Wonen en lenen: het grote trendrapport

Wonen Lenen Bouwen – 24 februari 2016

Naar aanleiding van Batibouw 2016 ging AXA Bank met een panel van 12 experts in wonen en lenen rond de tafel zitten om een antwoord te vinden op de volgende vraag: hoe vult de Belg vandaag en morgen het begrip “ruimte om goed te leven” in. 

De grote trends volgens de experten

Vanuit het eigen expertisedomein gaf elke expert zijn of haar visie op de volgende thema’s: wonen, woontrends, bouwtrends en de balans vinden tussen het financieren van een woning en terzelfdertijd goed kunnen leven. We vroegen hen of ze belangrijke trends of verschuivingen zien, in België en/of in het buitenland.

Ontdek de grote trends en de persoonlijke visie van de experten in het grote trendrapport.

Bouwgids
Vraag nu uw gratis bouwgids aan op axabank.be/meerruimte of in uw AXA bankkantoor.

Baksteen in de maag? Informeer je goed!

Kopen, bouwen of verbouwen, er komt heel wat bij kijken. U zit waarschijnlijk met heel wat praktische vragen. De gratis AXA Bank bouwgids bevat maar liefst 68 pagina’s met een schat aan informatie, inspiratie en advies voor kandidaat-kopers of –(ver)bouwers.

Bestel hem nu, zo bent u zeker van uw exemplaar!

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Kopen of huren, wat doet u best ?

Investeren in een eigen woning als zekerheid voor later, is dat een goed idee? Of kunt u net zo goed blijven huren? De meningen hierover lopen sterk uiteen. Maar wat is dan het beste: kopen of huren? Het antwoord hangt af van uw toekomstplannen en uw persoonlijke situatie, zowel familiaal, financieel als professioneel.

Vastgoedfiscaliteit in Wallonië en Brussel: nieuw in 2018

Op 1 januari 2018 zijn er in Brussel en Wallonië een aantal nieuwe fiscale maatregelen van kracht geworden. Ze hebben meer bepaald betrekking op de registratie- en successierechten en voor één keer is dat goed nieuws voor uw portemonnee!

Vlaanderen: naar 7% registratierechten voor eigen woning

Wie een huis koopt in het Vlaams Gewest, zal daar binnenkort 7 % registratierechten op betalen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Voor bescheiden woningen komt er een extra korting van 5.600 euro. Het nieuwe systeem zou nog voor de zomer van kracht worden.

Hoeveel kost een architect?

Iedere architect bepaalt zelf zijn ereloon, een standaardtarief is er niet. Dat ereloon kan worden berekend volgens een percentage op de waarde van de uitgevoerde werken, het kan een forfaitair bedrag zijn of gebaseerd op een uurloon. Maar het kan ook een combinatie zijn van deze mogelijkheden. En hoeveel betaal je dan echt?

Wat is de opdracht van de architect?

De opdracht van de architect bestaat erin mee te werken aan alles wat te maken heeft met de ruimtelijke indeling en meer in het bijzonder aan het bouwen zelf. Natuurlijk ontwerpt en tekent hij plannen, maar een architect doet niet alleen dat.

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan