Stress als u moet betalen? U toch niet!

Betalen Betaalkaarten Budget – 17 maart 2016

U doet uw wekelijkse boodschappen in de supermarkt en er is een buitengewoon aanbod in de multimedia-afdeling, uw telecomoperator heeft bepaalde modellen van smartphones in promotie, u bent op vakantie en u hebt de buitenkans om een prachtige excursie te doen, maar - en ja, er is bijna altijd een 'maar' - dat was niet voorzien, plots weet u niet of u zich dat wel kunt veroorloven ... Jammer toch als u mooie, soms unieke kansen moet laten liggen gewoon omdat u er niet op voorbereid was? Wel, dankzij deze 3 tips overkomt u dat nooit meer!

Tip nr. 1: benut uw zichtrekening verstandig

budget plus
Budget plus is een permanente geldreserve van 1.250 euro of meer, een steuntje in de rug om zware of onverwachte uitgaven te dekken.

Uw AXA Bank-zichtrekening is immers veel soepeler dan u dacht. Naast zijn welbekende basiskenmerken voor een eenvoudig en transparant beheer van uw inkomsten en uitgaven, biedt ze u ook een gratis optie: budget plus, een permanente geldreserve van 1.250 euro of meer. U kunt ze heel eenvoudig aanvragen bij uw AXA Bankagent. En zodra uw aanvraag aanvaard is:

  • beschikt u over een kredietopening op uw zichtrekening die u gebruikt zoals en wanneer u dat wilt;
  • kunt u snel het hoofd bieden aan een tijdelijk geldtekort;
  • beslist uzelf of het nodig is om uw Budget Plus aan te spreken of niet;
  • betaalt u enkel kosten als u die kredietlijn aanspreektPDF;
  • bent u niet verplicht om alles in één keer terug te betalen: u zuivert uw rekening weer aan volgens uw eigen ritme in de volgende maanden.

Een eerste onbetwistbare troef om uw financiën de soepelheid te geven die ze nodig hebben en uzelf een plezier te doen wanneer de gelegenheid zich voordoet. Maar het is niet de enige …

Tip nr. 2: trek de juiste kaart, op het juiste moment

Geldopnemingen, overschrijvingen, betalingen in winkels, allemaal verrichtingen die u doet met uw debetkaart, in België en in sommige vreemde landen. Maar wist u dat u een andere kaart kunt krijgen waarvan het gebruik duidelijk ruimer is? De kredietkaart Visa Classic inderdaad! Zodra uw aanvraag aanvaard is, biedt deze u de volgende voordelen:

kredietkaart
  • u kunt betalen in handelszaken, maar ook in restaurants en hotels, en op internet en dit overal ter wereld;
  • u hebt altijd geld op zak, of u nu in België of in het buitenland bent;
  • u kunt uw uitgaven snel en in alle veiligheid regelen;
  • u beschikt naar eigen inzicht over de aan uw kaart gebonden uitgavenlimiet nl. minstens 1.250 euro;
  • u hebt tot 1 maand de tijd om de opgenomen bedragen terug te betalen.

En als u kiest voor de kredietkaart Visa premiumplus, geniet u bovendien verschillende verzekeringen (reisannulatie of andere onvoorziene omstandigheden tijdens uw verblijf, medische bijstand …) en een aanvullende garantie van 2 jaar op uw aankopen.

Vergelijk de voordelen van deze twee kaarten en vraag onmiddellijk de uwe aan.

Nog een niet te missen troef om nooit voor verrassingen te staan, waar u ook bent!

Tip nr. 3: hou uw rekeningen in het oog, overal en altijd

Dat kan, met onze mobile banking app: dankzij deze app hebt u gewoon heel uw bank op zak! En soms kan dat wel nuttig zijn, waar en wanneer ook: de ervaring van Arnaud is nogal leuk, maar we zouden ons minder aangename situaties kunnen voorstellen, een sms met een herinnering tot betaling net wanneer u in het buitenland bent, bijvoorbeeld ...

mobile banking

Arnaud, 30 jaar:
Vorige zomer maakten mijn vriendin en ik een citytrip naar Barcelona, samen met vrienden. We hadden geboekt voor 3 dagen, maar zodra we daar waren, hadden we het zo naar onze zin, er waren zoveel dingen te zien, dat we beslisten om ons verblijf te verlengen. Tijd hadden we, maar qua budget hadden we dat niet echt voorzien ... Gelukkig bracht de smartphone redding: even checken op mijn mobile banking om het saldo van mijn zichtrekening en mijn kredietkaart Visa na te gaan en hop, 2 extra dagen onder de Catalaanse zon! 

Laat u niet verrassen, download nu onze mobile banking app! En lees ook deze tips om uw volgende vakantie voor te bereiden en in het buitenland even makkelijk te betalen als in België.

U hebt het begrepen, flexibiliteit en reactiviteit zijn de sleutelwoorden voor een modern beheer van uw financiën. Kies ook voor deze nieuwe tools en grijp de mogelijkheden wanneer ze zich voordoen: budget plus, kredietkaart Visa en mobile banking, het winnende trio!

Goed om te weten

Ons winnende trio stelt u in staat om twee vliegen in één klap te slaan: hiermee hoeft u niet al uw geld op uw zichtrekening te houden. U kunt immers wanneer u dat nodig vindt, een beroep doen op uw budget plus of kredietkaart Visa, of zelfs een overschrijving doen via mobile banking. Zo hebt u ook de mogelijkheid om te blijven sparen!

Uw geld beheren, dat betekent immers ook geld opzij zetten. Op een spaarrekening bijvoorbeeld. Om uzelf een - gepland - extraatje te gunnen of te sparen voor een of ander project. En door een automatische spaaropdracht in te stellen, laat u elke maand een vast of variabel bedrag naar keuze overschrijven van uw zichtrekening naar uw spaarrekening: uw spaargeld groeit zachtjes aan, zonder dat u het beseft. U kunt zelf uw automatische spaaropdracht instellen via homebanking.

Haal het beste uit uw geld: doe uzelf niets te kort en blijf glimlachen, in alle omstandigheden!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Lees verder

Opgepast: nieuwe phishing-e-mail!

Er doet weer een phishing-e-mail de ronde. Het doel van dergelijke nepmails, zogezegd verstuurd door AXA Bank, is om bij u vertrouwelijke bankgegevens los te krijgen en vervolgens uw rekeningen te plunderen. Hieronder voorbeelden van recente phishing-e-mails en tips om ze tijdig te herkennen.

Lees verder

Ook contactloos betaalt u in alle veiligheid

De debetkaarten die vandaag door AXA Bank worden uitgegeven zijn standaard uitgerust met een NFC-chip (Near Field Communication), waardoor contactloze betalingen mogelijk zijn: ze zijn gemakkelijk herkenbaar door het symbool met vier golfjes. Contactloos betalen wordt meer en meer de norm. Toch staan sommige mensen er wantrouwig tegenover. Geheel onterecht. Waarom? Daarom!

Lees verder