”Bezuinig nooit op kwaliteit”

Tips voor en door zelfstandigen

Professionele klant in de kijker

Wat is het geheim van succesvol ondernemen? Klik op de video en maak kennis met bvba en familiebedrijf Jomik uit Deurne.

Onderschat uw opgebouwde relaties niet

Stellingbouwer Jomik, dat is geen onbekende in de Antwerpse bouw. Hoewel Rudi de bvba in 2011 oprichtte. Zijn imago bouwde hij al veel eerder op. Rudi werkt al meer dan 25 jaar in de stellingbouw: als vertegenwoordiger en als werfleider. En al die opgebouwde goede relaties nam hij mee in zijn nieuwe zaak. Vandaag staat Jomik op grote en kleine werven. Met succes.

Never change a winning team.

Vader Rudi richtte Jomik op. Zijn zoon, dochter, echtgenote en zelfs hondje Billie (de mascotte) draaien mee in de zaak. Als familiebedrijf zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Dat is goud waard. Want goed samenwerken, dat is geen evidentie, dat doet lang niet iedereen. “Jomik is a winning team”, zegt vader Rudi trots. Maar het gaat verder dan de familie. Want een familiebedrijf oprichten en draaiende houden vraagt natuurlijk de nodige investeringen. Stellingen, kranen, vrachtwagens,...: dat kapitaal schud je niet zomaar uit je mouw. Op dat moment is een bank die met je meedenkt en de juiste oplossingen aanreikt, van cruciaal belang.

" Veiligheid, service en flexibiliteit. Dat zijn altijd al mijn prioriteiten geweest. Alleen zo kun je een goede reputatie opbouwen.”

Kwaliteit? Dat is ook bereikbaar zijn.

Hoog op de stelling. Of onderweg van de ene naar de andere werf. De mannen van Jomik zijn altijd druk in de weer. En toch wil Rudi flexibel en bereikbaar blijven voor zijn klanten. ook het team moet onderling steeds in contact blijven om een goede samenwerking te garanderen, lees: om goede resultaten te garanderen. "Op dat moment wil je vooral met je zaak bezig zijn en ben je blij dat je bankier het financiële denkwerk mee ondersteunt."

Kwaliteit is ook durven investeren.

Daarnaast zit kwaliteit natuurlijk ook in service en veiligheid. De stellingen worden bijvoorbeeld systematisch schoongemaakt voor ze op een nieuwe werf gebruikt worden. “Niet meer dan normaal”, vindt Rudi. "Op kwaliteit hoor je nooit te bezuinigen, meer nog: veiligheid, service en flexibiliteit dat zijn onze prioriteiten. Want kwaliteit betekent ook werken met degelijk materiaal en regelmatig investeren in nieuwe machines."

Tip van de AXA Bankagent

Bent u ook aan extra budget toe voor nieuw materiaal? AXA Bank helpt u daarbij en zoekt naar oplossingen die bij uw bedrijf passen. Net zoals voor een familie sterke stellingbouwers, doen we dat ook graag voor u.