Een sauna kopen, waarom niet?

Dagelijks leven Lenen Budget Gezin Corona – 26 mei 2021

Het thema 'wellness' krijgt jaar na jaar meer aandacht. Jezelf verwennen, tijd nemen voor jezelf, … het is zo fijn, zeker in coronatijden. Wat is er aangenamer dan de weldadige warmte van een sauna? Beter nog, een sauna in uw huis of tuin? Een kort overzicht van de voordelen van een sauna.

Mens sauna in corpore sano

sauna
Een sauna thuis. Voor nog meer warmte in huis!

De sauna komt, zoals u wellicht weet, uit Finland en maakt naast jacuzzi's, verwarmde zwembaden, massages en stoombaden, deel uit van het ruime wellnessaanbod.

Deze vaste waarde in elk wellnesscentrum probeert langzaam een plaatsje te veroveren bij ons thuis.

De voordelen:

  • complete ontspanning;
  • een soepele en zachte huid door een snellere vernieuwing van de huidlaag;
  • versterking van het immuunsysteem dankzij de intense warmte;
  • verbetering van de bloedsomloop.

Om er het maximum uit te halen, moet u regelmatig van uw sauna gebruikmaken en het klassieke ritueel volgen: warmte – koude douche – rust – warmte – koude douche …

Denk eraan om te drinken tijdens een saunabeurt: u kunt tot anderhalve liter water verliezen per beurt!

Belangrijk: informeer u bij uw arts. De sauna is niet aanbevolen voor mensen met hartaandoeningen, een hoge bloeddruk of huidziekten.

Finse- of infraroodsauna?

De Finse sauna (80 tot 100 graden) is het populairst en is in bijna elke wellnessruimte te vinden.

Maar de recentere infraroodsauna heeft ook grote troeven:

  • hij vereist minder plaats dan een Finse sauna;
  • hij warmt sneller op (IR-A-infraroodlampen voor de korte golven - geen opwarming vereist, of IR-B/C-lampen voor de middellange golven - 10 tot 15 minuten opwarming) in vergelijking met de opwarmingstijd van een saunakachel, die tot dertig minuten duurt afhankelijk van de grootte van de ruimte;
  • de warmte is minder intens (tussen 35 en 60 graden), en dus geschikt voor meer mensen;
  • de lampen zijn gericht op de rug.

Sauna: in een thalassocentrum of thuis?

Zoals hiervoor al werd gezegd moet u regelmatig gebruikmaken van een sauna om er het maximum uit te halen. Als u geen abonnement hebt in een wellnesscentrum of als u veel kilometers moet rijden, kan het de moeite lonen om een sauna bij u thuis te installeren.

De prijzen beginnen vanaf ongeveer 1.500 euro. Alles hangt af van het aantal beschikbare plaatsen, het gebruikte materiaal en de kwaliteit van het hout, de keuze van de verwarming, manueel of elektrisch.

Wat de grootte betreft, bedraagt de minimumruimte 90 x 90 cm. Maar het zou jammer zijn om het niet wat groter te zien, als dat mogelijk is natuurlijk. Reken op een breedte van 120 cm voor twee personen. En op 200 x 170 cm om te kunnen liggen. Of waarom geen gloednieuwe ruimte voor uw sauna, voor al uw vrienden?

Voorzie ook een budget voor de installatie, de essentiële oliën, het klein materiaal en het onderhoud.

Binnen is het warm ... waarom niet in uw tuin?

sauna
Een sauna in uw tuin … van Eden!

Als de configuratie van uw huis niet toelaat om een Finse- of infraroodsauna te installeren, waarom dan niet in uw tuin als die voldoende groot is?

Nodig uw vrienden uit in uw tuin-lounge voor een aperitiefje en laat hen het plezier van een privésauna ontdekken alvorens te relaxen aan ... of in het zwembad!

De installatie van de sauna in uw tuin zal natuurlijk het kostenplaatje verhogen, aangezien een betonnen plaat en elektrische aansluitingen nodig zullen zijn.

Bereken uw lening voor uw sauna

Bent u overtuigd? Hebt u de sauna van uw dromen gevonden?

Bereken hier in een handomdraai het beste terugbetalingsplan voor de lening van uw sauna.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Wenst u meer info over de leningen voor de aankoop en de plaatsing van een sauna?

Lees dit als ontspanning

De persoonlijke lening is een lening op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving inzake het consumentenkrediet.

Kredietverlener: AXA Bank Belgium nv, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Anderlecht, RPR Brussel 0404 476 835.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Neem hem zeker mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

De kost van kinderen opvoeden: hoe bereidt u zich financieel voor?

Kleine kinderen worden snel groot. Ze verdienen de best mogelijke toekomst en daarvoor worden vaak kosten noch moeite gespaard. Een kind opvoeden vergt dan ook een serieuze financiële inspanning, die al zeker duurt tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. Ook later, wanneer ze op eigen benen staan, is een steuntje in de rug nuttig. Waar moet u rekening mee houden en hoe kunt u zich daarop voorbereiden?

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Doe de simulatie
Contacteer uw AXA Bankagent