Wettelijk pensioen en toch doorwerken? Dat kan!

Dagelijks leven Pensioen – 25 juni 2015

Goed nieuws voor wie met pensioen gaat. Sinds dit jaar kunt u als gepensioneerde 65-plusser onbeperkt bijverdienen. Dit gaat van kracht vanaf de eerste dag van het jaar dat u 65 wordt.Daarvoor was dit gekoppeld aan een tweede voorwaarde, namelijk een carrière van 42 jaar. Voldeed u daar niet aan, dan moest u rekening houden met maximumbedragen. Deze grenzen vallen voortaan weg, waardoor u als 65-plusser onbeperkt kunt bijverdienen zonder verlies van uw pensioenrechten.

 
Sinds dit jaar kunt u als gepensioneerde 65-plusser onbeperkt bijverdienen.

Dit geldt ook voor wie nog geen 65 is, maar wel een loopbaan van 45 jaar kan voorleggen. Deze inkomsten leveren u natuurlijk geen extra pensioen op, maar u wordt er ook niet voor afgestraft. Door de maatregel werd de pensioenbonus voor wie langer werkte afgeschaft. Op de reeds opgebouwde bonus hebt u wel recht.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan is het, als u onbegrensd wil verder werken tijdens uw pensioen, interessant om een vennootschap op te richten. Daaraan zijn enkele kosten verbonden, maar inkomsten uit dividenden mag u tijdens uw pensioen wel onbeperkt ontvangen.

Alles op een rij

  • onbeperkt bijverdienen als u 65 jaar bent…
  • … of na een carrière van 45 jaar
  • pensioenbonus geschrapt
  • vennootschap interessant als u niet aan deze voorwaarden voldoet

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent