Ga nooit via Google of andere zoekmachines naar homebanking of axabank.be

Betalen Online bankieren Actueel – 05 oktober 2022

Gebruikt u wel eens Google of een andere zoekmachine om naar homebanking of axabank.be te gaan? Doe dat nooit.

Opgelet voor valse links in zoekmachines

homebanking via googleOpgelet voor valse links in zoekmachines.

Niet alle linken in zo’n zoekmachine zijn betrouwbaar. Sommigen gaan zelfs naar valse, nagebouwde pagina’s om u in de val te lokken. Wanneer u daar uw persoonlijke bankgegevens invoert, kan de fraudeur die lezen en misbruiken.

Dus: open homebanking (voor pc) altijd via onze officiële website axabank.be.

 • Tik op het icoon van uw browser (Internet Edge, Google Chrome,…)
 • Tik het adres axabank.be in de browserbalk bovenaan in.
 • Sla de link eventueel op bij uw favorieten. Zo bent u er zeker van dat uw verbinding veilig is en dat uw gegevens beschermd zijn.

Bankiert u via de mobile app op uw smartphone of tablet?

Open de app dan alleen maar via het icoontje op uw toestel, nooit door te klikken op een link.

Krijgt u telefoon van uw bank? Wees alert!

Bij vragen naar codes (ook de cijfers die verschijnen op uw kaartlezer) of bancaire gegevens is het zaakje niet te vertrouwen.

 • Ga niet in op telefoontjes die zogezegd afkomstig zijn van medewerkers (van de fraudedienst) van de bank of uw agentschap. Ook niet als het getoonde telefoonnummer overeenstemt met een telefoonnummer van uw bank.
  Oplichters zijn in staat om gelijk welk telefoonnummer, dus ook een vertrouwd telefoonnummer, op uw telefoon te laten verschijnen, soms zelfs vergezeld van de naam van de zogenaamde oproeper. Met deze techniek (spoofing) proberen ze uw geheime informatie en codes te ontfutselen om uw bankrekening leeg te halen. Of ze vragen u om zelf een overschrijving te doen. Ga daar nooit op in!
 • Klik nooit op linken in een e-mail, sms, berichtje via WhatsApp/ Facebook/ Messenger of andere sociale media om naar homebanking of naar de app te gaan.
 • Krijgt u toch een verdachte e-mail, een vreemd telefoontje of tekstbericht? Blijf rustig, antwoord niet op de vragen en breng zo snel mogelijk uw AXA Bankagent op de hoogte.
  Of bel met AXA Bank op +32 3 286 66 55. Per mail kan ook: phishing@axa.be.
 • Laat u niet onder druk zetten als iets zogenaamd dringend is.
Onthoud:
Uw bank zal nooit vragen naar geheime codes (ook niet de cijfers die verschijnen op uw kaartlezer) of overschrijvingen via telefoon, e-mail of sociale media. Doen ze dit wel, dan hebt u zeker te maken met oplichters.
Ga nooit via Google of een andere zoekmachine naar homebanking.

Bekijk zeker ook Veilig bankieren voor meer info en hulp.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun debetkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Lees verder

Elektronisch betalen is nu overal mogelijk!

Geen cash op zak? Geen nood: sinds juli jl. moeten alle Belgische handelszaken elektronische betaling aanvaarden. En niet enkel via een klassieke betaalterminal. U kiest zelf hoe u het liefst betaalt. Meer info in dit artikel.

Lees verder

Vijf voordelen van mobile banking

Gebruikt u ook uw smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan bent u een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig. Met de AXA Bank mobile banking-app hebt u altijd uw bank op zak: u kunt altijd en overal betalen en u weet exact hoeveel er op uw rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder