Uw autolening eenvoudig berekenen dankzij de simulator van AXA Bank

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget – 20 januari 2021

Overweegt u een nieuwe auto te kopen, maar kunt (of wilt) u het volledige bedrag van deze aankoop niet in één keer voorleggen? Dan kan een autolening zeker interessant zijn. Ontdek nu wat u moet weten en bereken uw lening met behulp van onze simulator.

autolening eenvoudig berekenen
Bereken uw autolening met de simulator en vraag online uw lening aan!

Wat u moet weten over een autolening

U kunt een autolening aangaan voor zowel een nieuwe als een tweedehandsauto. Welk bedrag u leent, bepaalt u natuurlijk volledig zelf. In ieder geval kunt u tot maar liefst 110% van de aankoopprijs van de auto lenen en maandelijks afbetalen over een looptijd tot 84 maanden.

We horen u al denken: waarom dan niet gewoon de volle 110% lenen? Wel, hoe meer u leent, hoe langer u natuurlijk zult moeten afbetalen en hoe meer interest u uiteindelijk in totaal verschuldigd zal zijn.

Op basis van welk bedrag en over welke looptijd u uw auto wil afbetalen, kunt u eenvoudig online simuleren wat de meest interessante oplossing is voor u. Heeft u toch nog vragen, dan kan u steeds bij uw AXA Bankagent terecht. Zo kunt u uw droomauto met een gerust hart aankopen en volop genieten van urenlang rijplezier.

Welke factoren een invloed hebben op uw lening

Bij de aanvraag van uw lening wordt uw financiële situatie bekeken zodat de bank zeker is dat u geen te hoge schulden aangaat. Hierbij wordt gekeken naar uw maandelijkse inkomsten, andere vaste kosten die u moet dekken en openstaande leningen.

Het is belangrijk dat u de maandelijkse aflossingen zonder problemen zult kunnen dekken, ook op lange termijn. Daarom is werkzekerheid ook een belangrijke factor. De bank moet - in de mate van het mogelijke - gerustgesteld zijn dat u op korte termijn niet zonder werk zult vallen.

Een lening voor een nieuwe auto

Wanneer we spreken van een ‘nieuwe auto’, gaat dit om een wagen die maximaal drie jaar oud is. Die nieuwe auto moet minimum 2.500 euro kosten om in aanmerking te komen voor een autolening bij AXA Bank. Koopt u een wagen van minder dan 2.500 euro, dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten.

U kunt tot 110% van het totale aankoopbedrag lenen en dat in de vorm van maandelijkse aflossingen afbetalen over een looptijd van 12 tot 60 maanden.

Overweegt u een nieuwe ecologische wagen (elektrisch, hybride of op CNG) te kopen? Goed nieuws: dan wordt uw duurzaamheid sinds 2020 beloond met een lening aan een verlaagd tarief.

Een lening voor een tweedehandswagen

Wilt u een autolening aangaan voor een jonge tweedehandswagen? Dan dient die tussen drie en vijf jaar oud te zijn. Daarnaast moet die, net zoals een nieuwe auto, minimum 2.500 euro kosten. Wilt u een auto kopen die ouder is dan vijf jaar, dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten.

De looptijd van het krediet voor een tweedehandsauto is, net zoals die voor een nieuwe auto, 12 tot 60 maanden.

Bereken nu de lening voor uw droomauto

Hebt u de auto van uw dromen al op het oog? Dan bent u vast benieuwd welk bedrag u daar maandelijks voor zal kunnen afbetalen over welke looptijd. Bereken nu het beste afbetalingsplan voor uw autolening dankzij onze snelle en eenvoudige simulator.

Wilt u meer informatie over autoleningen of uw lening afsluiten? Zoek dan een AXA Bank in uw buurt en maak een afspraak. Neem dan zeker volgende zaken mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Bewijs van inkomen
  • Ondertekende offertes, facturen, overeenkomsten ...

Let op, geld lenen kost ook geld!

De autolening en de persoonlijke lening zijn leningen op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving op het consumentenkrediet.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Tweedehandsauto kopen: waar moet u op letten?

Bent u van plan om een tweedehandsauto te kopen? Houd er dan wel even het hoofd bij, anders koopt u misschien een vierwielse kat in een zak. Hieronder vindt u een checklist met belangrijke tips, opgelijst per categorie, die u kunt gebruiken bij de aankoop van uw tweedehandsauto. Neem hem zeker mee in uw zoektocht naar uw droomwagen.

Lees verder

De kost van kinderen opvoeden: hoe bereidt u zich financieel voor?

Kleine kinderen worden snel groot. Ze verdienen de best mogelijke toekomst en daarvoor worden vaak kosten noch moeite gespaard. Een kind opvoeden vergt dan ook een serieuze financiële inspanning, die al zeker duurt tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. Ook later, wanneer ze op eigen benen staan, is een steuntje in de rug nuttig. Waar moet u rekening mee houden en hoe kunt u zich daarop voorbereiden?

Lees verder

Stresstests voor banken: hoe, wat en waarom

U vindt het, net zoals iedereen, niet meer dan normaal dat uw geld bij de bank in veilige handen is en dat u het niet kwijt raakt doordat de bank bijvoorbeeld overkop gaat. Daarom voert de Europese Centrale Bank (ECB) om de zoveel jaar een stresstest uit om na te gaan of banken wel goed bestand zijn tegen financiële en economische schokken. Maar wat houdt die stresstest dan in? Hierna tekst en uitleg.

Lees verder

De maximumfactuur beperkt de kosten in het lager onderwijs

Brengt september weer een nieuw schooljaar in zicht voor uw kind? Zet zoon- of dochterlief de stap naar het lager onderwijs? Dan breekt een nieuwe periode aan in zijn of haar leven. Een eerste schooldag blijft spannend: niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Een nieuw schooljaar betekent dat er opnieuw flink wat schoolfacturen uw kant uit komen. Gelukkig bestaat er de maximumfactuur, waardoor de kosten in het Nederlandstalig onderwijs worden ingeperkt.

Lees verder

Kost een kind echt een huis?

Dat kinderen een financiële druk leggen op de schouders van de ouders, is echt wel een waarheid als een koe. Ook als het gaat om studiekosten. Vandaar waarschijnlijk het cliché ‘een kind kost een huis’. Maar wat zijn dan de juiste cijfers? We bekijken het per leeftijdscategorie.

Lees verder

Bereken uw lening