Een zichtrekening openen? Hier moet je op letten!

Jongeren Betaalkaarten Zichtrekening – 04 juli 2022

Het is al jaren een tendens: jongeren openen steeds vroeger een zichtrekening. Een debetkaart en mobile banking-app horen daar natuurlijk ook bij. En dat is absoluut een goede zaak. Maar wat is een zichtrekening nu eigenlijk precies? En waar moet je op letten als je een zichtrekening opent? Wij geven tips.

Bij welke bank wil jij een zichtrekening openen?

online zichtrekening
Je kiest best voor een bank waar je je echt goed bij voelt, anders duurt de relatie niet lang en moet je opnieuw ergens anders een zichtrekening openen.

Je geld beheren lukt een stuk beter met een zichtrekening bij een bank dan door je geld gewoon onder je matras te stoppen of in een oude sok zoals je overgrootmoeder deed. Al wat je moet doen, is de juiste bank kiezen. Of beter gezegd, de bank die bij je past. Dat kan dezelfde zijn als die van je ouders. Of je gaat voor de bank waar je vrienden klant zijn. Doe in elk geval eerst wat online opzoekwerk: wat is een zichtrekening en wat verwacht jij van een zichtrekening? Hou daarbij één ding goed voor ogen: je kiest best voor een bank waar je je echt goed bij voelt, anders duurt de relatie niet lang en moet je opnieuw ergens anders een zichtrekening openen.

Daarnaast moet je beslissen of je liever kiest voor een basisrekening of voor een rekening met meer toeters en bellen waarvoor je dan wel betaalt, bijvoorbeeld een vaste maandelijkse bijdrage.

Zichtrekeningen vergelijken

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je opzoekwerk? Op onderstaande site vind je informatie over verschillende zichtrekeningen voor jongeren:

Een zichtrekening openen brengt soms kosten met zich mee. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten bij verschillende banken:

Wat is een zichtrekening?

Goed, je hebt besloten bij welke bank je een zichtrekening wilt openen maar wat is een zichtrekening eigenlijk precies en wat kun je ermee?  

  • Overal en altijd bankieren, 24/7.
  • Op je pc of tablet kun je bankieren via homebanking met je debetkaart en je kaartlezer of via itsme.
  • Op je smartphone of tablet bankier je via een mobile banking-app.
  • Aan geldautomaten van alle banken kun je geld uit de muur halen.
  • Met je debetkaart en/of kredietkaart kun je bijna overal betalen, ook op bijna alle websites.
  • Je houdt je rekening in het oog en betaalt per overschrijving of via bijvoorbeeld de Payconic by Bancontact-app.

Wat is een zichtrekening bij AXA Bank? Bij ons kun je kiezen uit drie betaalpakketten. Je kunt ze hier vergelijken. Heb je liever wat meer uitleg onder vier ogen? Maak dan een afspraak met een AXA Bankagent.

Advies en vragen over onze producten

Vraag het aan uw AXA Bankagent

Meer artikels over dit onderwerp

Een jongerenrekening openen, is dat wel een goed idee?

In onze moderne maatschappij staat de digitalisering niet stil. Kinderen krijgen almaar vroeger een smartphone en kunnen al van jongs af aan werken met een computer of tablet met als gevolg dat ze vaak handiger zijn met nieuwe technologieën dan hun ouders. Zo ook met de zichtrekening: contant geld is stilaan uit onze maatschappij aan het verdwijnen. We kunnen tegenwoordig bijna overal met een debetkaart of smartphone betalen, en dat geldt voor uw kinderen niet anders.

Lees verder

Uw student binnenkort op Erasmus? Zo vertrekt zoon- of dochterlief zonder risico’s naar het buitenland

In het hoger onderwijs krijgt uw zoon of dochter heel wat unieke kennis en ervaring voor in de echte werkwereld. Daarnaast biedt de hogeschool of universiteit heel wat opportuniteiten, zoals de kans om te studeren in het buitenland. Heeft uw student plannen om komend schooljaar een studie of stage in het buitenland te volgen? Dan zit u ongetwijfeld met heel wat vragen waar u graag antwoord op hebt alvorens u zoon- of dochterlief op Erasmus laat vertrekken.

Lees verder