Een online zichtrekening openen? Hier moet je op letten!

Jongeren Betaalkaarten Zichtrekening – 08 juni 2017

Het is al jaren een tendens: jongeren openen steeds vroeger een zichtrekening. Een debetkaart en online bankieren horen daar natuurlijk ook bij. En dat is absoluut een goede zaak. Maar wat is een zichtrekening nu eigenlijk precies? En waar moet je op letten als je een online zichtrekening opent? Wij geven tips.

Bij welke bank wil jij een online zichtrekening openen?

online zichtrekening
Je kiest best voor een bank waar je je echt goed bij voelt, anders duurt de relatie niet lang en moet je opnieuw ergens anders een zichtrekening openen.

Je geld beheren lukt een stuk beter met een zichtrekening bij een bank dan door je geld gewoon onder je matras te stoppen of in een oude sok zoals je overgrootmoeder deed. Al wat je moet doen, is de juiste bank kiezen. Of beter gezegd, de bank die bij je past. Dat kan dezelfde zijn als die van je ouders. Of je gaat voor de bank waar je vrienden klant zijn. Doe in elk geval eerst wat online opzoekwerk: wat is een zichtrekening en wat verwacht jij van een zichtrekening? Hou daarbij één ding goed voor ogen: je kiest best voor een bank waar je je echt goed bij voelt, anders duurt de relatie niet lang en moet je opnieuw ergens anders een online zichtrekening openen.

Daarnaast moet je beslissen of je liever kiest voor een rekening die helemaal gratis is of voor een rekening met meer toeters en bellen waarvoor je dan wel betaalt, bijvoorbeeld per verrichting of voor je debetkaart.

Online zichtrekeningen vergelijken

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je opzoekwerk? Op onderstaande site vind je informatie over verschillende zichtrekeningen voor jongeren:

Een online zichtrekening openen brengt soms kosten met zich mee. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten bij verschillende banken:

Wat is een zichtrekening?

Goed, je hebt besloten bij welke bank je een online zichtrekening wilt openen maar wat is een zichtrekening eigenlijk precies en wat kun je ermee?  

  • Overal en altijd bankieren, 24/7
  • Op je pc of tablet kun je bankieren via homebanking met je debetkaart en je kaartlezer
  • Op je smartphone of tablet bankier je via een mobile banking-app
  • Aan geldautomaten van alle banken kun je geld uit de muur halen
  • Met je debetkaart en/of kredietkaart kun je bijna overal betalen, ook op bijna alle websites
  • Je houdt je rekening in het oog en betaalt per overschrijving of via bijvoorbeeld de Payconic by Bancontact-app

Wat is een zichtrekening bij AXA Bank? Bij ons kun je kiezen uit twee rekeningen. Je kunt de twee soorten hier vergelijken. Heb je liever wat meer uitleg onder vier ogen? Maak dan een afspraak met een AXA Bankagent.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp