Een sauna kopen, waarom niet?

Dagelijks leven Lenen Budget Gezin Corona – 26 mei 2021

Het thema 'wellness' krijgt jaar na jaar meer aandacht. Jezelf verwennen, tijd nemen voor jezelf, … het is zo fijn, zeker in coronatijden. Wat is er aangenamer dan de weldadige warmte van een sauna? Beter nog, een sauna in uw huis of tuin? Een kort overzicht van de voordelen van een sauna.

Mens sauna in corpore sano

sauna
Een sauna thuis. Voor nog meer warmte in huis!

De sauna komt, zoals u wellicht weet, uit Finland en maakt naast jacuzzi's, verwarmde zwembaden, massages en stoombaden, deel uit van het ruime wellnessaanbod.

Deze vaste waarde in elk wellnesscentrum probeert langzaam een plaatsje te veroveren bij ons thuis.

De voordelen:

  • complete ontspanning;
  • een soepele en zachte huid door een snellere vernieuwing van de huidlaag;
  • versterking van het immuunsysteem dankzij de intense warmte;
  • verbetering van de bloedsomloop.

Om er het maximum uit te halen, moet u regelmatig van uw sauna gebruikmaken en het klassieke ritueel volgen: warmte – koude douche – rust – warmte – koude douche …

Denk eraan om te drinken tijdens een saunabeurt: u kunt tot anderhalve liter water verliezen per beurt!

Belangrijk: informeer u bij uw arts. De sauna is niet aanbevolen voor mensen met hartaandoeningen, een hoge bloeddruk of huidziekten.

Finse- of infraroodsauna?

De Finse sauna (80 tot 100 graden) is het populairst en is in bijna elke wellnessruimte te vinden.

Maar de recentere infraroodsauna heeft ook grote troeven:

  • hij vereist minder plaats dan een Finse sauna;
  • hij warmt sneller op (IR-A-infraroodlampen voor de korte golven - geen opwarming vereist, of IR-B/C-lampen voor de middellange golven - 10 tot 15 minuten opwarming) in vergelijking met de opwarmingstijd van een saunakachel, die tot dertig minuten duurt afhankelijk van de grootte van de ruimte;
  • de warmte is minder intens (tussen 35 en 60 graden), en dus geschikt voor meer mensen;
  • de lampen zijn gericht op de rug.

Sauna: in een thalassocentrum of thuis?

Zoals hiervoor al werd gezegd moet u regelmatig gebruikmaken van een sauna om er het maximum uit te halen. Als u geen abonnement hebt in een wellnesscentrum of als u veel kilometers moet rijden, kan het de moeite lonen om een sauna bij u thuis te installeren.

De prijzen beginnen vanaf ongeveer 1.500 euro. Alles hangt af van het aantal beschikbare plaatsen, het gebruikte materiaal en de kwaliteit van het hout, de keuze van de verwarming, manueel of elektrisch.

Wat de grootte betreft, bedraagt de minimumruimte 90 x 90 cm. Maar het zou jammer zijn om het niet wat groter te zien, als dat mogelijk is natuurlijk. Reken op een breedte van 120 cm voor twee personen. En op 200 x 170 cm om te kunnen liggen. Of waarom geen gloednieuwe ruimte voor uw sauna, voor al uw vrienden?

Voorzie ook een budget voor de installatie, de essentiële oliën, het klein materiaal en het onderhoud.

Binnen is het warm ... waarom niet in uw tuin?

sauna
Een sauna in uw tuin … van Eden!

Als de configuratie van uw huis niet toelaat om een Finse- of infraroodsauna te installeren, waarom dan niet in uw tuin als die voldoende groot is?

Nodig uw vrienden uit in uw tuin-lounge voor een aperitiefje en laat hen het plezier van een privésauna ontdekken alvorens te relaxen aan ... of in het zwembad!

De installatie van de sauna in uw tuin zal natuurlijk het kostenplaatje verhogen, aangezien een betonnen plaat en elektrische aansluitingen nodig zullen zijn.

Bereken uw lening voor uw sauna

Bent u overtuigd? Hebt u de sauna van uw dromen gevonden?

Bereken hier in een handomdraai het beste terugbetalingsplan voor de lening van uw sauna.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Wenst u meer info over de leningen voor de aankoop en de plaatsing van een sauna?

Lees dit als ontspanning

De persoonlijke lening is een lening op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving inzake het consumentenkrediet.

Kredietverlener: AXA Bank Belgium nv, Troonplein 1, 1000 Brussel, RPR Brussel 0404 476 835.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Lees verder

Home sweet mobilhome!

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Lees verder

Een elektrische wagen, te wagen?

Mobiliteit, dat is waar alles tegenwoordig om draait en dat zal nog lang zo blijven. Wie zachte of duurzame mobiliteit zegt, denkt meteen aan elektrische auto’s (full of hybride). Die zouden minder vervuilend zijn dan diesel- of benzinewagens. Na een aantal jaar hebben de elektrische auto’s – en zeker bedrijfswagens – stilaan hun doelpubliek gevonden. Een overzicht.

Lees verder

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

Doe de simulatie
Contacteer uw AXA Bankagent