Waarom u als zelfstandige best een professionele rekening opent

Bewust ondernemen Optimaal werken Ondernemen – 05 januari 2017

U wilt als zelfstandige starten? Proficiat! We geven u graag volgend advies: open een zichtrekening. Los van uw privérekening. Maar speciaal voor uw professioneel betalingsverkeer.

account4pro
Gebruik uw professionele rekening alleen voor verrichtingen i.v.m. uw zelfstandige activiteit.

Waarom aparte rekeningen?

Als ondernemer houdt u best uw professionele en privé-uitgaven gescheiden. Zo krijgt u een beter zicht op de activiteiten van uw onderneming. Ook uw boekhouder en fiscus zullen het appreciëren dat u de zaken professioneel aanpakt.

Weet dat, vanaf u nog maar 1 professionele transactie doet met uw privérekening, die als professioneel beschouwd wordt en de fiscus die kan inkijken. Bovendien kost het u wel heel veel tijd en geld, om telkens bij uw persoonlijke of gedeelde rekening aan te duiden, welke verrichting nu voor de onderneming was en welke voor u persoonlijk.

Op welke naam?

Gaat het over een eenmanszaak, dan opent u de rekening op uw eigen naam. Beslist u een vennootschap op te richten, dan zet u de rekening op naam van de vennootschap.

Uw naam en rekening op al uw documenten

U gebruikt uw professionele rekening alleen voor verrichtingen i.v.m. uw zelfstandige activiteit. Zet daarom uw rekeningnummer, de naam van uw onderneming en die van uw bank op al uw financiële documenten, zoals offertes en facturen. 

Bekijk de 5 voordelen van een professionele rekening 

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan