uw kind. Meer weten? Bekijk dan onze handige spaartips.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

Een buitenkeuken aanleggen: 7 slimme tips

Het coronavirus heeft een grote impact op de manier waarop we leven en social distancing zal naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd de norm blijven. Wilt u ook in het najaar op een gezellige, maar verantwoorde manier samenkomen met vrienden en familie uit uw bubbel? Dan kan een buitenkeuken een perfecte oplossing zijn. Buitenshuis is de afstand van anderhalve meter immers makkelijker te hanteren dan binnenshuis. Hieronder vindt u 7 tips voor het aanleggen van een sfeervolle en praktische buitenkeuken op maat van uw noden en wensen.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder