Vijf voordelen van mobile banking

Betalen Online bankieren Zichtrekening – 20 december 2016

Gebruik je ook je smartphone of tablet om mobiel te bankieren? Dan ben je een van de velen, want mobiel betalen wordt altijd maar populairder. Het is ook erg handig, met de AXA Bank mobile banking app heb je altijd je bank op zak: je kunt altijd en overal betalen en je weet exact hoeveel er op je rekeningen staat. Maar dat is lang niet alles.

mobile banking
Zelfs als je bij AXA Bank geen zichtrekening hebt of geen klant bent, kun je de mobile banking app gratis downloaden en de demo bekijken.

Onmiddellijk toegang tot al je bankgegevens

Het fijne aan mobiel bankieren is dat je geen omslachtige procedure moet volgen om toegang te krijgen tot je bankgegevens. Als je al gebruiker bent van homebanking en de mobile banking app op je smartphone of tablet installeert, hoef je daarna alleen nog de 6-cijferige toegangscode in te voeren en je kunt meteen aan de slag.

Je kunt makkelijk facturen betalen, ook via Zoomit, of een overschrijving doen naar een andere rekening, zowel één van je eigen rekeningen als die van iemand anders. En je ziet in één oogopslag hoeveel er nog op je rekening of kredietkaart staat en hoeveel je hebt uitgegeven.

Meer controle over je geld

Wie mobiel bankiert, gaat minder vaak in het rood. En spaart gemiddeld meer. Om de eenvoudige reden dat je permanent het overzicht op je uitgaven behoudt. Dus zie je sneller of je in het rood dreigt te gaan en kun je eventueel wat van je spaarrekening halen. Of omgekeerd: wat er teveel op je zichtrekening staat, overschrijven naar je spaarrekening.

Snel in contact met de bank

Met mobile banking kun je snel de bank of een bankagent contacteren. Je kunt een AXA bankkantoor of een selfservice vinden in je buurt en contactgegevens opzoeken. Via de mobile banking app voor smartphone kun je zelfs rechtstreeks bellen met een AXA Bankagent.

Online een spaarrekening openen of een kredietkaart Visa aanvragen? Dat kan gewoon via de app. Je beleggingen centraliseren bij AXA Bank? In mobile banking open je een effectenrekening in een handomdraai!

Kaart kwijt? Geen paniek!

Ben je je kaart verloren of is ze gestolen? Dan moet je direct met Card Stop bellen om je kaart te laten blokkeren. Staat mobile banking op je smartphone? Dan kun je rechtstreeks bellen via het icoontje op de overzichtspagina. En op je tablet krijg je direct het telefoonnummer. Zo kun je snel en efficiënt handelen.

En wat als iemand je smartphone of tablet steelt? Niet leuk, maar zolang de dief je toegangscode niet heeft, kan hij je mobile banking app niet openen. Toch kun je dan best zo snel mogelijk de app blokkeren via homebanking op je pc. Maar je mag daarvoor ook je AXA Bankagent contacteren.

Gratis downloaden en gebruiken

De mobile banking app van AXA Bank kun je gratis downloaden in de App-store of via Google Play. Waarom probeer je het niet eens uit?

Zelfs als je bij AXA Bank geen zichtrekening hebt of geen klant bent, want je kunt dan de demo bekijken. Zo zie je met eigen ogen hoe makkelijk mobiel bankieren kan zijn.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Met bankswitching is veranderen van bank kinderspel

Mensen veranderen vaker en vaker van bank. Dat wordt nu zelfs nog makkelijker omdat uw betaal- of spaarrekening overzetten naar een andere bank echt kinderspel is dankzij de bankoverstapdienst Bankswitching: uw nieuwe bank neemt inderdaad alles volledig op zich. U moet bijvoorbeeld niet zelf uw nieuwe betaalrekeningnummer doorgeven aan uw werkgever of elektriciteitsleverancier wanneer u van bank verandert, uw nieuwe bankinstelling doet dat voor u.

Lees verder

Hoe kan ik makkelijk online betalen?

Online winkelen wordt steeds populairder. Jarenlang liet hoogstens 15% van de Belgen zich af en toe eens verleiden tot een online aankoop. Het ging dan meestal om een boek, een reis of een concertticket. Maar de laatste jaren gaan meer en meer Belgen op verkenning in een webshop. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Belgen online shopt.

Lees verder

Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Lees verder

Payconiq en Bancontact samen in één app

Bancontact en Payconiq Belgium zijn intussen al 2 jaar samen en dat biedt alleen maar voordelen. De Payconiq by Bancontact-app biedt vandaag de dag het beste voor mobiel betalen: eenvoud, reikwijdte en veiligheid bijeen. Via uw smartphone of tablet hebt u met deze app steeds geld op zak.

Lees verder

PSD2 voor u als consument

We doen steeds meer elektronische betalingen en het is cruciaal dat er in deze transacties niets verkeerd loopt. Payment Services Directive - PSD2, want zo heet de ‘Europese Richtlijn voor online betalingen’ officieel in het Engels, zorgt er niet alleen voor dat deze betalingen correct verlopen, maar ook dat u als gebruiker goed beschermd wordt.

Lees verder