Waarom een kredietkaart voor ondernemers gebruiken?

Succesvol ondernemen Optimaal werken Professioneel krediet Budget – 28 oktober 2022

Twijfelt u of u een professionele kredietkaart wil aanschaffen? Voor een beperkte jaarlijkse fee kan u met de meest simpele kredietkaart zoals de Visa4pro uw bedrijfsfinanciën beter managen, uw privé-vermogen beschermen en kan u gerust op reis vertrekken. De kaart wordt maandelijks afgerekend op uw professionele zichtrekening: geen rompslomp om op tijd terug te betalen.

van eenmanszaak naar vennootschapMet een professionele kredietkaart houdt u uw privé en zakelijke uitgaven gescheiden.

Wat zijn de voordelen van een professionele kredietkaart?

1. Uitgaven strikt gescheiden houden

Wanneer u met uw persoonlijke kredietkaart of rekening betalingen uitvoert voor uw professionele activiteit als zelfstandige, heeft de fiscus het recht uw persoonlijke rekening te beschouwen als een professionele rekening en heeft de fiscus het recht deze in te kijken. Als u via uw privékaart een betaling doet voor uw vennootschap en u boekt dit niet via de rekening-courant, dan beschouwt de fiscus uw privérekening ook als een professionele rekening. U heeft er dus alle belang bij professionele uitgaven via professionele rekeningen en kredietkaarten te laten verlopen.

Lees er hier meer over

2. Een simpel overzicht van al uw uitgaven

U kan met een kredietkaart enkel betalen en niet ontvangen (met uitzondering van creditnota’s op gedane betalingen). Deze uitgaven worden per maand opgelijst in een duidelijk overzicht.

3. Goedkope bron korte termijn financiering

Soms heeft u gewoon even niet genoeg geld op uw rekening om bepaalde aankopen te betalen. U kan kiezen voor een lening (capital4pro), voor het openen van een kredietlijn (budget4pro, tot max. 5.000 euro) zodat uw rekening negatief kan gaan of … voor het betalen met een kredietkaart. Op voorwaarde dat u voldoende op uw zakelijke zichtrekening hebt staan op moment van afrekening van kredietkaart, betaalt u voor deze laatste financieringsvorm geen rentekosten.

Tip: zorg ervoor dat u ook een kredietlijn budget4pro op uw rekening activeert. Dankzij deze geldreserve kan u altijd uw kredietkaart terugbetalen. Budget4pro is een gratis kredietlijn maar u betaalt wel rentekosten op het werkelijk opgenomen bedrag.

Ontdek de budget4pro kredietlijnPDF

4. Handig in het buitenland, bij autoverhuur & vliegtuigmaatschappijen

In het buitenland en zeker buiten de Europese Unie is het niet vanzelfsprekend om met een gewone debetkaart (Bancontact en Maestro) te betalen. De Visa4pro kredietkaart is wereldwijd aanvaard via een aansluiting op het wereldwijde Visa netwerk. Bovendien vraagt de meerderheid van de autoverhuurders en vliegtuigmaatschappijen een reservering per kredietkaart en niet per debetkaart. Voorkom dat u uw persoonlijke kredietkaart hiervoor gebruikt, en vraag een Visa4Pro.

Hier vindt u nog alle troeven van Visa4pro in een notendop 

Bent u overtuigd?

Maak een afspraak bij een lokale AXA Bankagent in uw buurt om uw professionele kredietkaart Visa4pro aan te vragen, hij regelt alles voor u.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Leverancierskrediet of leverancierskorting: welke optie is het interessantst?

Vaak krijgt u van uw leverancier twee betalingsopties: of u betaalt direct binnen de factuurdatum of u doet een beroep op betalingsuitstel. In het eerste geval krijgt u vaak korting (leverancierskorting), in het laatste wordt u een interestkost aangerekend (leverancierskrediet). Wat is nu het beste en zijn er nog andere opties? Lees verder en verken uw opties.

Lees verder

Hoge energieprijzen voor ondernemingen: hoe gaat u ermee om?

De huidige energiecrisis is niet alleen voelbaar bij gezinnen, maar zeker ook bij bedrijven. De energieprijzen zijn de voorbije maanden door het dak gegaan en als ondernemer hebt u niet altijd de mogelijkheid om deze prijsstijgingen integraal aan uw klanten door te rekenen. Dit betekent dus een aanslag op uw winstmarges. Via energiebesparende investeringen of investeringen om zelf energie op te wekken kunt u de impact op uw onderneming minimaliseren en soms zelf positief ombuigen.

Lees verder

Energiecrisis: steunmaatregel voor professionele klanten

De energiecrisis hakt er niet alleen sterk in bij gezinnen, maar ook bij ondernemers. Waar gezinnen per overheidsmaatregel betalingsuitstel kunnen vragen op hun woonkrediet, is er niets wettelijk voorzien voor ondernemers. AXA Bank kiest ervoor onze huidige klant-ondernemers over de winter te tillen via een uitzonderlijk energie-kaskrediet.

Lees verder

Mogen de belastingen zomaar inzage vragen in mijn privérekeningen?

Als ondernemer krijgt u wel vaker te maken met fiscale controles. Dan mag de fiscus in principe enkel uw beroepsrekeningen inkijken, en dus niet uw privérekeningen. Maar … een vergissing is snel gebeurd. Eén verrichting die beroepshalve op een privérekening wordt gedaan, volstaat om al die rekeningen als beroepsrekeningen te beschouwen. Waardoor de fiscus het recht heeft die te controleren.

Lees verder

Maak een afspraak met uw bankagent