Groeien kost tijd en geld. Vraag je bank om advies.

Tip van ondernemer tot ondernemer

Professionele klant in de kijker

Wat is het geheim van succesvol ondernemen? Klik op de video en maak kennis met De Talentenhaven uit Berchem.

Wat is De Talentenhaven?

Véronique Minnebo geeft advies over hoogbegaafdheid en onderpresteren. Voor kinderen, adolescenten, ouders, leerkrachten en professionals. Hoe? Aan de hand van tips, (h)erkenning, en oplossingen. Waarom? Om talenten van kinderen weer te laten bloeien. En om het evenwicht binnen het gezin weer te herstellen.

Een eigen zaak beginnen? Laat u bijstaan.

Hoe alles begon? Minnebo vertelt: “Mijn kinderen zijn mijn inspiratie. Het beste voorbeeld is dat van de jongste. Ze leerde zichzelf lezen toen ze amper 2 jaar was. Maar blokkeerde in de klas. Wat doe je dan?" Minnebo zocht antwoorden, maar vond ze niet meteen. Ze ging op onderzoek uit en zelfs bijstuderen. Uiteindelijk zette Minnebo haar vraag om in een eigen zaak. Ze startte een éénmanszaak en begon van thuis uit. Een hele grote stap waar ongelofelijk veel bij komt kijken. Een nuchtere blik op de feiten is dan noodzakelijk. Is er wel ècht vraag naar uw product of dienst? Wie zijn uw concurrenten? Wat hebt u nodig om te kunnen starten?

"Waag je ook de stap naar een eigen zaak? Dan kan een ondernemingsplan helpen. Omring je met motiverende vrienden en kennissen, maar laat je ook bijstaan door professionele adviseurs, zoals je bankagent. "

Geloofwaardigheid. Dat is blijven leren.

“Het is een voordeel dat ik moeder van 3 hoogbegaafde kinderen ben”, vertelt Minnebo, “want als ervaringsdeskundige kan ik me zeer goed inleven in de situatie van mijn cliënten. Maar dat is niet genoeg. Ik pretendeer geen psycholoog te zijn. Ik ben een coach. En volg regelmatig gespecialiseerde universitaire opleidingen.”

Gun jezelf de kans om te groeien.

Veronique startte in april 2014. “Eens je vertrokken bent met alle voorbereidende zaken, is het een kwestie van cliënteel opbouwen. Daar moet je realistisch in zijn. Zelfs al heb je een geweldig concept bedacht en spreek je je doelgroep op de juiste manier aan. Dan nog duurt het even voor cliënten hun weg naar je praktijk vinden. Dat vraagt tijd. En veel energie. Mond-tot-mondreclame helpt. Een goede website ook. Maar bovenal: budgetteer niet te krap. Met een overbruggingskrediet gaf ik mezelf de kans om te kunnen groeien."

Tip van de bankagent

Ook aan extra budget toe om te groeien? AXA Bank helpt u daarbij en zoekt naar oplossingen die bij uw bedrijf passen. Net zoals voor De Talentenhaven van Minnebo, doen we dat ook graag voor u.