Welke bank kiezen? Enkele tips!

Jongeren Klant worden Budget – 04 juli 2017

Je bent jong en dynamisch en je gaat een bank kiezen voor het openen van een zicht- en spaarrekening of bijvoorbeeld voor een lening. Welke bank kies je het best? Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden bij het kiezen van een bank. We geven je een paar tips over hoe je dit moet aanpakken.

De bank kiezen van je ouders

een bank kiezen
Welke bank kies je het best voor het openen van een spaarrekening of een lening? Een paar tips over hoe je dit moet aanpakken.

Het klinkt niet echt avontuurlijk of gedurfd, maar de ervaring die je ouders mogelijk al jarenlang hebben met de bank is een goede bron. Ze hebben er waarschijnlijk een zicht- en spaarrekening, autolening, woonkrediet of doen er aan pensioensparen. Ze zijn dus ‘ervaringsdeskundigen’ als het over de kwaliteit van de producten en diensten van hun bank gaat. En dat is natuurlijk al wat, zo tast jij niet helemaal in het duister.

De bank kiezen van je vriend(en) of vriendin(nen)

Het kiezen van de bank waar je vrienden aangesloten zijn, daar is niets mis mee. Eigenlijk is dat hetzelfde verhaal als hierboven, alleen krijg je de positieve en negatieve kanten nu te horen van een leeftijdsgenoot. Dat heeft natuurlijk ook zo z’n voordelen, want hij of zij zoekt waarschijnlijk hetzelfde bij een bank als jij.

Je analyseert alle banksites

Zeker doen want hoe meer je weet over wat een bank te bieden heeft, meer bepaald over hoe ze haar klanten informeert en probeert te overtuigen, hoe beter. Ook een prima manier om de ene bank te vergelijken met de andere natuurlijk. Kijk zeker eens op TopcompareBancompareBankShopper of spaargids, daar kom je heel wat te weten.

Je stapt de ene bank na de andere binnen

Bij de meeste banken die mee zijn met hun tijd kan je tegenwoordig online een rekening openen en zelfs heel wat producten kopen. Maar het is zeker geen slecht idee om ook eens binnen te springen in een paar bankkantoren bij jou in de buurt. Hoe ziet het kantoor eruit? Hip of oubollig? Zijn de bankmensen er vriendelijk, opdringerig of ongeïnteresseerd? Stap je er weer buiten met een goed gevoel en de informatie die je zocht? Ongetwijfeld de moeite waard dus.

Je probeert gewoon een bank en je ziet wel hoe dat loopt

Lukt perfect. Je kan ten slotte altijd van bank veranderen als je niet tevreden bent met wat ze je bieden. Daar krijg je trouwens gratis hulp bij van de bankoverstapdienst. Alle info over die dienst vind je ook in deze brochure.

Alvast veel succes met je zoektocht naar de juiste bank!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Op kot, maar hoe zit het met de financiering van de studies?

Studeren kost jaarlijks heel wat geld. De inschrijving, een computer, boeken, een kot ... U hebt er flink wat budget voor nodig en wie studerende kinderen heeft, zal het zeker aan zijn portefeuille voelen. Een opeenstapeling van kosten kan zo wel eens financiële tekorten veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en financieringsmogelijkheden voor studenten en hun ouders waardoor studeren fiscaal haalbaar blijft: een studiebeurs of studietoelage of een studielening.

Lees verder

Uw student binnenkort op Erasmus? Zo vertrekt zoon- of dochterlief zonder risico’s naar het buitenland

In het hoger onderwijs krijgt uw zoon of dochter heel wat unieke kennis en ervaring voor in de echte werkwereld. Daarnaast biedt de hogeschool of universiteit heel wat opportuniteiten, zoals de kans om te studeren in het buitenland. Heeft uw student plannen om komend schooljaar een studie of stage in het buitenland te volgen? Dan zit u ongetwijfeld met heel wat vragen waar u graag antwoord op hebt alvorens u zoon- of dochterlief op Erasmus laat vertrekken.

Lees verder

Verder studeren? Even uit je doppen kijken dan...

De middelbare school achter de rug en klaar om verder te studeren aan de hogeschool of universiteit? Dan moet je eerst een aantal belangrijke dingen onder de loep nemen, anders maak je misschien een foute keuze die je nog lang zal bijblijven.

Lees verder

3 simpele tips om meer te sparen

Ben je de 18 voorbij en zit je hoofd vol met toekomstdromen? Dan geven we je een goede raad: begin nu al met sparen als dat kan, want je dromen realiseren is zelden gratis!

Lees verder