Vakantieplan? Denk ook aan een ‘financieel plan’!

Vermogen Pensioen Beleggen – 19 juni 2017

U hebt wellicht uw vakantie al lang vastgelegd. Een vakantie is een plan op korte termijn om naar uit te kijken. Maar waarom ook niet op langere termijn denken, voor uw geld, om er dan later van te genieten? Een bankagent is uiteraard geen reisagentschap voor beleggingen. Maar wat geldt voor uw vakantie, geldt ook voor uw financiën: u gaat er best niet te luchtig overheen. En voor uw geld schakelt u idealiter de hulp van een professional in. 

Vakantie: last minute of goed georganiseerd

vakantieplan of financieel plan
Ieder maakt zijn juiste keuze voor zijn vakantieplannen

Ieder boekt zijn vakantie op zijn eigen manier, naargelang de interesses, het budget en de tijd.

Zo zijn er de vakantiecrashers. Zij plannen alles op het laatste moment en vertrekken met de rugzak naar de zon. Een all-in tegen de beste prijs.

Of de plantoeristen. Zij vergelijken alle aanbiedingen op het internet, praten erover met hun vrienden en gaan dan online of in het reisagentschap hun droomreis boeken.

En dan de vakantiehamsteraars: ze gaan voor een onklopbare prijs/kwaliteitverhouding tijdens het laagseizoen.

En uiteraard ook nog de avontuurlijke reizigers.  Zij boeken lang vooraf hun reis naar een ongekend (of onvoorspelbaar) gebied.

Bestemming beleggen?

Dat ieder zijn juiste keuze maakt voor zijn vakantieplannen op korte termijn is zo’n evidentie. We zijn immers allemaal verschillend.  Eén ding hebben we doorgaans gemeen: vandaag proberen we gewoon te genieten van wat we nu hebben en tegelijkertijd denken we aan onze toekomst: we willen ook dan nog comfortabel kunnen leven.

Ook voor vermogens bestaat er voor elk type een geschikt plan. Niet zeker van je profiel? Een check-up-gesprek bij een bankagent kan heel wat duidelijkheid brengen:

  • De vakantiecrashers kunnen binnen enkele jaren wellicht iets verder op reis, door nu kleine bedragen te beleggen. Bijvoorbeeld 25 euro per maand, in een beleggingsplan;
  • De planners spelen ook op veilig. Zij kunnen hun geld beleggen in spaar- en termijnrekeningen. Of ze kunnen opteren voor andere effecten met kapitaalbescherming of obligatiefondsen;
  • De hamsteraars weten dat het noodzakelijk is om een cent opzij te zetten voor hun oude dag. Maar tot het zover is, willen ze van het leven blijven genieten. Zij kiezen voor pensioensparen. Als gewiekste spaarders weten ze uiteraard dat dit een fiscaal voordeel met zich meebrengt  (282 euro in 2017);
  • En dan de avonturiers: zij hebben de reflex om een deel van hun spaargeld dat ze niet direct nodig hebben te bewaren voor dynamische producten. Daarmee hopen ze op een aantrekkelijk rendement op lange termijn.

Een goed financieel plan vraagt ook voorbereiding

De bankagent luistert naar elk van hen en analyseert hun behoeften, test hun kennis en ervaring op het vlak van beleggingen. Op basis van die informatie doet hij hen dan een vrijblijvend voorstel.

Vooraleer u met uw AXA Bankagent nagaat welk beleggingsprofiel u hebt, kunt u misschien al aan de hand van deze test checken of u klaar bent om te reizen naar ‘bestemming beleggen’. 

U kunt ook nog een stapje verder gaan en deze praktische simulatietool proberen.

Is beleggen toch niet uw ding, dan is er nog steeds de klassieke spaarrekening.

Uw AXA Bankagent, ook een vakantie-expert?

beleggen
Uw AXA Bankagent zal luisteren naar uw projecten, groot of klein.

Uiteraard belegt u niet zoals u een reis boekt: klikken op een voordeelaanbieding op een site en klaar is kees! En dat weet uw AXA Bankagent maar al te goed. Contacteer hem voor een financiële check-up.

Hij zal luisteren naar uw projecten, groot of klein. Daarna stelt hij eventueel uw beleggersprofiel op en geeft hij u geschikt advies. En uiteraard mag het ook even over het mooie weer gaan.

U kunt dus binnenkort gerust aan uw vakantie beginnen wetende dat uw financiën een zonnige toekomst tegemoet gaan, dat is het mooie aan dit verhaal. Uw AXA Bankagent vertelt u wat u moet doen om dit evenwicht te bereiken.

Vraag hem misschien ook wat vakantie-advies! Wij geven u hier in ieder geval al enkele ideeën en tips.

Veel plezier bij het plannen van uw vakantie!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan