Vakantieplan? Denk ook aan een ‘financieel plan’!

Vermogen Pensioen Beleggen – 19 juni 2017

U hebt wellicht uw vakantie al lang vastgelegd. Een vakantie is een plan op korte termijn om naar uit te kijken. Maar waarom ook niet op langere termijn denken, voor uw geld, om er dan later van te genieten? Een bankagent is uiteraard geen reisagentschap voor beleggingen. Maar wat geldt voor uw vakantie, geldt ook voor uw financiën: u gaat er best niet te luchtig overheen. En voor uw geld schakelt u idealiter de hulp van een professional in. 

Vakantie: last minute of goed georganiseerd

vakantieplan of financieel plan
Ieder maakt zijn juiste keuze voor zijn vakantieplannen

Ieder boekt zijn vakantie op zijn eigen manier, naargelang de interesses, het budget en de tijd.

Zo zijn er de vakantiecrashers. Zij plannen alles op het laatste moment en vertrekken met de rugzak naar de zon. Een all-in tegen de beste prijs.

Of de plantoeristen. Zij vergelijken alle aanbiedingen op het internet, praten erover met hun vrienden en gaan dan online of in het reisagentschap hun droomreis boeken.

En dan de vakantiehamsteraars: ze gaan voor een onklopbare prijs/kwaliteitverhouding tijdens het laagseizoen.

En uiteraard ook nog de avontuurlijke reizigers.  Zij boeken lang vooraf hun reis naar een ongekend (of onvoorspelbaar) gebied.

Bestemming beleggen?

Dat ieder zijn juiste keuze maakt voor zijn vakantieplannen op korte termijn is zo’n evidentie. We zijn immers allemaal verschillend.  Eén ding hebben we doorgaans gemeen: vandaag proberen we gewoon te genieten van wat we nu hebben en tegelijkertijd denken we aan onze toekomst: we willen ook dan nog comfortabel kunnen leven.

Ook voor vermogens bestaat er voor elk type een geschikt plan. Niet zeker van je profiel? Een check-up-gesprek bij een bankagent kan heel wat duidelijkheid brengen:

  • De vakantiecrashers kunnen binnen enkele jaren wellicht iets verder op reis, door nu kleine bedragen te beleggen. Bijvoorbeeld 25 euro per maand, in een beleggingsplan;
  • De planners spelen ook op veilig. Zij kunnen hun geld beleggen in spaar- en termijnrekeningen. Of ze kunnen opteren voor andere effecten met kapitaalbescherming of obligatiefondsen;
  • De hamsteraars weten dat het noodzakelijk is om een cent opzij te zetten voor hun oude dag. Maar tot het zover is, willen ze van het leven blijven genieten. Zij kiezen voor pensioensparen. Als gewiekste spaarders weten ze uiteraard dat dit een fiscaal voordeel met zich meebrengt  (282 euro in 2017);
  • En dan de avonturiers: zij hebben de reflex om een deel van hun spaargeld dat ze niet direct nodig hebben te bewaren voor dynamische producten. Daarmee hopen ze op een aantrekkelijk rendement op lange termijn.

Een goed financieel plan vraagt ook voorbereiding

De bankagent luistert naar elk van hen en analyseert hun behoeften, test hun kennis en ervaring op het vlak van beleggingen. Op basis van die informatie doet hij hen dan een vrijblijvend voorstel.

Vooraleer u met uw AXA Bankagent nagaat welk beleggingsprofiel u hebt, kunt u misschien al aan de hand van deze test checken of u klaar bent om te reizen naar ‘bestemming beleggen’. 

U kunt ook nog een stapje verder gaan en deze praktische simulatietool proberen.

Is beleggen toch niet uw ding, dan is er nog steeds de klassieke spaarrekening.

Uw AXA Bankagent, ook een vakantie-expert?

beleggen
Uw AXA Bankagent zal luisteren naar uw projecten, groot of klein.

Uiteraard belegt u niet zoals u een reis boekt: klikken op een voordeelaanbieding op een site en klaar is kees! En dat weet uw AXA Bankagent maar al te goed. Contacteer hem voor een financiële check-up.

Hij zal luisteren naar uw projecten, groot of klein. Daarna stelt hij eventueel uw beleggersprofiel op en geeft hij u geschikt advies. En uiteraard mag het ook even over het mooie weer gaan.

U kunt dus binnenkort gerust aan uw vakantie beginnen wetende dat uw financiën een zonnige toekomst tegemoet gaan, dat is het mooie aan dit verhaal. Uw AXA Bankagent vertelt u wat u moet doen om dit evenwicht te bereiken.

Vraag hem misschien ook wat vakantie-advies! Wij geven u hier in ieder geval al enkele ideeën en tips.

Veel plezier bij het plannen van uw vakantie!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Na een uitstekend beleggingsjaar 2017, wat brengt 2018? Deel 1

Wat zijn onze verwachtingen voor 2018 op macro-economisch vlak en welke impact zouden ze kunnen hebben op de financiële markten? In drie opeenvolgende blogs – verplichte kost voor wie beleggen interesseert – zetten we het voor u uiteen. Beginnen doen we met de algemene economische omgeving, in het tweede deel focussen we op de Verenigde Staten en Europa. In de derde en laatste blog belichten we de financiële markten en vatten we alles nog even samen.

De kracht van rente op rente

Einstein wees ooit de samengestelde rente aan als de allergrootste kracht van het universum. U zou het ook zo kunnen formuleren: vele kleintjes maken een groot. En dat groot is misschien nog een stuk groter dan u zich had voorgesteld. Ontdek wat rente op rente kan opleveren en hoe het bij pensioensparen een sneeuwbaleffect teweegbrengt.

Beurzen blijven sterk presteren

Het ziet ernaar uit dat 2017 een sterk beursjaar wordt: de waardering van aandelen is wereldwijd zeer hoog op basis van sterke bedrijfsresultaten en een langetermijnrente die nog steeds zeer laag is. De verwachting is dat die slechts licht zal stijgen, zelfs al hebben de centrale banken aangekondigd dat hun politiek geleidelijk aan zal wijzigen. Zo zal de Europese Centrale Bank (ECB) het ritme van op opkopen van obligaties verminderen. Ook de Amerikaanse aandelenmarkten bereiken nieuwe records. De vraag is: zal dat onder de administratie Trump zo blijven?

Hoeveel kost een verblijf in een rusthuis?

De kostprijs van een verblijf in een rusthuis is misschien niet iets waar u op dit moment van wakker ligt. Toch is het belangrijk om tijdig aan vermogensopbouw te doen of te denken aan een aanvullend inkomen. Het gemiddelde pensioen volstaat immers vaak niet om een verblijf in een rusthuis te betalen.

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan