Wat is het beste betaalmiddel binnen Europa?

Categorie: Zichtrekeningen, Betaalkaarten
Dankzij Maestro haalt u geld af en betaalt u met uw debetkaart in maar liefst 56 landen (Europese landen, overzeese Europese gebieden en Turkije), net zoals u dat in België doet. Want Maestro biedt u dezelfde mogelijkheden als Bancontact.
Binnen de eurozone kost cash afhalen aan een bankautomaat evenveel als een binnenlandse geldopneming en in winkels zijn er aan betalingen met Maestro geen kosten verbonden. Wanneer u door Europa reist, herkent u de geldautomaten en de winkels waar u met Maestro kunt betalen aan het Maestro-logo. In het buitenland vragen sommige handelaars nog uw handtekening als extra controle.

En buiten Europa?

Sinds 17 januari 2011 geldt er een beperking voor gebruik van Maestro buiten Europa: enkel de verrichtingen op betaalterminals die voldoen aan de strenge Europese veiligheidsnormen, worden daar aanvaard.

Als u uw debetkaart toch overal ter wereld wilt gebruiken, activeer dan tijdelijk de Maestro-functie op uw kaart voor gebruik buiten Europa. Dat kan heel eenvoudig in homebanking of mobile banking. Meer info over kaartinstellingen aanpassen.

U kunt er uiteraard ook even voor langsgaan bij uw AXA Bankagent.

Het verschil met de kredietkaart?

Uw aankopen en geldopnemingen gaan onmiddellijk van uw zichtrekening, terwijl de uitgaven met uw kredietkaart slechts 1 keer per maand in rekening worden gebracht en gedebiteerd van uw zichtrekening.

Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.

We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.

 

Vraag het aan uw AXA Bankagent