Uw autolening eenvoudig berekenen dankzij de simulator van AXA Bank

Dagelijks leven Een auto kopen Lenen Budget – 20 januari 2021

Overweegt u een nieuwe auto te kopen, maar kunt (of wilt) u het volledige bedrag van deze aankoop niet in één keer voorleggen? Dan kan een autolening zeker interessant zijn. Ontdek nu wat u moet weten en bereken uw lening met behulp van onze simulator.

autolening eenvoudig berekenen
Bereken uw autolening met de simulator en vraag online uw lening aan!

Wat u moet weten over een autolening

U kunt een autolening aangaan voor zowel een nieuwe als een tweedehandsauto. Welk bedrag u leent, bepaalt u natuurlijk volledig zelf. In ieder geval kunt u tot maar liefst 110% van de aankoopprijs van de auto lenen en maandelijks afbetalen over een looptijd tot 84 maanden.

We horen u al denken: waarom dan niet gewoon de volle 110% lenen? Wel, hoe meer u leent, hoe langer u natuurlijk zult moeten afbetalen en hoe meer interest u uiteindelijk in totaal verschuldigd zal zijn.

Op basis van welk bedrag en over welke looptijd u uw auto wil afbetalen, kunt u eenvoudig online simuleren wat de meest interessante oplossing is voor u. Heeft u toch nog vragen, dan kan u steeds bij uw AXA Bankagent terecht. Zo kunt u uw droomauto met een gerust hart aankopen en volop genieten van urenlang rijplezier.

Welke factoren een invloed hebben op uw lening

Bij de aanvraag van uw lening wordt uw financiële situatie bekeken zodat de bank zeker is dat u geen te hoge schulden aangaat. Hierbij wordt gekeken naar uw maandelijkse inkomsten, andere vaste kosten die u moet dekken en openstaande leningen.

Het is belangrijk dat u de maandelijkse aflossingen zonder problemen zult kunnen dekken, ook op lange termijn. Daarom is werkzekerheid ook een belangrijke factor. De bank moet - in de mate van het mogelijke - gerustgesteld zijn dat u op korte termijn niet zonder werk zult vallen.

Een lening voor een nieuwe auto

Wanneer we spreken van een ‘nieuwe auto’, gaat dit om een wagen die maximaal drie jaar oud is. Die nieuwe auto moet minimum 2.500 euro kosten om in aanmerking te komen voor een autolening bij AXA Bank. Koopt u een wagen van minder dan 2.500 euro, dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten.

U kunt tot 110% van het totale aankoopbedrag lenen en dat in de vorm van maandelijkse aflossingen afbetalen over een looptijd van 12 tot 60 maanden.

Overweegt u een nieuwe ecologische wagen (elektrisch, hybride of op CNG) te kopen? Goed nieuws: dan wordt uw duurzaamheid sinds 2020 beloond met een lening aan een verlaagd tarief.

Een lening voor een tweedehandswagen

Wilt u een autolening aangaan voor een jonge tweedehandswagen? Dan dient die tussen drie en vijf jaar oud te zijn. Daarnaast moet die, net zoals een nieuwe auto, minimum 2.500 euro kosten. Wilt u een auto kopen die ouder is dan vijf jaar, dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten.

De looptijd van het krediet voor een tweedehandsauto is, net zoals die voor een nieuwe auto, 12 tot 60 maanden.

Bereken nu de lening voor uw droomauto

Hebt u de auto van uw dromen al op het oog? Dan bent u vast benieuwd welk bedrag u daar maandelijks voor zal kunnen afbetalen over welke looptijd. Bereken nu het beste afbetalingsplan voor uw autolening dankzij onze snelle en eenvoudige simulator.

Wilt u meer informatie over autoleningen of uw lening afsluiten? Zoek dan een AXA Bank in uw buurt en maak een afspraak. Neem dan zeker volgende zaken mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Bewijs van inkomen
  • Ondertekende offertes, facturen, overeenkomsten ...

Let op, geld lenen kost ook geld!

De autolening en de persoonlijke lening zijn leningen op afbetaling, onderworpen aan de wetgeving op het consumentenkrediet.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Beleef meer en leef buiten in uw droomtuin

De Belgische zomers worden steeds mooier en genieten in eigen tuin is voor veel mensen de ideale ontspanning. Plaatst u binnenkort een nieuwe blokhut, een moderne lounge of een verfrissend zwembad in uw tuin? Heeft u al concrete plannen voor uw droomtuin en kent u het prijskaartje van uw tuinproject al? Of wilt u zich liever laten inspireren? We geven u een dieper inzicht in de mogelijkheden en de huidige wetgeving!

Lees verder

Home sweet mobilhome!

U droomt ervan om op vakantie vertrekken? En u bent gesteld op uw vrijheid en uw comfort? Waarom zou u dan niet overwegen om een mobilhome, ook motorhome genaamd, aan te schaffen? Deze voertuigen winnen enorm aan populariteit in België, en al helemaal door de coronapandemie. Inladen en wegwezen!

Lees verder

Een sauna kopen, waarom niet?

Het thema 'wellness' krijgt jaar na jaar meer aandacht. Jezelf verwennen, tijd nemen voor jezelf, … het is zo fijn, zeker in coronatijden. Wat is er aangenamer dan de weldadige warmte van een sauna? Beter nog, een sauna in uw huis of tuin? Een kort overzicht van de voordelen van een sauna.

Lees verder

Een elektrische wagen, te wagen?

Mobiliteit, dat is waar alles tegenwoordig om draait en dat zal nog lang zo blijven. Wie zachte of duurzame mobiliteit zegt, denkt meteen aan elektrische auto’s (full of hybride). Die zouden minder vervuilend zijn dan diesel- of benzinewagens. Na een aantal jaar hebben de elektrische auto’s – en zeker bedrijfswagens – stilaan hun doelpubliek gevonden. Een overzicht.

Lees verder

Een elektrische fiets kopen? Ontdek onze tips voor een fiets op maat

We gaan steeds bewuster om met onze leefwereld: we denken meer en meer na over ons consumptiegedrag, energie- en waterverbruik, voedselverspilling… Zo ook met onze vervoerskeuze: de elektrische fiets wordt almaar meer aangeschaft als alternatief transportmiddel. Bovendien heeft de elektrische fiets ook heel wat voordelen: verplaatsingen zijn snel en eenvoudig én bovendien komt u niet puffend en zwetend aan op uw bestemming. Maar wat als u pech hebt onderweg? En hoe zit het met de financiering van deze fiets? En welke fiets kiest u het best? Dat en nog veel meer ontdekt u in deze blogpost.

Lees verder

Bereken uw lening