Thuis op vakantie: tips voor een geslaagde staycation

Dagelijks leven Actueel Reizen – 22 juni 2020

Door de coronapandemie dreigen heel wat vakantieplannen dit jaar in het water te vallen. Gelukkig is er de staycation: een vakantie in eigen huis die toch een beetje voor dat zomerse vakantiegevoel zorgt. Wat u allemaal kan doen tijdens zo’n thuisvakantie? Wij geven u graag tips.

Tips voor een geslaagde thuisvakantie 
De belangrijkste tip voor een thuisvakantie is: kom tot rust en geniet.

Maak uw tuin klaar voor een staycation

Een gezellige tuin of terras is de perfecte manier om het vakantiegevoel aan te wakkeren. Met de juiste tuinmeubels en planten verandert u zelfs het kleinste balkon in een knus loungeplekje. Had u al langer plannen voor de inrichting van uw tuin? Dan is dit misschien het perfecte moment voor de aanleg van een nieuw terras, een tuinhuis, een buitenkeuken… Voor financieel advies omtrent zulke buitenrenovaties kunt u altijd terecht bij uw bankagent.

Een thuisvakantie met kinderen

Natuurlijk wilt u dat ook uw kinderen genieten van een leuke thuisvakantie. Wordt er mooi weer voorspeld? Zet de tent op in de tuin en maak er een heuse kampeervakantie van. Ga tijdens een tuinsafari op zoek naar insecten, geef de kinderen dekens en stoelen om zelf een kamp te bouwen, of organiseer een uitgebreide picknick in de tuin. Valt het weer tegen? Haal dan knutselspullen in huis en maak er een indoor creakamp van - inclusief zoektocht in huis en een filmnamiddag met snacks. Vergeet niet om veel foto’s te nemen en achteraf samen een vakantie-album te maken.

Neem wat vaker de fiets

Een vakantie hoeft niet altijd naar exotische oorden te gaan. Ook België bulkt van de mooie plekjes. Een staycation is het perfecte moment om wat vaker de fiets te nemen. Ga online op zoek naar leuke fietsroutes in uw buurt of stippel een uitgebreide fietstocht doorheen Vlaanderen uit. Bent u trouwens van plan om vaker de fiets te nemen voor uw dagelijkse verplaatsingen? Dan is het wellicht een goed idee om een elektrische fiets aan te schaffen. In dit artikel leest u onze tips voor een fiets op uw maat.

Renoveren tijdens corona, kan dat?

Een staycation kan ook het ideale moment zijn om binnenshuis de handen uit de mouwen te steken. Dit kunnen kleine dingen zijn (zoals schilderen of éindelijk die plinten plaatsen), maar ook grotere renovatiewerken. Aangezien de meeste aannemers hun werkzaamheden voortzetten is het zeker mogelijk om tijdens deze periode aan renoveren te denken. Informeer uzelf op voorhand over hoeveel btw u hierop moet betalen en vraag ons gerust om advies over de verschillende renovatiepremies en -leningen.

Geniet van uw thuisvakantie

Uw vakantie thuis doorbrengen hoeft helemaal niet saai te zijn. Bovendien brengt een staycation heel wat voordelen met zich mee. Het is goedkoper, er is geen sprake van inpakstress en het is ook milieuvriendelijker dan een lange auto- of vliegreis. De belangrijkste tip voor een thuisvakantie is ten slotte: kom tot rust en geniet. Wij wensen u en uw gezin alvast een fijne staycation!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Vakantie à la carte bij uw bank!

Een deugddoende vakantie: wellicht bent u daar ook dit jaar weer opnieuw aan toe! Eindelijk even tot rust komen om straks weer na te denken over wat er dit najaar allemaal op stapel staat! Maar alles op zijn tijd. Lees deze checklist om alvast met een gerust hart op reis te vertrekken. En met uw bank op zak!

Lees verder

Autosalon 2023: deze 5 kortingen kunt u scoren

Op 14 januari zwaaien de deuren van de Heizelpaleizen wagenwijd open voor het autosalon. Eindelijk weer een echte beurs, nadat corona de vorige twee edities van de kalender schrapte. En er is nóg een reden tot feest. Niet alleen blaast het autosalon honderd kaarsjes uit, ook wie van plan is een nieuwe auto te kopen, mag cadeautjes verwachten. Nu is de ene korting de andere niet, dus gidsen we u graag door de prijzenslag.

Lees verder

Onze klanten kennen ons de Award 2021 toe van de meest innovatieve bank

AXA Bank is een van de laureaten van de Bank Awards 2021! 57.000 klanten hebben deelgenomen aan de jaarlijkse consumentenbevraging van spaargids.be. In die bevraging werd gepeild naar de tevredenheid van de Belgische consumenten over hun bank. AXA Bank mag dit jaar naar huis met de Bank Award 2021 voor meest innovatieve bank. Maar over welke innovatie gaat het? En over welke dienstverlening aan u, onze klant? U die op elk ogenblik kunt rekenen op uw bankagent, wat ook te zien is aan de resultaten van de bevraging, want AXA Bank behaalt de tweede plaats in de categorie 'Beste kantoornetwerk'.

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder