• Basisrente: 0,45% op jaarbasis
  • Getrouwheidspremie: 0,55% op jaarbasis
  • Fiscaal voordelig
  • Gratis openen en online beheren
  • Gratis online rekeninguittreksels
  • De risico's van een spaarrekening

Meer details

Sparen vormt de basis voor een comfortabele toekomst. U kunt dankzij spaargeld onverwachte kosten het hoofd bieden, sparen voor uw pensioen of gewoonweg voor de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen. De start2bank spaar fidelity is een geschikte gereglementeerde spaarrekening als u wilt sparen tot maximum 1 miljoen euro en het geld minstens 12 maanden laat staan.

Lees het document essentiële spaardersinformatiePDF voor u deze spaarrekening opent bij AXA Bank.
Hoe een start2bank spaar fidelity openen?
Simpel! Zorg ervoor dat je een zichtrekening hebt bij AXA Bank en open nadien makkelijk en online uw gratis spaarrekening in de AXA mobile banking app of homebanking. Of ga even langs bij uw AXA Bankagent. De keuze is aan u.
Welke fiscale voordelen biedt een gereglementeerde spaarrekening?
Een eerste schijf van de interesten wordt vrijgesteld van roerende voorheffing bij natuurlijke personen met een verblijfplaats in België. Op interesten boven deze schijf geldt een roerende voorheffing van 15%. Bij niet-gereglementeerde spaarrekeningen is de roerende voorheffing 30%, dus u profiteert twee keer van een fiscaal voordeel.
Vrijstelling van roerende voorheffing inkomstenjaar 2023
Voor alleenstaanden tot 980 euro
Gehuwden en wettelijk samenwonenden tot 1.960 euro
Wat zijn de risico's van een SPAARREKENING?
De bedragen die u stort op uw spaarrekeningen worden tot 100.000 euro per persoon beschermd door het Belgische depositogarantiestelsel. Bij faillissement of risico op faillissement van de financiële instelling loopt u het risico uw spaargeld boven dat beschermde maximumbedrag te verliezen. Het kan ook dat u wordt onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in) van uw spaargeld boven die beschermde 100.000 euro.

Meer info: Informatiefiche over de depositobescherming PDF
Goed om te weten
Deze gereglementeerde spaarrekening zonder vaste looptijd wordt aangeboden door AXA Bank, een Belgische financiële instelling. De rentevoeten op deze rekening gelden vanaf 17/07/2023 en kunnen op elk ogenblik worden herzien. We publiceren elke wijziging op deze website en vermelden die op de rekeninguittreksels. Een rekening openen of afsluiten kan op elk moment.

Meer informatie over de werking van de rekening, de tarieven en de contractuele voorwaarden leest u in de tarieflijst sparen en het reglement start2bank spaarrekeningen.

Tarieflijst sparenPDF
Reglement start2bank spaarrekeningenPDF
KLACHTENBEHANDELING EN BEMIDDELING
Interne klachtendienst Customer Relations AXA Bank
B51/494
Grotesteenweg 214
2600 Berchem
Bemiddeling Ombudsman in financiële geschillen
North Gate II
Koning Albert II laan 8
1000 Brussel
E-mail : Ombudsman@Ombudsfin.be
Let wel, de ombudsman bij financiële geschillen komt pas tussen nadat de klacht eerst behandeld is door de interne klachtenbehandelingsdienst.
Waarom de combinatie met een start2bank spaarrekening zo interessant is
Zowel de start2bank spaarrekening als de start2bank spaar fidelity zijn gratis. Zo kunt u heel gemakkelijk de twee spaarrekeningen combineren. Bij de start2bank spaarrekening krijgt u een hogere basisrente, ideaal voor geld dat u op elk moment moet kunnen opvragen. Bij de start2bank spaar fidelity krijgt u een hogere getrouwheidspremie, ideaal voor kapitaal dat u minstens 12 maanden laat staan.

De start2bank spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening met een basisrente van 0,45% en een getrouwheidspremie van 0,55%, allebei op jaarbasis. Alle andere kenmerken zijn dezelfde als die van de start2bank spaarrekening en vindt u op deze pagina. Lees het document essentiële spaardersinformatiePDF voor u de rekening opent.
Aanvullende diensten
De uitvalsbasis van uw activiteiten bij AXA Bank zichtrekening
Een goede combinatie met de start2bank spaarrekening aanvullende spaarformules
Stel uw toekomst veilig en geniet nu al fiscale voordelen pensioensparen
Automatiseer het groeien van uw spaarboekje automatisch sparen
Uw bankproducten centraliseren bij één bank helpt u om gemakkelijk het overzicht te behouden. Daarnaast geeft het ons ook een duidelijker beeld van uw situatie, waardoor we u nog beter kunnen adviseren. Daarom bieden we u de producten hierboven aan.

De mobiele applicatie van AXA Bank

Bankieren vanuit uw luie zetel?
Of onderweg?
Bij AXA Bank kan het met
mobile banking.

Ontdek de mobile app

Start2bank is zoveel meer dan een spaarrekening

Zo is er ook de start2bank zichtrekening: daarmee beheert u uw dagelijkse inkomsten en uitgaven, online, met selfservice en mobile banking.

Ontdek nu de zichtrekening