Vijf voordelen van mobile banking

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 01 april 2022

Gebruikt u ook uw smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan bent u een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig. Met de AXA Bank mobile banking-app hebt u altijd uw bank op zak: u kunt altijd en overal betalen en u weet exact hoeveel er op uw rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

Vijf voordelen van mobile banking
De mobile banking-app van AXA Bank kunt u gratis downloaden in de App-store of Google Play Store.

Onmiddellijk toegang tot al uw bankgegevens

Het fijne aan mobiel bankieren is dat u geen omslachtige procedure moet volgen om toegang te krijgen tot uw bankgegevens. Als u al gebruiker bent van homebanking en de mobile banking app op uw smartphone of tablet installeert, hoeft u daarna alleen nog de 6-cijferige toegangscode in te voeren en u kunt meteen aan de slag.

U kunt makkelijk facturen betalen, ook via Zoomit, of een overschrijving doen naar een andere rekening, zowel één van uw eigen rekeningen als die van iemand anders. En u ziet in één oogopslag hoeveel er nog op uw rekening of kredietkaart staat en hoeveel u hebt uitgegeven.

Meer controle over uw geld

Wie mobiel bankiert, gaat minder vaak in het rood. En spaart gemiddeld meer. Om de eenvoudige reden dat u permanent het overzicht op uw uitgaven behoudt. Dus ziet u sneller of u in het rood dreigt te gaan en kunt u eventueel wat van uw spaarrekening halen. Of omgekeerd: wat er teveel op uw zichtrekening staat, overschrijven naar uw spaarrekening.

Snel in contact met de bank

Met mobile banking kunt u snel uw bank of uw bankagent contacteren. U kunt een AXA bankkantoor of een selfservice vinden in uw buurt en contactgegevens opzoeken. Via de mobile banking-app voor smartphone kunt u zelfs rechtstreeks bellen met een AXA Bankagent.

Online een spaarrekening openen of een kredietkaart Visa aanvragen? Dat kan gewoon via de app. Uw beleggingen centraliseren bij AXA Bank? In mobile banking opent u een effectenrekening in een handomdraai!

Kaart kwijt? Geen paniek!

Bent u uw debet- of kredietkaart verloren of is ze gestolen? Dan moet u direct met Card Stop bellen op +32 (0)78 170 170 om uw kaart te laten blokkeren. Staat mobile banking op uw smartphone? Dan kunt u rechtstreeks bellen via de « ...» rechtsboven op het startscherm van de app. En op uw tablet krijgt u direct het telefoonnummer. Zo kunt u snel en efficiënt handelen.

En wat als iemand uw smartphone of tablet steelt? Niet leuk, maar zolang de dief uw toegangscode niet heeft, kan hij uw mobile banking app niet openen. Toch kunt u dan best zo snel mogelijk de app blokkeren via homebanking op uw pc. Kan dat niet, dan mag u daarvoor uw AXA Bankagent contacteren, hij helpt u graag verder.

Gratis downloaden en gebruiken

De mobile banking-app van AXA Bank kunt u gratis downloaden in de App-store of Google Play Store. Waarom probeert u het niet eens uit?

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Laat niet in uw kaarten kijken!

Internetbankieren is en blijft veilig. Maar u moet wel waakzaam blijven voor phishing. De laatste tijd krijgen meer en meer mensen een valse mail waarin wordt gevraagd om hun debetkaart op te sturen omdat ze zogezegd zou moeten worden vervangen. Ga hier niet op in want een bank zou zoiets nooit vragen!

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder