Weldra verhuizen? Met deze verhuistips spaart u geld.

Wonen Budget Gezin – 12 februari 2020

Verhuizen. Het brengt vaak stress en uitgaven (in geld en in energie) met zich mee. Wat doet u best om de verhuizing goed te laten verlopen en de kosten te drukken? Hierbij een paar handige tips om slim te verhuizen.

U doet een beroep op een professionele verhuisfirma

verhuizen verhuistips om geld te sparen 
Wenst u zowel de verhuizing als de inrichting van uw nieuwe woning te financieren? Dan is een persoonlijke lening dé aangewezen oplossing.

1. Kies de juiste periode om te verhuizen

Verhuis liever niet tijdens schoolvakanties, tijdens de zomer of op het einde van de maand. Als u een beroep doet op een verhuisfirma, kunnen de prijzen schommelen met 20 tot wel 50 %.

2. Sorteer uw spullen voordat u verhuist

We hoeven u het niet te vertellen: hoe minder u te vervoeren hebt, hoe beter! Maak dus een selectie in uw bezittingen, meubelen en kledij. Verhuizen is dé gelegenheid om overtollige spullen weg te doen.

3. Vraag aan de verhuizers een offerte

Het beste is om 3 verhuisfirma’s een offerte te laten opstellen (ze zijn gratis). Om onaangename verrassingen te voorkomen, vraagt u best aan de verhuizers om daarvoor tot bij u ter plaatse te komen.

Om een idee te hebben van de prijs, vindt u op internet vergelijkingstools voor verhuisfirma's.

4. Verzeker u voor gebroken voorwerpen

Uw contract bij een vakman voorziet gedeeltelijk in een verzekering voor voorwerpen die breken tijdens de verhuizing. Maar als u waardevolle voorwerpen bezit, is een aanvullende schadeverzekering misschien wel nuttig.

Sluit een lening op afbetaling af

Als u een financiering wenst voor zowel de verhuizing door een verhuisfirma als de inrichting van uw nieuwe woning, dan is een persoonlijke lening dé aangewezen oplossing.

U regelt de verhuizing zelf

1. Maak een schatting van het laadvolume

Sorteer uw spullen, bepaal daarna de grootte en het gewicht van de dozen, meubelen en voorwerpen die mee verhuizen. Op die manier hebt u een schatting van het laadvolume en kunt u bepalen welk voertuig u nodig hebt.

2. Met welk voertuig kunt u verhuizen?

De huur van een geschikte verhuiswagen neemt een flinke hap uit het verhuisbudget. Kunt u een bestelwagen of lichte vrachtwagen lenen bij familie of vrienden?

Zo niet, moet u een beroep doen op een firma die verhuiswagens verhuurt.

Begin er minstens 1 maand op voorhand aan. Zo kunt u zelf een dag en uur uitkiezen wanneer het goedkoper is en bent u er zeker van dat de verhuiswagen van uw keuze beschikbaar is.

3. Zorgeloos verhuizen zit hem in de kleine details

Stel u een paar belangrijke vragen voordat u begint met verhuizen, om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

  • Wat zijn de afmetingen van de straat, het trottoir, de lift, de trappen?
  • Kan ik gemakkelijk parkeren in de buurt om te laden bij vertrek en te lossen bij aankomst?
  • Wat is de gemakkelijkste weg?

4. Vraag uw vrienden om te helpen bij het verhuizen

Vele handen maken het werk licht! Verwittig uw kennissen dus lang genoeg op voorhand om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn.

Premies en financiële hulp voor bescheiden inkomens bij een verhuizing

Mensen met een bescheiden inkomen kunnen in bepaalde gevallen een tegemoetkoming krijgen bij een verhuizing. De voorwaarden zijn behoorlijk streng en verschillen van het ene tot het andere gewest.

Meer info over de toekenningsvoorwaarden en -procedures:

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Het nieuwe Vlaamse renovatiekrediet uitgelegd

Overweegt u om een woning of appartement aan te kopen in het Vlaams Gewest en bent u van plan om uw nieuwe eigendom grondig te renoveren of te slopen en opnieuw op te bouwen en op die manier energiezuiniger te maken? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een Vlaamse renovatielening. Zo kunt u tot wel 60.000 euro lenen en genieten van rentesubsidies voor uw geplande renovatie. Ontdek aan welke voorwaarden u moet voldoen, hoe het precies zit met de rentesubsidie van de Vlaamse overheid en hoe u de renovatielening aanvraagt via AXA Bank.

Lees verder

De Vlaamse verzekering gewaarborgd wonen: gratis bescherming voor uw thuis

Wanneer u een hypothecair krediet afsluit voor het bouwen, kopen en/of renoveren van een woning, en aan bepaalde toetredingsvoorwaarden voldoet, dan kunt u bij de Vlaamse overheid een verzekering gewaarborgd wonen aanvragen. Deze verzekering is helemaal gratis en zal u bij plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid helpen om uw krediet verder af te betalen.

Lees verder

Renovatiepremies in Vlaanderen: naar een eengemaakte Mijn Verbouwpremie

Hebt u energiezuinige renovatieplannen? Dan staan daar verschillende voordelen en renovatiepremies tegenover. Er zijn tegenwoordig namelijk flink wat initiatieven om groene renovaties te ondersteunen. En binnenkort kunt u de meeste renovatiepremies aanvragen via de nieuwe Mijn Verbouwpremie. Informeer u dus op voorhand. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan. Wat hierna volgt, helpt u alvast op weg.

Lees verder

Een EPC-attest, uw energieprestatiecertificaat in vastgoed

Een energieprestatiecertificaat geeft weer in welke mate uw woning energiezuinig is. Wanneer u uw EPC-score wilt verbeteren, kunt u vanaf 2021 een beroep doen op een renovatiekrediet, aanvullend op uw hypothecaire lening. Met de nodige investeringen wordt uw woning energiezuiniger en verbetert u uw EPC-attest.

Lees verder