Waarom zoveel mogelijk reizen verantwoord is

Dagelijks leven Lenen Reizen – 26 juli 2018

Op reis gaan. Erover bloggen van op een eiland - op kantoor dan - voelt vreemd. En het doet zelfs een beetje pijn. Andere oorden opzoeken: we zouden er boeken over kunnen volschrijven, maar dan zou u als lezer niet genoeg tijd overhouden om te reizen. Want dat is net wat we willen promoten: trek er zoveel mogelijk op uit. Het maakt u gelukkig.

Reizen is altijd iets nieuws ontdekken

Op reis gaan maakt gelukkig
Reizen - en dus voortdurend nieuwe dingen ontdekken - maakt ons gelukkig.

Beeld u de volgende situaties maar eens in: 

  • U rijdt op een zandweggetje tussen de hoge graanvelden. U ziet niet wat er 100 meter verder op u ligt te wachten, en dan wordt u plots overdonderd door een fenomenaal uitzicht op een sprookjesachtige vallei. 
  • Het is lastig stappen langs de Urubamba-rivier. De hoogte grijpt u naar de keel, maar de schilderachtige bergtoppen en dichte bossen maken alles goed. Wanneer u in de vroege ochtend nog maar amper een hand voor ogen ziet, legt de zon langzaamaan haar stralen op de ronduit indrukwekkende Inca-ruïnes van Machu Picchu. Van heden naar verleden in amper enkele minuten. Heerlijk.
  • Deze straten zijn voor u pure nostalgie. Tijdens uw jeugd was dit dorp het verlengde van uw tuin. Hier bent u thuis. Na twintig jaar wandelt u nog eens over dat stukje langs de rivier. Plots valt uw oog op een pittoresk stenen verhoogje aan de oever. U ploft even neer en neemt de geur, de lentebries en de rust in u op. U bent op 100 meter van uw meest vertrouwde plek en toch in een nieuwe wereld.

Voelt u het? Dat warme gevoel dat zich van kop tot teen meester van u maakt? Het is een stukje geluk. U weet hoe het voelt. En dé manier om zoveel mogelijk gelukkig te zijn is gewoon eropuit trekken. Ver of dichtbij. Er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Reizen is gelukkig zijn

Dat zeggen we niet zomaar. Cornell University onderzocht twee decennia lang de verhouding tussen geld en geluk. Conclusie van dit wetenschappelijk onderzoek: gewenning is de grootste vijand van geluk.

Geld maakt tot op zekere hoogte gelukkig. Maar wat het meest doorslaggevend bleek voor geluk waren ervaringen, eerder dan materiële zaken. Dit omdat u een nieuwe telefoon of een duur horloge voortdurend bij u hebt en het in onze natuur zit om aan alles te wennen. Daarom maakt reizen - en dus voortdurend nieuwe dingen ontdekken - gelukkig. 

Reizen is ook … betalen in het buitenland

Iedereen heeft recht op geluk. Daar zijn we bij AXA Bank ten stelligste van overtuigd. 

Met de juiste betaalmiddelen op zak betaalt u in het buitenland even gemakkelijk als thuis. En met de juiste geldreserve op het juiste moment hebt ook u alle kansen om te reizen en uw eigen geluk te bepalen. 

Wilt u wel op reis, maar dan zonder aan uw spaargeld te komen? Dan hebt u verschillende opties:

  • Betaal met uw kredietkaart: dat bedrag gaat niet meteen van uw zichtrekening, maar pas wanneer de uitgaven van uw kredietkaart Visa worden afgerekend. In het beste geval krijgt u zo een maand uitstel van betaling. En intussen is uw loon wellicht alweer gestort.
  • Een kredietlijn op uw zichtrekening geeft u de mogelijkheid om onder nul te gaan.
  • Een persoonlijke lening is een lening die u voor alle doeleinden kunt gebruiken, behalve voor aankoop of renovatie van een woning of voor een auto jonger dan 5 jaar. Daarvoor bestaan namelijk andere leningen.

Meer weten over uw opties?

Contacteer ons

Let op, geld lenen kost ook geld

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Aftellen naar uw vakantie

Een vakantie voorbereiden: voor de één een plezier, voor de ander een periode vol stress. Voor u op vakantie vertrekt moet u zich goed informeren. Hier is alvast een handige checklist om met een gerust hart op reis te vertrekken.

Lees verder

Een buitenkeuken aanleggen: 7 slimme tips

Het coronavirus heeft een grote impact op de manier waarop we leven en social distancing zal naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd de norm blijven. Wilt u ook in het najaar op een gezellige, maar verantwoorde manier samenkomen met vrienden en familie uit uw bubbel? Dan kan een buitenkeuken een perfecte oplossing zijn. Buitenshuis is de afstand van anderhalve meter immers makkelijker te hanteren dan binnenshuis. Hieronder vindt u 7 tips voor het aanleggen van een sfeervolle en praktische buitenkeuken op maat van uw noden en wensen.

Lees verder

Kost een kind echt een huis?

Dat kinderen een financiële druk leggen op de schouders van de ouders, is echt wel een waarheid als een koe. Ook als het gaat om studiekosten. Vandaar waarschijnlijk het cliché ‘een kind kost een huis’. Maar wat zijn dan de juiste cijfers? We bekijken het per leeftijdscategorie.

Lees verder