Terug naar school? Zo bereidt u uw kinderen voor (en bespaart u zelf een zee van tijd)

Dagelijks leven Gezin Lenen – 26 juli 2020

De zomervakantie is nog maar net begonnen of hij is alweer gedaan. Zo gaat dat dan met vakanties. Nu ja, als ouder van die soms iets te energieke bengels komt de rust er nu pas aan. En zijn uw kinderen al wat ouder, dan hebt u ongetwijfeld de hele zomer hotel mama gespeeld (en bent u zelf toe aan een weekendje all-in). Wilt u een vlekkeloze overgang van het luilekkerleventje van uw kinderen naar een nieuw schooljaar, dan doet u er goed aan u voor te bereiden. Lees onze tips om uw kind op tijd in schoolmodus te krijgen.

Oefen het ochtendritueel in

Terug naar school
De kosten lopen soms hoog op aan het begin van het schooljaar. Dan is het belangrijk uw financiën goed op orde te hebben of over net dat beetje meer cash te beschikken dan er op uw rekening staat.

Niks voelt meer als vakantie dan wakker worden zonder zelfs te weten welke dag van de week het is. Héérlijk, die dagen zonder zorgen. Haal in augustus uw kind(eren) langzaamaan vroeger uit bed om de overgang te verzachten en vermijd rampzalige ochtendrituelen. We moeten er vast geen tekeningetje bij maken.

Gaan uw kinderen naar een nieuwe school? Leg dan bij mooi weer de route al eens samen af. Zo is uw kind, nog voor het schooljaar begint, vertrouwd met de weg naar school. 

Doe al wat met deze tips en iedereen zal heel wat minder gespannen aan de eerste schooldag beginnen.

Nieuwe klasgenootjes?

Soms gebeurt het dat men klassen moet splitsen. Of als de resultaten wat tegenvallen, moet uw kind misschien blijven zitten. Wat ook de reden is: uw kind zal nieuwe vriendjes maken en andere wat minder zien. Bereid uw kind voor op deze grote verandering door er samen over te praten, zodat het niet voor verrassingen komt te staan. 

Controleer het materiaal

Uw kinderen fysiek en mentaal voorbereiden op het nieuwe schooljaar is één ding. Materiaal is nog iets helemaal anders. 

Om te beginnen heeft uw kroost bijna elke dag andere kleren nodig. Zet u dus zeker op tijd aan die grote wasbeurt. Ook voor uw oudere kinderen. 

Die boekentas puilt normaal uit van het materiaal. Maar zijn al die spullen nog in goede staat? En hebt u misschien niet wat extra’s nodig? Kijk zeker of alle pennen nog schrijven en of die meetlat nog uit één stuk bestaat. 

Als u geluk hebt, kunnen uw kinderen te voet naar school. Maar in vele gevallen moeten ze een stuk met de fiets afleggen. U wilt echt geen lekke band op de eerste schooldag. Ga dus best nog eens met die tweewielers naar de fietsenmaker voor een grondige controle.

Oudere studenten: meer kosten

Oudere kinderen kosten u thuis minder tijd, maar de rekeningen lopen wel hoger op. 

Voor hen kunt u wellicht niet buiten een computer. Een stevige kost, maar het helpt hun opleiding een grote stap vooruit. Thuis schoolmails checken, digitaal huiswerk maken, research voor taken … Voorbeelden genoeg die de investering verantwoorden en zelfs noodzakelijk maken. Vaak hebt u enkele opties met korting via de school zelf. Informeer u op tijd over de mogelijkheden.

Bereid uzelf financieel voor

Samen met die nieuwe boekentas, fietsherstellingen en andere zaken lopen de kosten soms hoog op aan het begin van het schooljaar. Dan is het belangrijk uw financiën goed op orde te hebben of over net dat beetje meer cash te beschikken dan er op uw rekening staat. 

Komt u dan liever niet aan uw spaargeld? Dan zijn er verschillende manieren om dat te overbruggen:

  • Betaal met uw kredietkaart: dat bedrag gaat niet meteen van uw zichtrekening, maar pas wanneer de uitgaven van uw kredietkaart Visa worden afgerekend. In het beste geval krijgt u zo een maand uitstel van betaling. En intussen is uw loon wellicht alweer gestort.
  • Een kredietlijn op uw zichtrekening geeft u de mogelijkheid om onder nul te gaan.
  • Een persoonlijke lening is een lening die u voor alle doeleinden kunt gebruiken, behalve voor aankoop of renovatie van een woning of voor een auto jonger dan 5 jaar. Daarvoor bestaan namelijk andere leningen.

Meer weten over de mogelijkheden? 

Contacteer ons

Let op, geld lenen kost ook geld

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Lees verder

Home sweet mobilhome!

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Lees verder

Een sauna kopen, waarom niet?

Het thema 'wellness' krijgt jaar na jaar meer aandacht. Jezelf verwennen, tijd nemen voor jezelf, … het is zo fijn, zeker in coronatijden. Wat is er aangenamer dan de weldadige warmte van een sauna? Beter nog, een sauna in uw huis of tuin? Een kort overzicht van de voordelen van een sauna.

Lees verder

Een elektrische wagen, te wagen?

Mobiliteit, dat is waar alles tegenwoordig om draait en dat zal nog lang zo blijven. Wie zachte of duurzame mobiliteit zegt, denkt meteen aan elektrische auto’s (full of hybride). Die zouden minder vervuilend zijn dan diesel- of benzinewagens. Na een aantal jaar hebben de elektrische auto’s – en zeker bedrijfswagens – stilaan hun doelpubliek gevonden. Een overzicht.

Lees verder

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder