Weldra verhuizen? Met deze verhuistips spaart u geld.

Wonen Budget Gezin – 12 februari 2020

Verhuizen. Het brengt vaak stress en uitgaven (in geld en in energie) met zich mee. Wat doet u best om de verhuizing goed te laten verlopen en de kosten te drukken? Hierbij een paar handige tips om slim te verhuizen.

U doet een beroep op een professionele verhuisfirma

verhuizen verhuistips om geld te sparen 
Wenst u zowel de verhuizing als de inrichting van uw nieuwe woning te financieren? Dan is een persoonlijke lening dé aangewezen oplossing.

1. Kies de juiste periode om te verhuizen

Verhuis liever niet tijdens schoolvakanties, tijdens de zomer of op het einde van de maand. Als u een beroep doet op een verhuisfirma, kunnen de prijzen schommelen met 20 tot wel 50 %.

2. Sorteer uw spullen voordat u verhuist

We hoeven u het niet te vertellen: hoe minder u te vervoeren hebt, hoe beter! Maak dus een selectie in uw bezittingen, meubelen en kledij. Verhuizen is dé gelegenheid om overtollige spullen weg te doen.

3. Vraag aan de verhuizers een offerte

Het beste is om 3 verhuisfirma’s een offerte te laten opstellen (ze zijn gratis). Om onaangename verrassingen te voorkomen, vraagt u best aan de verhuizers om daarvoor tot bij u ter plaatse te komen.

Om een idee te hebben van de prijs, vindt u op internet vergelijkingstools voor verhuisfirma's.

4. Verzeker u voor gebroken voorwerpen

Uw contract bij een vakman voorziet gedeeltelijk in een verzekering voor voorwerpen die breken tijdens de verhuizing. Maar als u waardevolle voorwerpen bezit, is een aanvullende schadeverzekering misschien wel nuttig.

Sluit een lening op afbetaling af

Als u een financiering wenst voor zowel de verhuizing door een verhuisfirma als de inrichting van uw nieuwe woning, dan is een persoonlijke lening dé aangewezen oplossing.

U regelt de verhuizing zelf

1. Maak een schatting van het laadvolume

Sorteer uw spullen, bepaal daarna de grootte en het gewicht van de dozen, meubelen en voorwerpen die mee verhuizen. Op die manier hebt u een schatting van het laadvolume en kunt u bepalen welk voertuig u nodig hebt.

2. Met welk voertuig kunt u verhuizen?

De huur van een geschikte verhuiswagen neemt een flinke hap uit het verhuisbudget. Kunt u een bestelwagen of lichte vrachtwagen lenen bij familie of vrienden?

Zo niet, moet u een beroep doen op een firma die verhuiswagens verhuurt.

Begin er minstens 1 maand op voorhand aan. Zo kunt u zelf een dag en uur uitkiezen wanneer het goedkoper is en bent u er zeker van dat de verhuiswagen van uw keuze beschikbaar is.

3. Zorgeloos verhuizen zit hem in de kleine details

Stel u een paar belangrijke vragen voordat u begint met verhuizen, om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

  • Wat zijn de afmetingen van de straat, het trottoir, de lift, de trappen?
  • Kan ik gemakkelijk parkeren in de buurt om te laden bij vertrek en te lossen bij aankomst?
  • Wat is de gemakkelijkste weg?

4. Vraag uw vrienden om te helpen bij het verhuizen

Vele handen maken het werk licht! Verwittig uw kennissen dus lang genoeg op voorhand om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn.

Premies en financiële hulp voor bescheiden inkomens bij een verhuizing

Mensen met een bescheiden inkomen kunnen in bepaalde gevallen een tegemoetkoming krijgen bij een verhuizing. De voorwaarden zijn behoorlijk streng en verschillen van het ene tot het andere gewest.

Meer info over de toekenningsvoorwaarden en -procedures:

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Het nieuwe Vlaamse renovatiekrediet uitgelegd

Overweegt u om een woning of appartement aan te kopen in het Vlaams Gewest en bent u van plan om uw nieuwe eigendom grondig te renoveren of te slopen en opnieuw op te bouwen en op die manier energiezuiniger te maken? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een Vlaamse renovatielening. Zo kunt u tot wel 60.000 euro lenen en genieten van rentesubsidies voor uw geplande renovatie. Ontdek aan welke voorwaarden u moet voldoen, hoe het precies zit met de rentesubsidie van de Vlaamse overheid en hoe u de renovatielening aanvraagt via AXA Bank.

Lees verder

Renovatiepremies in Vlaanderen

Hebt u energiezuinige renovatieplannen? Dan staan daar verschillende voordelen en renovatiepremies tegenover. Er zijn tegenwoordig namelijk flink wat initiatieven om groene renovaties te ondersteunen. Zo helpt BENOveren u beter te renoveren: goed gepland en energiezuiniger. Informeer u dus op voorhand. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan. Wat hierna volgt, helpt u alvast een beetje op weg.

Lees verder

Te koop: totaal te renoveren huis. Hoe schat u de kosten in?

U hebt een leuk huis gezien, maar het is volledig te verbouwen en u zou er graag meteen ook ingrijpende energetische renovatiewerken in uitvoeren. U twijfelt of al die renovatie- en verbouwingswerken wel binnen uw budget passen. Maar de buurt bevalt u, er zijn voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer en scholen, en de woning biedt veel ruimte. Hoe komt u te weten hoeveel het huis en de totaalrenovatie zullen kosten?

Lees verder

Waalse verzekering tegen inkomensverlies: gratis bescherming van uw thuis

Op uw verzoek sluit het Waals Gewest gratis in uw naam een ‘verzekering tegen inkomensverlies’ af in het kader van een hypothecaire lening voor de bouw, aankoop of renovatie van uw woning. Die verzekering zal onder bepaalde voorwaarden de afbetalingen van uw lening gedeeltelijk op zich nemen bij totale en onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of op non-actiefstelling. Een overzicht.

Lees verder