Vijf voordelen van mobile banking

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 20 december 2016

Gebruik je ook je smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan ben je een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig, met de AXA Bank mobile banking app heb je altijd je bank op zak: je kunt altijd en overal betalen en je weet exact hoeveel er op je rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

mobile banking
Zelfs als je bij AXA Bank geen zichtrekening hebt of geen klant bent, kun je de mobile banking app gratis downloaden en de demo bekijken.

Onmiddellijk toegang tot al je bankgegevens

Het fijne aan mobiel bankieren is dat je geen omslachtige procedure moet volgen om toegang te krijgen tot je bankgegevens. Als je al gebruiker bent van homebanking en de mobile banking app op je smartphone of tablet installeert, hoef je daarna alleen nog de 6-cijferige toegangscode in te voeren en je kunt meteen aan de slag.

Je kunt makkelijk facturen betalen, ook via Zoomit, of een overschrijving doen naar een andere rekening, zowel één van je eigen rekeningen als die van iemand anders. En je ziet in één oogopslag hoeveel er nog op je rekening of kredietkaart staat en hoeveel je hebt uitgegeven.

Meer controle over je geld

Wie mobiel bankiert, gaat minder vaak in het rood. En spaart gemiddeld meer. Om de eenvoudige reden dat je permanent het overzicht op je uitgaven behoudt. Dus zie je sneller of je in het rood dreigt te gaan en kun je eventueel wat van je spaarrekening halen. Of omgekeerd: wat er teveel op je zichtrekening staat, overschrijven naar je spaarrekening.

Snel in contact met de bank

Met mobile banking kun je snel de bank of een bankagent contacteren. Je kunt een AXA bankkantoor of een selfservice vinden in je buurt en contactgegevens opzoeken. Via de mobile banking app voor smartphone kun je zelfs rechtstreeks bellen met een AXA Bankagent.

Online een spaarrekening openen of een Visa-kaart aanvragen? Dat kan gewoon via de app. Je beleggingen centraliseren bij AXA Bank? In mobile banking open je een effectenrekening in een handomdraai!

Kaart kwijt? Geen paniek!

Ben je je kaart verloren of is ze gestolen? Dan moet je direct met Card Stop bellen om je kaart te laten blokkeren. Staat mobile banking op je smartphone? Dan kun je rechtstreeks bellen via het icoontje op de overzichtspagina. En op je tablet krijg je direct het telefoonnummer. Zo kun je snel en efficiënt handelen.

En wat als iemand je smartphone of tablet steelt? Niet leuk, maar zolang de dief je toegangscode niet heeft, kan hij je mobile banking app niet openen. Toch kun je dan best zo snel mogelijk de app blokkeren via homebanking op je pc. Maar je mag daarvoor ook je AXA Bankagent contacteren.

Gratis downloaden en gebruiken

De mobile banking app van AXA Bank kun je gratis downloaden in de App-store of via Google Play. Waarom probeer je het niet eens uit?

Zelfs als je bij AXA Bank geen zichtrekening hebt of geen klant bent, want je kunt dan de demo bekijken. Zo zie je met eigen ogen hoe makkelijk mobiel bankieren kan zijn.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw bankkaart te gebruiken.

Wat is een bankvolmacht?

Wanneer u een bankvolmacht aan iemand geeft, verleent u aan die persoon de bevoegdheid om verrichtingen uit te voeren en/of handelingen te stellen in uw naam en voor uw rekening bij uw bank. Een bankvolmacht kan algemeen of specifiek zijn.

Mag ik zomaar in het rood?

Het kan soms van pas komen om onder nul te kunnen gaan op uw zichtrekening. Maar dat mag niet zomaar: het is een service die u apart moet aanvragen. En daar is een goede reden voor.

Betaal uw facturen met één klik dankzij Zoomit!

De naam van de begunstigde, het rekeningnummer, het bedrag, de mededeling ... Hebt u er ook genoeg van om tijd te verliezen met overschrijvingen invoeren? Met Zoomit valideert u de betaling van uw facturen in een wip! U beslist over alles: welke factuur, welk bedrag, wanneer. Zodra u dat beslist hebt, een paar muisklikken en hup, klaar is Kees. Makkelijk, gratis en foutloos. Wat houdt u nog tegen?

 

Een gezamenlijke rekening openen: de voor- en nadelen

Je gaat met je lief samenwonen of je stapt in het huwelijksbootje? Dan kun je een gemeenschappelijke rekening openen om de maandelijks weerkerende kosten en de boodschappen te betalen. Dat is handig, maar bij een gezamenlijke rekening zijn er wel wat puntjes waarop je moet letten.

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan