Wettelijk pensioen en toch doorwerken? Dat kan!

Dagelijks leven Pensioen – 25 juni 2015

Goed nieuws voor wie met pensioen gaat. Sinds dit jaar kunt u als gepensioneerde 65-plusser onbeperkt bijverdienen. Dit gaat van kracht vanaf de eerste dag van het jaar dat u 65 wordt.Daarvoor was dit gekoppeld aan een tweede voorwaarde, namelijk een carrière van 42 jaar. Voldeed u daar niet aan, dan moest u rekening houden met maximumbedragen. Deze grenzen vallen voortaan weg, waardoor u als 65-plusser onbeperkt kunt bijverdienen zonder verlies van uw pensioenrechten.

 
Sinds dit jaar kunt u als gepensioneerde 65-plusser onbeperkt bijverdienen.

Dit geldt ook voor wie nog geen 65 is, maar wel een loopbaan van 45 jaar kan voorleggen. Deze inkomsten leveren u natuurlijk geen extra pensioen op, maar u wordt er ook niet voor afgestraft. Door de maatregel werd de pensioenbonus voor wie langer werkte afgeschaft. Op de reeds opgebouwde bonus hebt u wel recht.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan is het, als u onbegrensd wil verder werken tijdens uw pensioen, interessant om een vennootschap op te richten. Daaraan zijn enkele kosten verbonden, maar inkomsten uit dividenden mag u tijdens uw pensioen wel onbeperkt ontvangen.

Alles op een rij

  • onbeperkt bijverdienen als u 65 jaar bent…
  • … of na een carrière van 45 jaar
  • pensioenbonus geschrapt
  • vennootschap interessant als u niet aan deze voorwaarden voldoet

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan