Wonen en lenen: het grote trendrapport

Wonen Lenen Bouwen – 24 februari 2016

Naar aanleiding van Batibouw 2016 ging AXA Bank met een panel van 12 experts in wonen en lenen rond de tafel zitten om een antwoord te vinden op de volgende vraag: hoe vult de Belg vandaag en morgen het begrip “ruimte om goed te leven” in. 

De grote trends volgens de experten

Vanuit het eigen expertisedomein gaf elke expert zijn of haar visie op de volgende thema’s: wonen, woontrends, bouwtrends en de balans vinden tussen het financieren van een woning en terzelfdertijd goed kunnen leven. We vroegen hen of ze belangrijke trends of verschuivingen zien, in België en/of in het buitenland.

Ontdek de grote trends en de persoonlijke visie van de experten in het grote trendrapport.

Bouwgids
Vraag nu uw gratis bouwgids aan op axabank.be/meerruimte of in uw AXA bankkantoor.

Baksteen in de maag? Informeer je goed!

Kopen, bouwen of verbouwen, er komt heel wat bij kijken. U zit waarschijnlijk met heel wat praktische vragen. De gratis AXA Bank bouwgids bevat maar liefst 68 pagina’s met een schat aan informatie, inspiratie en advies voor kandidaat-kopers of –(ver)bouwers.

Bestel hem nu, zo bent u zeker van uw exemplaar!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Is het nog haalbaar voor jongeren om een huis te kopen?

Huizen en appartementen worden de laatste jaren alsmaar duurder. Voor wie aan de start van zijn professionele en familiale leven staat, betekent meteen een eigendom verwerven vaak een te zware financiële dobber. We vroegen aan Frank Goossens, hoofd kredieten bij AXA Bank, of jongeren anno 2018 nog wel zo gemakkelijk een eigen woonst kunnen kopen.

Kopen of huren? Het financiële plaatje

Een eigen woning kopen is verstandiger dan heel uw leven te blijven huren, zo wordt algemeen aangenomen. Maar is dat wel zo? Wel, de waarheid ligt vaak ergens in het midden. Bij de beslissing om te kopen of te huren hangt af veel van uw toekomstplannen en uw persoonlijke situatie. Een belangrijke factor daarin is het financiële plaatje.

Uw huis inruilen voor een appartement: hoe zit dat met de financiering?

U bent van plan om uw gezinswoning van de hand te doen en er iets kleiner en comfortabeler voor te kopen. Vanaf een bepaalde leeftijd een logische beslissing, en meer en meer senioren zetten dan ook de stap naar een appartement. Ontdek hoe u uw huis best verkoopt en uw nieuwe woonst op de best mogelijke manier financiert.

Kopen of huren, wat doet u best ?

Investeren in een eigen woning als zekerheid voor later, is dat een goed idee? Of kunt u net zo goed blijven huren? De meningen hierover lopen sterk uiteen. Maar wat is dan het beste: kopen of huren? Het antwoord hangt af van uw toekomstplannen en uw persoonlijke situatie, zowel familiaal, financieel als professioneel.