Hoe doe ik een instantoverschrijving?

Categorie: Online bankieren, Zichtrekeningen

Instantoverschrijving laat u toe om een betaling onmiddellijk uit te voeren: de begunstigde ontvangt het geld binnen enkele seconden effectief op zijn rekening, ook als hij zijn rekening bij een andere deelnemende bank heeft. Handig om op de valreep een factuur te betalen, de kosten tussen vrienden te delen na een restaurantbezoek, enz.

Een instantoverschrijving uitvoeren

Kies gewoon de optie ‘Instantoverschrijving’ in uw AXA mobile banking app wanneer u een nieuwe overschrijving invoert en klaar is kees: nadat uw transactie bevestigd is, vertrekt ze onmiddellijk en wordt ze in uiterlijk 5 seconden verwerkt!

De begunstigde van uw overschrijving krijgt het geld dus al na een paar seconden op zijn of haar rekening.

Instant- of realtime overschrijvingen zijn 24/7 mogelijk, alle dagen van het jaar, ook feestdagen en banksluitingsdagen.

Twee opmerkingen wat instantoverschrijvingen bij AXA Bank betreft:

1. instantoverschrijvingen zijn enkel mogelijk via de AXA mobile banking app,
2. ze zijn inbegrepen in de pakketprijs van de rekeningen comfort2bank, comfort2bankpremium, account4pro en zijn ook mogelijk voor kwaliteitsrekeningen.

Kan de overschrijving om de een of andere reden niet ‘instant’ worden uitgevoerd, dan ontvangt u een melding op uw smartphone.

Wilt u graag weten wat u verder nog allemaal zelf kunt doen met de mobile banking app? Bekijk de andere veelgestelde vragen of download onze quick guide mobile bankingPDF.

 

Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.

We beantwoorden op deze website zoveel mogelijk vragen. Vindt u toch nog geen antwoord, dan kunt u altijd terecht bij uw AXA Bankagent.

 

Vraag het aan uw AXA Bankagent