Kan ik buiten Europa betalen met mijn AXA bankkaart (debetkaart)?

Categorie: Betalingen

Buiten Europa ligt het percentage veilgheidsconforme betaalterminals die chips erkennen veel lager dan in Europa (in de Verenigde Staten bedraagt de ratio maar 0,01%) en vallen bankkaarten vaak ten prooi aan skimming.  Hierbij worden achtereenvolgens illegaal de magneetstrip van de kaart gekopieerd, de geheime code achterhaald en de gekopieerde kaart misbruikt. Soms worden de kaarten geskimd binnen Europa en vervolgens misbruikt buiten Europa.

Vandaar dat de aanvaarding van bankkaarten buiten Europa niet meer gegarandeerd wordt sinds 17 januari 2011. Ze worden namelijk enkel nog aanvaard voor verrichtingen die voldoen aan de EMV-veiligheidsnormen.  


EMV-verrichtingen zijn betalingen of geldopnemingen:

  • die werken op basis van de chip op de kaart
  • waarbij de geheime code vereist is
  • én die gedaan worden op terminals die EMV-conform zijn

Aangezien het aantal EMV-conforme betaalterminals in de niet-Europese landen veel lager ligt dan binnen Europa, zal de kans om daar een verrichting te kunnen doen dus gering zijn. Om een voorbeeld te geven: in China zijn amper 18% van de terminals EMV-conform. In de VS bedraagt de ratio zelfs maar 0,01%.

Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.

We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.

 

Vraag het aan uw AXA Bankagent

AXA gebruikt cookies om een vlotter bezoek aan de website mogelijk te maken. Meer informatie?

Cookies toestaan