Thuis op vakantie: tips voor een geslaagde staycation

Dagelijks leven Actueel Reizen – 22 juni 2020

Door de coronapandemie dreigen heel wat vakantieplannen dit jaar in het water te vallen. Gelukkig is er de staycation: een vakantie in eigen huis die toch een beetje voor dat zomerse vakantiegevoel zorgt. Wat u allemaal kan doen tijdens zo’n thuisvakantie? Wij geven u graag tips.

Tips voor een geslaagde thuisvakantie 
De belangrijkste tip voor een thuisvakantie is: kom tot rust en geniet.

Maak uw tuin klaar voor een staycation

Een gezellige tuin of terras is de perfecte manier om het vakantiegevoel aan te wakkeren. Met de juiste tuinmeubels en planten verandert u zelfs het kleinste balkon in een knus loungeplekje. Had u al langer plannen voor de inrichting van uw tuin? Dan is dit misschien het perfecte moment voor de aanleg van een nieuw terras, een tuinhuis, een buitenkeuken… Voor financieel advies omtrent zulke buitenrenovaties kunt u altijd terecht bij uw bankagent.

Een thuisvakantie met kinderen

Natuurlijk wilt u dat ook uw kinderen genieten van een leuke thuisvakantie. Wordt er mooi weer voorspeld? Zet de tent op in de tuin en maak er een heuse kampeervakantie van. Ga tijdens een tuinsafari op zoek naar insecten, geef de kinderen dekens en stoelen om zelf een kamp te bouwen, of organiseer een uitgebreide picknick in de tuin. Valt het weer tegen? Haal dan knutselspullen in huis en maak er een indoor creakamp van - inclusief zoektocht in huis en een filmnamiddag met snacks. Vergeet niet om veel foto’s te nemen en achteraf samen een vakantie-album te maken.

Neem wat vaker de fiets

Een vakantie hoeft niet altijd naar exotische oorden te gaan. Ook België bulkt van de mooie plekjes. Een staycation is het perfecte moment om wat vaker de fiets te nemen. Ga online op zoek naar leuke fietsroutes in uw buurt of stippel een uitgebreide fietstocht doorheen Vlaanderen uit. Bent u trouwens van plan om vaker de fiets te nemen voor uw dagelijkse verplaatsingen? Dan is het wellicht een goed idee om een elektrische fiets aan te schaffen. In dit artikel leest u onze tips voor een fiets op uw maat.

Renoveren tijdens corona, kan dat?

Een staycation kan ook het ideale moment zijn om binnenshuis de handen uit de mouwen te steken. Dit kunnen kleine dingen zijn (zoals schilderen of éindelijk die plinten plaatsen), maar ook grotere renovatiewerken. Aangezien de meeste aannemers hun werkzaamheden voortzetten is het zeker mogelijk om tijdens deze periode aan renoveren te denken. Informeer uzelf op voorhand over hoeveel btw u hierop moet betalen en vraag ons gerust om advies over de verschillende renovatiepremies en -leningen.

Geniet van uw thuisvakantie

Uw vakantie thuis doorbrengen hoeft helemaal niet saai te zijn. Bovendien brengt een staycation heel wat voordelen met zich mee. Het is goedkoper, er is geen sprake van inpakstress en het is ook milieuvriendelijker dan een lange auto- of vliegreis. De belangrijkste tip voor een thuisvakantie is ten slotte: kom tot rust en geniet. Wij wensen u en uw gezin alvast een fijne staycation!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

Aftellen naar uw vakantie

Een vakantie voorbereiden: voor de één een plezier, voor de ander een periode vol stress. Voor u op vakantie vertrekt moet u zich goed informeren. Hier is alvast een handige checklist om met een gerust hart op reis te vertrekken.

Lees verder

Wordt afstandsonderwijs de norm? Ontdek de coronamaatregelen voor het schooljaar 2020-21

Het zou wel eens kunnen dat het schooljaar 2020-21 anders zal starten dan voorgaande schooljaren. Zolang er geen vaccin is voor het coronavirus zullen scholen actie moeten ondernemen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Inmiddels heeft het onderwijsveld bekendgemaakt welke maatregelen er in Vlaanderen getroffen zullen worden voor het komende schooljaar. Het uitgangspunt voor het plan is om kwalitatief onderwijs te garanderen en dat zoveel mogelijk in de klas, gegeven door een leerkracht. Lees meer over de impact van de maatregelen op het kleuter-, lager-, secundair en hoger onderwijs.

Lees verder

Eigen zwembad in de tuin? Niet langer een verre droom!

De zomers worden bij ons mooier en mooier. Waar gezinnen nog niet zo lang geleden besloten om hun vakantie gewoon thuis door te brengen om puur economische of ecologische redenen, zien we meer en meer dat gezinnen beslissen om hun eigen tuin om te toveren tot een luxueus vakantieparadijs. En wie zegt vakantieparadijs, denkt uiteraard meteen aan een zwembad.

Lees verder